Treceți la conținutul principal

Recenzie Febră în zori de Peter Gardos



"Un animal ciudat, sufletul (...) Sufletul... Câteodată e mai bine să-l îngropi."

Peter Gardos este regizor de film de origine maghiară, dar și autorul romanului Febră în zori, roman inspirat din povestea de dragoste dintre părinții autorului.

Fever at Down, cu a ei denumire în engleză, face parte din proiectul #2019booksforsoul și mi-a plăcut atât de mult că nu am putut aștepta până mâine să scriu despre ea! Plus că are un preț grozav (10 lei) și e păcat să pierdeți oferta



Deși biblioteca noastră e plină cu romane pe care urmează să le citesc, când am văzut în librărie această carte, nu m-am putut abține să nu plec cu ea și asta din două motive: prețul atrăgător (reducere de 70%) și coperta extrem de simpatică. Și da, mă repet, pentru mine contează mult coperta, oricât de superficial ar suna.

Febră în zori- "La sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial, doi supraviețuitori ai lagărelor de concentrare se confruntă cu o nouă bătălie: una pentru dragoste."

Cum să nu îți surâdă o astfel de carte, mai ales în februarie, această lună închinată iubirii?! Așa că nu am stat mult pe gânduri, am luat romanul și dusă am fost...

Și astăzi, în zi de Dragobete, după ce am serbat cum se cuvine și cu o plimbare la Dichisar, am făcut ceea ce tradiția populară cere: am lenevit bucurându-mă de un cappuccino aromat și o carte bună.

Mărturisesc că imediat ce am terminat-o de citit m-am și apucat de scris despre ea, atât de mult mi-a plăcut.

Ce trebuie precizat încă de la început este faptul că Febră în zori s-a născut din dorința unui fiu de a celebra iubirea dintre părinții lui și de a nu lăsa o poveste să moară... un roman închinat tatălui. Peter Gardon primește de la mama lui un teanc de scrisori (un schimb simpatic între ea și Miklos) la moartea soțului.

Miklos, supraviețuind lagărelor de concentrare, își găsește refugiu în Suedia, unde este îngrijit și primește ajutor medical. Aici primește însă o veste cutremurătoare, boala sa de plămâni îi mai permite să trăiască cel mult 6 luni. Acesta este momentul în care își pune în cap ca în acest timp să își găsească o soție dintre ceilalți refugiați și pornește o cruciadă a scrisorilor, alături de bunul său prieten Harry.

Când Lili îi răspunde, instinctiv Miklos știe că ea este aleasa și între cei doi începe un schimb frenetic de scrisori și o luptă acerbă pentru a putea să își transforme în realitate iubirea.

Febră în zori este mai mult decât o carte, este o poveste și o lecție de viață... prieteni ce nu sunt ceea ce par la prima vedere, disperare și extaz, fiorii primei iubiri, lupta pentru supraviețuire, speranță și emoție- foarte multă emoție!

Un roman extrem de ușor de citit, dar fermecător de-a dreptul, trist și amuzant în același timp, aș putea spune chiar palpabil.

Se citește în câteva ore, dar reușește să deconecteze cititorul și la final să îi confere o stare de bine, de mulțumire și pace sufletească.  

Dacă vreți să citiți un roman puțin altfel, dar care să vă facă să priviți viața și dragostea ca printr-un caleidoscop, atunci Febră în zori este cartea perfectă.


Informații Febră în zori

Ed. Trei
Preț 10 lei la reducere (35 preț întreg)
Nr. pag. 228
Public țintă 16+
Nota mea 10++++

Comentarii

  1. Multumim! Pare foarte interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim de recenzie!
    Amalia de ce nu participi si tu la povestea parfumata? Tabelul mai este deschis înca! Te rog, stiu ca detii "condeiul parfumat"! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, o sa intru sa ma documentez. In principiu nu ma "inham" la prea multe, pentru ca e mai complicat la mine cu timpul. Cand am prea mult, cand nu am mai deloc :)

      Ștergere
  3. Foarte buna recenzia, multumesc pentru postare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î