miercuri, 23 mai 2018

Recenzie Disconfort Residence de arh. Radu Negoiță

Vă spuneam că în seara asta avem o postare surpriză, așa că trecem repede-repede la fapte și vă vorbesc de o carte descoperită recent, dar care este FOARTE utilă!

Disconfort Residence, scrisă de arhitectul Radu Negoiță, este în același timp un mini-ghid, o scriere comică și o carte utilă oricui își dorește să își achiziționeze o casă sau un apartament.


 Autorul, Radu Negoiță, absolvent de arhitectură și în prezent arhitect, a adunat în cartea Disconfort Residence o serie de locuințe proiectate dezastruos, construind un fel de îndrumar de așa nu, pentru a îi ajuta pe toți cei ce își doresc o locuință să facă alegerea cea mai potrivită pentru ei.

Radu Negoiță tratează în fiecare capitol aspecte precum:

- intrările în locuință;
- baia;
- bucătăria;
- living-ul;
- dormitorul matrimonial;
- dressingul;
- balconul;
- dormitorul pentru sugari.

Un alt aspect pozitiv constă în faptul că fiecare tip de greșeală de proiectare este exemplificat printr-o schiță clară, drept pentru care atunci când te duci să vizionezi un apartament/casă/garsonieră să știi exact la ce să te uiți și să nu cazi pradă entuziasmului de moment.

Fascinant este că arh. Radu Negoiță reușește să aducă o notă comică tuturor acestor probleme, iar titluri precum intrarea fix în cafeaua oaspetelui, intrarea cu trântit ușa peste degetele cuiva, matrimonialul -Hagi Tudose, livingul alee de parc, livingul cu aragaz, baia călugărului marțial, baia-halucinație, livingul iobagului chinui etc., nu fac decât să îți stârnească hohote de râs.

Cartea este ușor de citit și înțeles, este făcută pe înțelesul tuturor, fiind accesibilă publicului larg. Pe lângă prezentarea chițelor, a problemelor cele mai uzuale întâlnite în casele proiectate (fie ele mai noi ori mai vechi), arh. Radu Negoiță prezintă și norma legislative, norme de siguranță și modul în care trebuie și este indicat să fie distribuit mobilierul în casă.

De exemplu, nu este indicat să avem în bucătărie chiuveta lângă aragaz, deoarece există risc de explozie. Știți voi, apa stinge focul, putem lăsa așa aragazul deschis fără să ne dăm seama, gazul se împrăștie în casă și BUM!

Cartea are aproximativ 280 de pagini (fiecare mai utilă ca alta), a fost publicată la editura Publica și costă aproximativ 40 de lei. O puteți găsi în librării sau pe Elefant.ro, iar utilitatea ei în orice locuință este crucială- mai ales dacă plănuiți să vă cumpărați o locuință, să o renovați pe cea pe care o aveți sau doar să acumulați cunoștințe din acest domeniu.


Informații Disconfort Residence:

Ed. Publica Extra
Nr. pag.: 274
Preț: 39 lei
Public țintă: 18+
Nota mea: 10+
Comentarii: Îmi place foarte mult că la finalul cărții există un spațiu de câteva pagini dedicat notițelor. Astfel, dacă mergem să vizionăm apartamente având acest ghid cu noi, putem nota la final ce ne-a plăcut și ce nu, apartamentele preferate etc.


10 comentarii:

 1. Valeria Chertes23 mai 2018, 22:43

  Mulțumim pentru recomandare.

  RăspundețiȘtergere
 2. O carte utila, multumim!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim pentru recomandare! Bine de stout, ca Sa evitam capcanele

  RăspundețiȘtergere
 4. Am gășit un pdf al cărții și m-am distrat teribil ...

  "Unde greșești tu ...

  De obicei te arunci cu capul înainte în treaba asta în ziua aia neagră când te trezești că singurul lucru care stă între ține, fata în rochie albă din albumul de pe Facebook și retragerea glorioasă la pensie e apartamentul din reclamă la Mafalda Splendid Confort Residence pe care nu-l ai încă."

  "Einstei sau Eminescu nu mai știu a zis că totul este relativ ...

  Super haioasă scrisă ...

  RăspundețiȘtergere