Treceți la conținutul principal

Recenzie Misterele Berlinului de Joseph Kanon

Posibil ca mulți dintre voi să cunoașteți filmul și nu romanul Misterele Berlinului, însă vă spun cu încă de la început că între cele două este o diferență uriașă.

Dacă vă numărați printre cei care au văzut filmul, dați repede-repede fuga la librărie și achiziționați-vă un exemplar din Misterele Berlinului de Joseph Kanon.

Eu vă mărturisesc (spre rușinea mea) că până acum câteva luni nu știam nici de carte, nici de film! Noroc cu cei de la Târgul Cărții că mi-au deschis noi orizonturi!


Am fost cât se poate de entuziasmată când am primit coletul (apropo, comenzile vin FOARTE REPEDE, cu o grijă extraordinară pentru fiecare client, ceea ce e un mare plus pentru ei), iar dimensiunea destul de grăsuță a romanului, departe de a mă descuraja.

Și sincer, deși este o carte destul de voluminoasă (aprox. 620 pag.), credeți-mă, se citește foarte ușor, este imposibil de lăsat din mâni, creează dependență și te prinde într-un mod de-a dreptul straniu în mrejele ei.

Scrisă bine, frumos, cursiv, cu o intrigă și poveste atent creionată, este acel gen de roman ce te marchează pe viață și la finalul căruia poți afirma că ai învățat o lecție de viață valoroasă. O lecție ce cu certitudine nu ai fi vrut să o aflii pe propria piele.


Pe scurt, acțiunea romanului se desfășoară imediat duupă căderea Zidului Berlinului, iar personajele principale sunt Lena și Jack. Cel din urmă este corespondent CBS, iar misiunea lui în Berlinul răvășit este aceea de a scrie o serie de articole pentru triumful Aliaților în capitala germană.

Neoficial însă, Jack a făcut tot posibilul să se întoarcă în Berlin pentru a o căuta pe Lena, femeia ce i-a cucerit inima și îi bântuie visele.

Doar că Berlinul știut de Jack este complet dispărut, iar peisajul ce avea să îl întâmpine la coborărea din avion... amuțitor! O lume complet distrusă, răvășit, haotică, un dezastru unde cu greu mai recunoști măreția de odinioară și unde, cu și mai mare greutate poți găsi pe cineva.

Astfel, misiunea de a o găsi pe Lena devine un soi de căutarea a acului în carul cu fân, căutare presărată de crime, spionaj și dispariții misterioase.

Iar uciderea unui soldat american, ucidere ce se dorește mușamalizată de guvern, este picătura ce îl va îndrepta pe Jack pe căi nebănuite...

Dacă Jack a reușit să o găsească pe Lena, dacă va împrăștia vălul misterios de ceață ce se abate peste Berlin, dacă ițele vor fi descurcate și dragostea va ieși victorioasă, vă las pe voi să aflați, citind Misterele Berlinului.

Nu trișați, filmul nu reflectă romanul, deci ar fi o pierdere să optați pentru varianta cinematografică...

Iar în cazul în care cele 600 și ceva de pagini ale cărții vă sperie, pe site-ul Tărgul Cărții vă așteaptă și romane mai zvelte.

Profitați, au sute de titluri noi, e și păcat să nu citiți, mai ales că prețurile sunt miciiiiii-miciiii-mici!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenu...

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î...

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se des...