luni, 11 iunie 2018

Bohemian Style

Stilul vintage, cu accente boeme mi-a plăcut mereu și cred că mă reprezintă cel mai bine. Anii '50-'60 sunt preferații mei datorită eleganței, simplității și feminității pe care reușeau să o scoată în evidență.

Rochiile cloș, cu un croi frumos, menite a scoate în evidență silueta, accesoriile ce completau ținuta perfect, fără a pica în vulgar, bijuteriile discrete dar de un farmec aparte- mă fac să îmi tresară inima de fericire.

Pe lângă rochițele încântătoare și volănașele cuceritoare, gentuțele din materiale naturale îmi plac cel mai mult- fie că vorbim de poșetele din lemn, fire de tricotat sau din trestie!

Vedeam astfel de gentuțe în șifonierul bunicii, sifonier cu miros de lavandă și săpun Dove  și le consideram adevărate comori. Mult timp după ce am crescut și am început să port poșete, să îmi definesc stilul și să adopt un look mai feminin am încercat să găsesc accesorii ca cele ale bunicii. Din păcate însă acestea erau foarte greu de găsit, noi nici nu încăpea discuția și puteam face rost de astfel de minunății doar de la târgurile vintage.

În sinea mea însă îmi doream extrem de mult să am unele ale mele, nou-nouțe! La mai bine de 10 ani (în cazul meu cred că 10 e cifră magică) am reușit să găsesc un micuț și cochet magazin online ce comercializează gentuțe din trestie împletită (pe cele din fire de tricotat le fac singură- măcar atât).

Vă spun sincer că sarcina de a alege de pe Maisin Mimino gentuța perfectă pentru plimbările de vară a fost foarte foarte grea - în principiu pentru că mi-aș fi luat o gentuță din fiecare model, dar și pentru că toate sunt deosebite și unice.

Până la urmă m-am oprit la un model perfect pentru vară- cred eu- cu un soare stilizat; un model boem, feminin și delicat!


Ca și diametru gentuța are aproximativ 19 cm, se închide cu o capsă metalică și poate fi purtată pe umăr - bareta este din piele, dar mi-ar fi plăcut să poată fi reglabilă.

Interiorul este căptușit cu bumbac, având un surplus (să îi zic așa de material) pe laturi, tocmai pentru a preveni pierderea/căderea obiectelor. Din punctul meu de vedere acesta e un mare plus, felul în care este gândită și lucrată gentuța indicând implicare, răbdare și inteligență funcțională.


Poșetuța este foarte ușor de asortat, este încăpătoare și te face să ieși din anonimat, păstrâmdu-ți în același timp eleganța și feminitatea.


Modelul consider că este deosebit, cu atât mai mult cu cât este lucrat în întregime manual, prin împletirea firelor de trestie. Credeam că o să fiu nevoită să ajung în Tulcea ca să îmi pot cumpăra un accesoriu atât de deosebit- din fericire acum se găsesc și în București (printre puținele lucruri pozitive ce îmi vin în minte când mă gândesc la capitala țării).


Nu știu voi, dar eu una sunt total îndrăgostită și cucerită de acest model de gentuță! Este cumva hipnotic- dacă mă uit la ea, efectiv nu mă pot opri din admirat.

Alte modele de accesorii împletite din trestie puteți găsi pe Maison Mimino - coșulețe, ghiozdănele sau poșete, pentru toate gusturile- lucrate 100% manual, din dragose pentru natură, frumos și boem.

9 comentarii:

 1. Ti se potriveste perfect♥

  RăspundețiȘtergere
 2. Iordache elena11 iunie 2018, 23:47

  Felicitări mâinilor magice care au creat poseta. Ce lucruri minunate poate face omu. E foarte frumoasa poseta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Valeria Chertes11 iunie 2018, 23:56

  Este minunata și ți se potrivește de minune.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cat sunt de frumoase ... toate!
  De pe site-ul lor imi place aceea ca un future si mai sunt cateva .. Nu imi place ca nu le da pretul!
  Si posetuta ta este frumoasa, ma uitam cat de frumos este împletita! Sa o folosesti cu placere!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe Facebook gasesti si preturile pentru toate modelele, in categoria Magazin, in partea stanga, sub poza de profil :)

   Ștergere