Treceți la conținutul principal

Te iubesc... până la Praga și înapoi, spre infinit!

Toamna, cu aromele ei îmbătătoare, culorile caleidoscopice, zilele răcoroase și miile de oferte city break ne-a fost mereu tare-tare dragă.

Și cum în acest octombrie se împlinesc 8 ani de la prima noastră toamnă, pe lângă deja tradiționala tartă cu gutui aromate, mi-am zis să-mi surprind jumătatea cu un city break Christian Tour, că doar avem de sărbătorit, nu glumă!

Vă spun drept că am copt surpriza asta de ceva vreme, încă de prin vară mă încercase gându' cel necurat al hălăduirii prin orașe europene, doar noi doi, mână în mână, ca-n primul an... Doar că plănuirea unei astfel de excursii, precum și alegerea locului nu e treabă simplă.

Prin tramvaie și 2 sacoșe cu merinde, printre un email fistichiu și o cafea fierbinte, m-am documentat temeinic despre cele mai romantice orașe din Europa, numai bune de vizitat la ceas de octombrie. Căci musai, dar musai, trebuia să fie cel mai romantico-siroposo-dulcineu oraș văzut de noi în moment aniversar. Și plin de istorie, desigur, să aibă ce poza jumătatea mea dragă....

Și uite așa, căutând, răscolind, întrebând și click-uind pe site-ul celor de la Christian Tour o vară-ntreagă, Praga cea boemă, Orașul celor o sută de clopotnițe, mi-a fermecat inima.


Drept pentru care între un pui la cuptor, o ciorbiță cu spanac și o tartă cu cireșe, am achiziționat și un city break in Praga! Aviz amatoarelor de surprize, e mai simplu să click-uiți printre polonice și cuțite - riscul de a fi descoperite scade considerabil (asta dacă nu aveți pofticioși prin casă).

Și ce poate fi mai romantic decât două bilete de avion Christian Tour, pitite în tradiționala tartă cu gutui programată pentru 17 octombrie?! Noroc că-s doar cu motanul acasă și pot chichoti în voie la imaginea consortului, consternat, uimit și revoltat, când o să dea peste biletele făcute mici-mici, învelite-n staniol și servite în plăcintă. După criza de nervi aferentă va urma surpriza colosală... și fugaaaaaaa la făcut bagajul. Parol că mă voi distra pe cinste.

Ah, dar după... ce frumos va fi când pașii ne vor purta agale peste Podul Carol, la ceasul înserării, susurul apei fiindu-ne muzică, iar vântul toamnei mângâiere. Zgribuliți, dar cu zâmbetul pe buze, de la mijlocul podului o să admirăm impunătorul oraș - ca în primul an, când tot pe un pod ne-am dat seama că o să fim împreună (am gândit strategic, ce știți voi).


Cu o priveliște atât de romantică, cu frigul toamnei îmbrățișându-ne viclean, cu amintirile din tinerețe ispitindu-ne caleidoscopic, cum să nu te simți iar ca la douăzeci de ani!?! Și fix acum, în timp ce amestec în dulceața de prune, pot să pariez pe un sărut focos chiar la mijlocul podului! Unu așa, ca în facultate, un pupic după care drumul de la obiectivele turistice până la hotel se face-n pas alergător...

Iar după o noapte de studiat astronomia, ce ar putea fi mai potrivit dacă nu vizitarea Ceasului Astronomic, datând încă din epoca medievală!? Când am citit despre el, umva m-a dus cu gândul la Turnul cu Ceas din Sighișoara, fapt pentru care l-am adăugat repede pe lista cu de văzut, știind cât de mult îi plac drăguțului meu astfel de clădiri/monumente istorice.

Dar vă mărturisesc că m-a încântat și pe mine, dar pentru lucruri mai... necurate... dar m-am calmat limpede când i-am citit legenda. Dacă noi îl avem pe meșterul Manole, ucis spre a nu mai construi o monastire mai frumoasă, cehii îl au pe ceasornicarul Hanus de la Rose. El a rămas în viață, dar și-a pierdut ochii, tot pentru a nu construi alt ceas mai spectaculos.

Ai spune că pe termometrul dragostei și a romantismului așa legendă scapde din dorință și din patos, dar dacă o faci puțin pe mimoza speriată, instinctul de cavaler iese la iveală și te alegi cu o îmbrățișare strânsă, mângâieri de calmare și pupici de consolare. Deci, Ceasul Astronomic e musai să fie pe listă!

Unde mai pui că ai ocazia să observi funcționând un instrument atât de vechi și atât de frumos decorat. Cele patru figurine alegorice reprezentând vanitatea, zgârcenia (reprezentată printr-un evreu cu nasul înconvoiat și punga cu bani în mână), moartea (sub forma unui schele) și invidia (un prinț turc cu mandolină) m-au impresionat cel mai mult.


Și dacă tot s-a inserat un strop de mister și ezoteric în plimbarea noastră romantică, ne-am îndreptat pașii spre Biserica Tyn, să ne luăm și porția de gotic înainte de masă.


Biserica din Tyn are o orgă impresionantă (deși la drept vorbind ea singură îți taie răsuflarea) și o istorie la fel de uimitoare. E o senzație aparte să te plimbi pe străduțele încâlcite ale orașului, lăsându-ți pașii să te poarte pe urmele celor de altă dată, cu frunzele arămii foșnind la fiecare bătaie de vânt, notele grele ale orgăi răscolindu-ți inima.

Cumva Biserica din Tyn îmi amintește de ceremonia căsătoriei, cam aceeași solemnitate și frumusețe o simți când te lași absorbit de vraja ei. Iar scopul tare cred că acesta i-a fost, ținând cont că cele două turnuri impozante reprezintă familia - un turn pare mai solid, spunându-se despre el că reprezintă partea mai puternică a familiei, adică bărbatul- un turn este puțin mai în față, simbolizând poziția bărbatului față de femeie. Cineva trebuie să încaseze tot frigul și ploaia - iar la noi cu siguranță turnul mai puternic e drăguțu meu, căci mie îmi place să mă ascund de vreme rea și ploaie după pelerina lui!

Splendid oraș pentru îndrăgostiți, au știut cei de la Christian Tour bine când mi-au recomandat un city break aici. În doar un weekend poți să parcurgi ani de relație, doar lăsându-te purtat pe străzile înguste și inspirând istoria vechiului oraș. Apă, aer, foc, iubire - toate sub cerul cristalin al Pragăi. Ce ți-ai mai putea dori? Poate o mâncare bună... dar nu în centrul vechi, luați aminte.

Pe noi năsucul sigur o să ne poarte după niște dumplings și utopence, ca apoi să ne răsfățăm cu o marlenka  cremoasă și poate și palacinky, pentru al meu mare iubitor de clătite.

O marlenka o să introducem clandestin și în hotel, că-i mai dulce iubirea cu o prăjitură fină alături. Să fim romantici pân la capăt, că doar o dată-n toamnă evadăm în Praga!

Oh, iar după așa plimbări în care ne-am ținut strâns de mână, când ne-am iubit și bibilit, am alergat nebuni pe străduțele ce poartă atâtea secrete, ne-am lăsat cuceriți de susurul apei și am lăsat frunzele toamneii să ne ningă tâmplele încă tinere, ultima seară a city break-ului e pentru admirat stelele...

De pe balconul camerei de hotel, stând ca doi adolescenți îndrăgostiți înfofoliți în pătura pufoasă, cu două beri amărui alături și depănând amintiri, numărând stele și sărutări sub clar de lună... Doar noi doi, tineri și fără griji, lăsând anii în urmă, orașele și istoria în urmă, trăind clipa și pentru o seară, departe de lume, dar în inima Pragăi, iubind ca prima dată!!!

Romantic, dezlănțuit, fericit și temător, cu pasiune. Așa cum numai tinerii știu să o facă, abandonându-se total. Iar Praga toată, tăcută și misterioasă va rămâne martora vicleană a celei mai frumoase aniversări de 8 ani...


.... și totul a pornit de la o toamnă și-o plăcintă!


Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2018, ediția de toamnă.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde