Treceți la conținutul principal

Recenzie Într-o gară mică de Sidonia Drăgușanu


Următorul titlu a seriei #2019booksforsoul este Într-o gară mică de Sidonia Drăgușanu- o cărțulie de buzunar, tare-tare ușor de citit!



"A merge cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât a merge singur prin lumină. (H. Keller) "

Sidonia Drăgușanu, născută la București (1908-1971) a fost jurnalist, prozatoare și autoare dramatică. A scris diverse romane, cărți pentru copii și a colaborat cu "Adevărul", "Dimineața Copiilor", "Cuvântul liber", "Dimineața", revista "Teatru". A avut o activitate bogată la Radiodifuziunea Română și TVR, scriind scenete, conferințe și emisiuni pe teme feminine.

Cărticica asta o am de anul trecut și mărturisesc ca am cumpărat-o cu gândul de a o citi la mare, in mini-vacanța de 1 mai... doar că vremea a fost atât de frumoasă că am preferat să ne plimbăm.

Și utie așa, bietul roman a așteptat până săptămâna trecută să fie citit! Dar a fost atât de bun, că într-o zi l-am dat gata.


Recenzie

Într-o gară mică ne vorbește despre copilărie, adolescență și maturizare, dar mai ales despre prietenia dintre Dudu și Luiza, școlărițe silitoare și dornice de realizare.

Prietenia lor se naște ciudat, ca dintr-o întâmplare, așa cum se petrec mai toate întâmplările, într-o gară mică...

Dudu, o fată delicată, deșteaptă și de femilie bună și Luiza, venită din provincie să învețe la București, cu un tată alcoolic și o mamă prea speriată de soțul agresiv…  două lumi complet diferite care se intersectează într-o gară... mică!

Dacă Dudu este exuberantă, îi place să povestească, să se expună, Luiza este opusul ei. Cu toate acestea, cele două fete ajung să fie prietene la cataramă, ba chiar împart aceeași casă, Luiza mutându-se acasă la Dudu, la insistențele celei din urmă.

O dată însă cu terminarea liceului, deci și cu trecerea spre maturitate, fetele riscă să își piardă nu doar inocența, ci și  prietenia…

Dudu și Luiza ajung să se îndrăgostească de același bărbat, punct din care amiciția lor capătă alte valențe, iar gelozia își face simțită prezența.

Romanul se încheie într-o notă veselă, aș putea spune chiar candidă, clopote de nuntă sunând pe fundal. Totuși, vă las pe voi să descoperiți pentru care cuplu bat clopotele de nuntă...


Informații Într-o gară mică

Ed. Hyperliteratura
Preț 21 lei
Nr. pag. 248
Public țintă +16
Nota mea 10

Personal romanul Sidoniei Drăgușanu mi-a plăcut extreme de mult, plecând de la coperta ușor retro, la scriitura ușor de parcurs și ușoara inocență pe care am regăsit-o între file. Pentru câteva ore m-am deconectat total de la cotidian și mi-am amintit cu drag de anii copilăriei, de prima zi de școală ori de fluturașii primei iubiri. Am fost pe rând Dudu cea efervescentă și Luiza cea măcinată de griji… M-am îndrăgostit teribil și am suferit prima dezamăgire pricinuită de prea puțină iubire! Într-o gară mică este asemeni unui caleidoscop – o mulțime de piese colorate, aparent fără sens, dar care private din unghiul potrivit crează imagini incredibile.


Ideală de citit în tren, tramvai, autobus sau oriunde altundeva vă face plăcere, Într-o gară mică este genul de roman pe care îl recomand celor ce iubesc să iubească!

Lectură plăcută!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î