luni, 6 august 2018

Recenzie Țara mea suspendată de Anca Mizumschi

"Patria este un copil: dacă uiți de ea, poate să plece de acasă. (G. Vieru)"


Editura Herg Benet m-a surprins iar cu un titlu minunat căruia nu i-am putut rezista și a trebuit să îl citesc de la A la Z!

Țara mea suspendată de Anca Mizumschi e o carte scrisă din dragoste pentru o Românie oarecum rătăcită. Căci, asemenea citatului de mai sus, România a fost uitată și e drept că ea nu poate să plece, dar copii ei, adică noi, tinerii, fugim care în cotro mai departe.

Anca Mizumschi îmbină între paginile cărții amintiri din epoca de mult apusă, zisă și comunistă, cu vremurile de astăzi- adăugând propriile sale tușe de culoare.

Gânduri, amintiri, regrete, greșeli, povețe părintești și câte și mai câte se adună în acest roman manifest într-o singură întrebare - ce se va alege de România, această țară suspendată între trecut și viitor, între mentalități și generații atât de diferite!

Anca Mizumschi își pune printre cuvinte și foi sufletul pe tavă și ne provoacă să ne gândim la țara noastră, să nu o uităm, dar și să iertăm și să trăim. Să trecem mai departe, dar să acționăm. Să facem ceva pentru țara asta ce a rămas suspendată.

Adevărata întrebare este- o să facem ceva? o să reușim să facem ceva până nu e prea târziu?

Citiți și voi Țara mea suspendată, puneți-vă întrebări, acționați și renunțați la a vă mai crede neajutorați. Schimbare începe de jos - dar pentru asta trebuie să uităm de frică și de acel capul plecat sabia nu-l taie, atât de nociv!

Pentru că, luați aminte, întregul vers spune: capul ce se pleacă sabia nu-l taie, dar cu umilința lanțu-l înconvoaie! Ce e oare traiul dacă e robit? Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?

Așadar, citiți Țara mea suspendată. Dacă nu vă face mai curajoși, măcar o să vă ofere câteva răspunsuri...


Informații Țara mea suspendată

Ed. Herg Benet
Nr. pag 214
Preț 23 lei
Public țintă 18+
Nota mea 9

3 comentarii: