marți, 3 iulie 2018

Tresor by Lancome

"O femeie fără parfum nu are viitor." (Coco Chanel)


Deja nu mai este un mister pentru nimeni că iubesc parfumurile, sticluțele lor cochete, emoțiile pe care le evocă...

Prefer să am câteva parfumuri bune, care să îmi trezească sentimente pozitive și pe care să le adaptez fiecărui sezon în parte. Esențele fresh îmi place să le port primăvara și vara, cele mai dulci toamna-iarna și cele lemnoase, pretențioase, greioaie la evenimente speciale.

Astăzi, făcând puțină ordine printre sticluțele aromate, am dat peste parfumul meu preferat din toate timpurile- Tresor by Lancome. Deși este mai degrabă potrivit sezonului rece, e musai să vă spun câteva cuvinte despre el pentru că... din păcate mai am doar câteva picături în sticluță și mă încearcă o melancolie teribilă la gândul că în curând se va termina.


Conform site-ului Fragrantica, Tresor by Lancom este un parfum oriental, lansat în 1990. Notele de vârf sunt ananas, liliac, piersică, floare de cais, lacrămioare, bergamotă și trandafir, cele de mijloc stânjenel, iasomie, heliotrop și trandafir, iar cele de bază sunt caisă, lemn de santal, ambră, mosc, vanilie și piersică.

Notele de vârf se simt primele, dar se evaporă în câteva miute de le pulverizare, cele de mijloc durează ceva mai mult, iar notele de bază sunt cele de rămân și dau tonul parfumului întregii zile.

Tresor este o simfonie de arome- vivacitate, bucurie, muzicalitate, pace si dulceața- ca o poveste de iubire.

Sticluța aici de față îmi este tare tare dragă, parfumul acesta îl am de la prima ieșire cu mama mea în afara României. L-am achiziționat din Italia, acum câțiva ani (cam 5 dacă nu mă înșel), iar acum mă încearcă oarecum melancolia că doar câteva picături mai scaldă sticluța prețioasă ca o bijuterie.


După cum îi spune și numele, Tresor, acest parfum este o adevărată comoară. Mi-a fost alături parfumându-mi cele mai importante momente din viață: absolvirea masterului, cununia civilă și cea religioasă, ieșirile romantice în doi, plimbările din luna de miere și prima aventură în afara granițelor tării cu mămic mea cea chic.

O să păstrez un strop de parfum din această sticluță și o să îl adaug cutiuței cu amintiri și ori de câte ori o să vreau să îmi amintesc de clipele minunate petrecute alături de cei dragi voi apela cu toată inma la Tresor.

Mă gândesc dacă să îmi achiziționez o altă sticluță care să mă însoțească în noi aventuri sau nu... înclin totuși să da, căci prea îmi place Tresor. 

Delicat și puternic, dulce și amărui- cumva reușește să îmi descrie, pe note parfumate, întreaga personalitate!

Care este parfumul vostru preferat și ce amintiri vă leagă de acesta?


3 comentarii:

  1. Valeria Chertes3 iulie 2018, 23:35

    Eu tot schimb parfumurile dar acum am Million și îmi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. AL meu este cK one. In fiecare an primesc unul cadou de la sora mea si niciodata nu a trebuit sa imi cumpar un parfum. Am avut mereu acesta de la sora mea. Sunt eu mai simplist dar este parfumul care dupa parerea mea este ceva ce zice ceva despre mine ca si om.

    RăspundețiȘtergere