Treceți la conținutul principal

Tresor by Lancome

"O femeie fără parfum nu are viitor." (Coco Chanel)


Deja nu mai este un mister pentru nimeni că iubesc parfumurile, sticluțele lor cochete, emoțiile pe care le evocă...

Prefer să am câteva parfumuri bune, care să îmi trezească sentimente pozitive și pe care să le adaptez fiecărui sezon în parte. Esențele fresh îmi place să le port primăvara și vara, cele mai dulci toamna-iarna și cele lemnoase, pretențioase, greioaie la evenimente speciale.

Astăzi, făcând puțină ordine printre sticluțele aromate, am dat peste parfumul meu preferat din toate timpurile- Tresor by Lancome. Deși este mai degrabă potrivit sezonului rece, e musai să vă spun câteva cuvinte despre el pentru că... din păcate mai am doar câteva picături în sticluță și mă încearcă o melancolie teribilă la gândul că în curând se va termina.


Conform site-ului Fragrantica, Tresor by Lancom este un parfum oriental, lansat în 1990. Notele de vârf sunt ananas, liliac, piersică, floare de cais, lacrămioare, bergamotă și trandafir, cele de mijloc stânjenel, iasomie, heliotrop și trandafir, iar cele de bază sunt caisă, lemn de santal, ambră, mosc, vanilie și piersică.

Notele de vârf se simt primele, dar se evaporă în câteva miute de le pulverizare, cele de mijloc durează ceva mai mult, iar notele de bază sunt cele de rămân și dau tonul parfumului întregii zile.

Tresor este o simfonie de arome- vivacitate, bucurie, muzicalitate, pace si dulceața- ca o poveste de iubire.

Sticluța aici de față îmi este tare tare dragă, parfumul acesta îl am de la prima ieșire cu mama mea în afara României. L-am achiziționat din Italia, acum câțiva ani (cam 5 dacă nu mă înșel), iar acum mă încearcă oarecum melancolia că doar câteva picături mai scaldă sticluța prețioasă ca o bijuterie.


După cum îi spune și numele, Tresor, acest parfum este o adevărată comoară. Mi-a fost alături parfumându-mi cele mai importante momente din viață: absolvirea masterului, cununia civilă și cea religioasă, ieșirile romantice în doi, plimbările din luna de miere și prima aventură în afara granițelor tării cu mămic mea cea chic.

O să păstrez un strop de parfum din această sticluță și o să îl adaug cutiuței cu amintiri și ori de câte ori o să vreau să îmi amintesc de clipele minunate petrecute alături de cei dragi voi apela cu toată inma la Tresor.

Mă gândesc dacă să îmi achiziționez o altă sticluță care să mă însoțească în noi aventuri sau nu... înclin totuși să da, căci prea îmi place Tresor. 

Delicat și puternic, dulce și amărui- cumva reușește să îmi descrie, pe note parfumate, întreaga personalitate!

Care este parfumul vostru preferat și ce amintiri vă leagă de acesta?


Comentarii

  1. Valeria Chertes3 iulie 2018 la 23:35

    Eu tot schimb parfumurile dar acum am Million și îmi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. AL meu este cK one. In fiecare an primesc unul cadou de la sora mea si niciodata nu a trebuit sa imi cumpar un parfum. Am avut mereu acesta de la sora mea. Sunt eu mai simplist dar este parfumul care dupa parerea mea este ceva ce zice ceva despre mine ca si om.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde