Treceți la conținutul principal

O traducere pierdută


"Plăcerea muncii aduce perfecțiunea acesteia." (Aristotel)

Vă povesteam eu în postările trecute de cum limbile străine devin din ce în ce mai importante și pătrund în viețile noastre aproape pe nesimțite, devenind parte din cultura secolului XXI. Ei bine, pentru că totul se mișcă cu așa o mare viteză, nu toți ne putem adapta ritmului alert al noii societăți, drept pentru care în anumite situații avem nevoie de specialiști care să ne ajute cu deslușirea tainelor limbilor străine.

Astfel de specialiști sunt și cei de la Agenția de traduceri Swiss Solutions! Pentru ei traducerile sunt floare la ureche, ușurând astfel cu mult viața clienților mai puțin inițiați în tainele limbilor străine.

Primul pas este să le ceri o estimare de preț pe traducere, apoi totul curge de la sine, rezultatul final fiind unul spectaculos de bun!

Desigur, poate că mulți dintre voi vă întrebați de ce să apelați la specialiști când internetul abundă de tehnici și alte aplicații ce afirmă că vă pot ajuta în a vă traduce documentele (sau certe texte) cu o acuratețe de până la 100%.

Să ne gândim că aveți de făcut o recenzie sau un text pentru o revistă, în engleză și pur și simplu nu aveți inspirație. Google translate este la îndemână și optați să îl utilizați... rezultatul pentu o propoziție simplă este următorul:


Să presupunem că nu te pricepi prea bine la engleză și consideri că totul este tradus perfect și trimiți textul către revistă. Desigur, recenzia ta nu este publicată, primești chiar un feedbak negativ, iar tu te întrebi oare de ce?

Așadar, nu mai bine evităm situațiile dramatice, traduceriile făcute după ureche și textele ciopârțite!? Să chemăm pe cineva în ajutor, cineva profi și cu experiență nu este un semn de slăbiciune, ci de curaj și responsabilitate.

Astfel evităm situațiile neplăcute, nervii și feedback-urile negative. Ne păstrăm profesionalismul și câștigăm timp.

Zic să facem pierdută tracucerea aceea de pe google și să îi lăsăm pe experți să își facă treaba. O traducere pierdută, o recenzie salvată!

Ce spuneț, data viitoare apelați la o agenție de traduceri?!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

  1. Daca doresti sa fii considerat un profesionist e musai sa apelezi tot la profesionisti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu stii ceva este foarte bine sa apelezi la un specialist.

    RăspundețiȘtergere
  3. Desigur ca este important sa ai niste acte bine traduse, aici nu sunt luate in seama traducerile daca nu au stampila traducatoorului cerificat, dar pentru uzul personal .... e bun si Google! :))
    Desigur ca daca ma hotarasc sa scriu o carte in engleza apelez la traducator! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa pentru uz personal, cu siguranta nu dauneaza sfantul Google. In cazul in care avem nevoie de ele pentru situatii sa le spunem oficiale, atunci clar trebuie sa apelam la profesionisti! :)

      Ștergere
  4. O traducere facuta de profesionisti e de recomandat si nu numai pentru acte .

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta as apela la niste profesionisti...merge si Google-ul dar doar asa pentru cautarea unui cuvant in traducere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Ma bucur ca ai citit articolul si ti-ai facut timp sa comentezi.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa