Treceți la conținutul principal

Prima amintire...

Amintirile sunt firicele subțiri, ca niște fuioare de fum, ce se înconvoaie, răsucesc și întrepătrund într-un ghem mai mic sau mai mare, de momente frumoase sau mai puțin frumoase, firicele subțiri și transparente, menite să ne schimbe perspectiva asupra vieții!


Se spune că primele amintiri pe care le avem încep undeva pe la trei ani și sunt momente de mare însemnătate, întâmplări sau sentimente ce ne-au făcut să TRĂIM!

Prima mea amintire este legată de o călătorie la Iași, pe la 2-3 ani, unde lucra tata pe vremea aceea. Știu că ai mei au plecat să viziteze șantierul, iar eu am rămas cu băiatul colegului tatălui meu. Era puțin mai mare și aici intervine amintirea: pentru că ne plictiseam, a început să îmi arate desenele pe care le făcea. Atât de mult m-au impresionat desenele, în cât mult timp după știu că i-am povestit cât de frumos desena Ciprian (căci așa îl chema).

Au trecut mai bine de 20 de ani și îmi amintesc la fel de bine ca acum scena și uimirea pe care am resimțit-o la vederea desenelor!


De atunci amintirile au devenit cât se poate de importante pentru mine și îmi sunt tare dragi. Prima voastră amintire este....?


Sursă foto 1 și 2.

Comentarii

  1. Vai,greu! Eu nu o am tocmai atat de placuta. Imi aduc de cum se certa mama cu bunica. Avem in jur de 3-4 ani! De discutiile care le aveau ca tatal meu a parasit-o. De cum i-am reprosat mamei ca pe mine m-a lasat cu bunica si pe sora mea a luat-o! Probabil ca au fost izbitoare pt mine de-mi aduc aminte.. Evit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fie ca sunt amintiri placute, ori mai putin placute, important e sa invatam din ele si sa mergem mai departe. :*

      Ștergere
  2. Eu imi amintesc ca aveam vreo 3 ani si am mers cu bunica pe jos, intr-un sat vecin vreo 7 km..si o intrebam "ce e asta"?? Intrebam de tot ce vedeam :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima mea amintire a fost cand tatal meu m-a dus prima data cu trenul el fiind ceferist. Atat de mult m-a fascinat trenul ca toata viata mea a fost legata de asa ceva. Mi-am facut casa langa gara, tatal meu a fost ceferist, socrul meu a fost ceferist, sotul meu lucreaza in cadrul CFR-ului.Ce se poate mai mult de atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca a fost fascinant pentru un copil sa mearga cu trenul- o experienta inedita! Si uite ca avem cateva lucruri in comun. Am avut un unchi ceferist, iar sotul meu e si el ceferist. Ce mica e lumea!

      Ștergere
  4. Prima amintire este o amintire foarte trista. Imi vad si acum parintii si bunicii plangand in hohote la moartea strabunicii mele. Nu stiu cati ani aveam dar nu mergeam la scoala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o amintire trista... cu siguranta a impresionat teribil. Dar sunt sigura ca si amintiri placute sunt destule!

      Ștergere
  5. Prima mea amintire este la bunici in curte si eu ma jucam cu niste cutiute si linguri din lemnisoare ,ziceam ca fac mancare ,frumoase amintiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca frumoase amintiri. Si ce vremuri minunate, pline de inocenta si vise. Copilaria are o magie aparte, iar chipul bunicilor este de nepretuit!

      Ștergere
  6. M-am gandit mult de cand ti-am vazut postarea pe facebook. Dar nu eram sigura, si nici acum nu sunt, de care e prima amintire a mea. Am multe amintiri, cu cat ma gandesc mai mult cu atat gasesc si mai multe. Ador amintirile. Cu sora mea, sau cu familia, ne place sa rasfoim amintiri, cateodata chiar ore intregi, asa nu apucam sa le uitam niciodata :) Am amintiri frumoase, altele urate, si altele chiar banale dar totusi mi-au ramas intiparite.

    Nu e nicidecum prima amintire din viata mea, dar e una din preferatele mele: cand parintii erau in Spania iar eu si sora mea (destul de mici amandoua) locuiam singure, am petrecut primul Craciun doar noi doua.. am carat bradul pentru prima data in viata noastra de la piata pana la apartament la etajul 4, am cumparat cadouri multe (snacks si haine de la second hand, puse in cutii mari si impachetate frumos) si ne-am trezit in pijamale noaptea pe la 2 sa vedem ce ne-a adus "Mosu'" :)) Si in poze suntem in pijamale si somnoroase.. Aahh.. nu o sa uit niciodata, Craciunul acela a fost cel mai frumos din viata mea.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde