Treceți la conținutul principal

Bijuterii de poveste

Pentru postarea de astăzi am stat ceva timp în cumpănă, pentru că vă promisesem să vă povestesc despre cum a fost pentru mine cererea în căsătorie. Dar vă mai amân o zi și sper să înțelegeți de ce...

Am vrut să vă vorbesc despre o întâmplare de la unul din târgurile de hand-made la care particip, întâmplare ce m-a făcut să văd cu alți ochii podoabele, Bucureștiul și oamenii de aici.

Povestea de astăzi are legătură cu o postarea și iubire mai veche a mea. Despre ele puteți citi aici.

După cum vă povesteam și în acel articol, bijuteriile din os sunt unele dintre preferatele mele. Îmi aduc aminte de copilărie și vacanțele la mare de prin anii '90, unde mergeam cu familia. Mama a fost cea care a descoperit taraba cu bijuteriile astea în bazarul din Mamaia. Eu știu că am rămas fascinată de formele lor, culoarea albă imaculată și meșterul care sclupta chiar acolo, pe loc, în micul chioșc.

Mama și-a cumpărat mai multe bijuterii, iar mie mi-a luat un ineluș. Inel de care nu m-am bucurat prea mult, pentru că ne-a fost sustras din camera de hotel. În următorul an am căutat iar chioșcul cu bunătăți, dar nu l-am mai găsit.

Anii au trecut, podoabele pe care le-a luat pentru ea mi-au revenit mie, iar eu căutam în continuare bijuterii din os. Nu am mai găsit până anul acesta, când, din pură întâmplare am mers cu Vlad la unul din târgurile hand-made din București și acolo am văzut o tarabă cu bijuterii din os!



Nu vreți să știți cât de entuziasmată am fost să găsesc într-un final podoabele pe care le căutam de atâția ani.

Mă uitam ca vrăjită la toate minunățiile expuse și nu mă puteam decide ce vreau (pentru că da, le doreampe toate!)

Din păcate însă aveam la noi doar bani pe card, deci cumpărăturile a trebuit să le lăsăm pe a doua zi.


Și pentru că m-am gândit că ar da bine să mă reîntorc purtând cerceii mei preferați (din os), a doua zi am revenit la tarabă cu ei. Și surpriza abia acum vine, pentru că, vă vine să credeți sau nu, înainte de a ajunge eu în dreptul lor, meșterul și-a recunoscut creațiile!

Coincidență sau nu, erau aceeași scluptori de la care în urmă cu mai bine de 20 de ani am cumpărat primele podoabe din os.

Nu vreți să știți cât de emoționat a fost meșterul, cât de mândru să își vadă creațiile (atât de vechi) purtate și acum. Aproape că avea lacrimi în ochi și mi-a mulțumit pentru plăcerea de a îmi aminti de vremuri mai frumoase, de tinerețile lui.

Am plecat de acolo cumpărând o grămadă de podoabe, cât pentru toți anii în care le-am căutat și nu le-am găsit.

Ne-am despărțit cu promisiunea de a ne revedea, cu zâmbetul pe buze și retrăind clipe minunate și chiar și cu un cadou! Am primit un pandant de aceeași formă cu cerceii- care va rămâne piesa mea preferată, tocmai din faptul că vine cu amintiri și emoții la pachet.




După cum puteți vedea, omul ăstă nu face bijuterii, el crează adevărate opere de artă!

Dacă s-ar fi făcut după voia mea aș fi plecat de acolo cu cel putin 3 coliere, o duzină de cercei și câteva broșe. A fost însă Vlad lângă mine, să mă oprească de la a cumpăra irațional.

Cu toate astea, încă mai am câteva podoape pe lista de dorințe: broșa vulpe și pasăre de mai sus și câteva perechi din cerceii stilizați. Mi-a rămas gândul la ele și sunt sigură că până nu le cumpăr nu o să am liniște.



Pe meșterul în os îl puteți găsi și pe Okazii, căutând zaruri din os (https://www.okazii.ro/zaruri-din-os-9mm-producator-cel-mai-mic-pret-a184323267 ), sau la târgurile organizate la Muzeul Național al Tăranului Român.

Colecția mea veche de bijuterii o puteți vedea aici.

Mai jos vă atașez o fotografie cu noile achiziții...




Peste ani și ani, când o să fiu o bătrânică ridată, înconjurată de nepoți și pisici, când nepoțelele vor avea vârsta potrivită, știu sigur că de Crăciun o să le dăruiesc podoabele astea, împreună cu întreaga lor istorie.

Astfel voi știi că las mai departe celor dragi adevărate bijuterii de poveste!

Comentarii

  1. chiar sunt frumoase ,eu nu am vazut pana acum asa ceva .

    RăspundețiȘtergere
  2. intr-adevar, sunt foarte frumoase. sa le porti sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. E putin spus opere de arta, adevarate minunatii care cred ca oricine ar fi bucuros sa le poarte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt superbe. Nu am vazut niciodata bijuterii confectionate din os.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde