Treceți la conținutul principal

Recenzie Disconfort Residence de arh. Radu Negoiță

Vă spuneam că în seara asta avem o postare surpriză, așa că trecem repede-repede la fapte și vă vorbesc de o carte descoperită recent, dar care este FOARTE utilă!

Disconfort Residence, scrisă de arhitectul Radu Negoiță, este în același timp un mini-ghid, o scriere comică și o carte utilă oricui își dorește să își achiziționeze o casă sau un apartament.


 Autorul, Radu Negoiță, absolvent de arhitectură și în prezent arhitect, a adunat în cartea Disconfort Residence o serie de locuințe proiectate dezastruos, construind un fel de îndrumar de așa nu, pentru a îi ajuta pe toți cei ce își doresc o locuință să facă alegerea cea mai potrivită pentru ei.

Radu Negoiță tratează în fiecare capitol aspecte precum:

- intrările în locuință;
- baia;
- bucătăria;
- living-ul;
- dormitorul matrimonial;
- dressingul;
- balconul;
- dormitorul pentru sugari.

Un alt aspect pozitiv constă în faptul că fiecare tip de greșeală de proiectare este exemplificat printr-o schiță clară, drept pentru care atunci când te duci să vizionezi un apartament/casă/garsonieră să știi exact la ce să te uiți și să nu cazi pradă entuziasmului de moment.

Fascinant este că arh. Radu Negoiță reușește să aducă o notă comică tuturor acestor probleme, iar titluri precum intrarea fix în cafeaua oaspetelui, intrarea cu trântit ușa peste degetele cuiva, matrimonialul -Hagi Tudose, livingul alee de parc, livingul cu aragaz, baia călugărului marțial, baia-halucinație, livingul iobagului chinui etc., nu fac decât să îți stârnească hohote de râs.

Cartea este ușor de citit și înțeles, este făcută pe înțelesul tuturor, fiind accesibilă publicului larg. Pe lângă prezentarea chițelor, a problemelor cele mai uzuale întâlnite în casele proiectate (fie ele mai noi ori mai vechi), arh. Radu Negoiță prezintă și norma legislative, norme de siguranță și modul în care trebuie și este indicat să fie distribuit mobilierul în casă.

De exemplu, nu este indicat să avem în bucătărie chiuveta lângă aragaz, deoarece există risc de explozie. Știți voi, apa stinge focul, putem lăsa așa aragazul deschis fără să ne dăm seama, gazul se împrăștie în casă și BUM!

Cartea are aproximativ 280 de pagini (fiecare mai utilă ca alta), a fost publicată la editura Publica și costă aproximativ 40 de lei. O puteți găsi în librării sau pe Elefant.ro, iar utilitatea ei în orice locuință este crucială- mai ales dacă plănuiți să vă cumpărați o locuință, să o renovați pe cea pe care o aveți sau doar să acumulați cunoștințe din acest domeniu.


Informații Disconfort Residence:

Ed. Publica Extra
Nr. pag.: 274
Preț: 39 lei
Public țintă: 18+
Nota mea: 10+
Comentarii: Îmi place foarte mult că la finalul cărții există un spațiu de câteva pagini dedicat notițelor. Astfel, dacă mergem să vizionăm apartamente având acest ghid cu noi, putem nota la final ce ne-a plăcut și ce nu, apartamentele preferate etc.


Comentarii

  1. Valeria Chertes23 mai 2018 la 22:43

    Mulțumim pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  2. O carte utila, multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru recomandare! Bine de stout, ca Sa evitam capcanele

    RăspundețiȘtergere
  4. Am gășit un pdf al cărții și m-am distrat teribil ...

    "Unde greșești tu ...

    De obicei te arunci cu capul înainte în treaba asta în ziua aia neagră când te trezești că singurul lucru care stă între ține, fata în rochie albă din albumul de pe Facebook și retragerea glorioasă la pensie e apartamentul din reclamă la Mafalda Splendid Confort Residence pe care nu-l ai încă."

    "Einstei sau Eminescu nu mai știu a zis că totul este relativ ...

    Super haioasă scrisă ...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde