vineri, 13 aprilie 2018

Bătrânețea e doar un număr - nu o lăsa să te definească!

"Ridurile ar trebui să indice doar unde au fost odată surâsurile. (M. Twain)"


De multe ori noi, oamenii, tindem să ne credem invincibili, feriți de necazuri și probleme, mergând pe ideea că poate nu mi se întâmplă mie și credem că avem suficient timp la dispoziție. Uneori însă, prin căi întortochiate, viața ne demonstrează că ne înșelăm.

Putem avea 20 de ani și să ne simțim ca la 80 sau putem avea 90 de ani și să ne simțim ca la 20, totul depinde nu de câte riduri ne brăzdeaza chipul, ci de câte riduri ne-au acoperit sufletul!

Până la 20 de ani bătrânețea este ceea ce vedem la bunicii noștrii, de la 25 în colo ceva ce vine inevitabil, la 35 un fapt de care nu ne mai putem ascunde, iar de la 45 o transformare ce pe mulți ne sperie...

Cu toții ne-am dori să cunoaștem secretul tinereții fără bătrânețe sau măcar o rețetă universală pentru a îmbătrâni frumos, doar că sufletele noastre sunt atât de diferite încât nu le putem impune o rețetă!

Din fericire cei de la Farmec au găsit acea poțiune magică menită să ne protejeze tenul, să îl ferească de factorii nocivi de mediu, prevenind astfel îmbătrânirea prematură. Gerovital H3 Hyaluron C este o adevărată inovație în gama cosmeticelor de beauty, însumând 5 produse revoluționare. Scopul acestei game este de a combate îmbătrânirea tenului prin cele două ingrediente active, vitamina C și acidul hialuronic. În doar 10 zile veți putea observa o estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea și regenerarea pielii.

Adresându-se femeilor cu vârsta între 30-50 de ani, gama cuprinzând cremă antirid de zi, cremă antirid de noapte, apă micelară Gerovital Hyaluron C, cremă antirid contur ochi și buze, fiole cu Acid Hialuronic și Vitamina C - Gerovital H3 Hyaluron C.


Dar pe cât de important este aspectul exterior, pe atât de important este și cel interior. E drept, bătrânețea este doar un număr și nu trebuie să o lăsăm să ne definească! Atunci când sufletul este împovărat, se poate lesne citi pe chip. Și atunci nicio cremă, formulă magică sau rețetă din străbuni nu ne mai poate ajuta.

Să îmbătrânești e simplu, e firesc, se întâmplă fără să realizezi, de la apariția primului fir alb, la ridurile fine din jurul ochilor sau tonusul scăzut... Dar să îmbătrânești frumos, elegant, aceasta este o artă!

După cum vă spuneam, dacă pentru chip există soluții garantate de experții Gerovital, pentru suflet nu vă pot oferi soluția salvatoare. Vă pot însă da câteva ingrediente esențiale, ingrediente cu care vă puteți construi propria rețetă!

Bunica mi le-a oferit, iar eu vă împărtășesc și vouă din înțelepciunea ei:

- să nu îți fie frică de bătrânețe, pentru că frica produce mai mult rău decât toate necazurile din lume;

- să nu te lași copleșit de probleme ori necazuri, căci ele sunt la tot pasul, gata oricând să te înhațe. Trateză viața într-o manieră optimistă, iar sufletul îți va fi mereu tânăr;

- nu renunța niciodată, indiferent cât de ocupat, stresat, trist ori bolnav ai fi la ceea ce îți face plăcere. Îți place să cânți, cântă oriunde ai fi. Îți place să pictezi, pictează;

- nu lăsă lumea să îți dicteze ce să faci și ce să nu faci, să îți spună ce e bine și ce e rău. Doar tu știi ce e bine pentru tine, iar gura lumii oricum nu o poți mulțumi niciodată;

- îngrijește-te constant, ai grijă și de trup și de suflet. Fă-o pentru tine înainte de toate, regulat și conștiincios, căci ai o singură viață, un singur trup și un singur suflet;

- nu te lăsa amăgit de mai e timp, uneori clipa de acum e tot ce mai avem.

Bunica a urmat de-a lungul vieții toate aceste, să le spunem, principii. E drept, nu i-a fost ușor, iar viața cu siguranță nu a fost blândă cu ea. Dar a îmbătrânit frumos, iar asta se putea vedea din seninătatea privirii, blândețea mângăierilor și cugetului curat. 

Să îmbătrânești frumos nu este o noțiune ce ține doar de aspectul impecabil al pielii, lipsa oricărui rid ori o siluetă perfectă! Acestea da, sunt importante, dar nu esențiale... a îmbătrâni frumos presupune ca sufletul să nu îți fie amărât de ranchiună, înveninat de răutate și schimonosit.

A îmbătrâni frumos înseamnă un suflet pur, inundat de iubire și candoare. Iar asta se vede și pe chip! Căci cu cât sufletul are mai puține riduri, cu atât mai puține va avea și chipul. Și dacă te îngrijești de ambele cu aceeași dragoste și dedicare, bătrânețea îți va fi de aur!

Și cum spunea bunica, a avea grijă de tine, a te face frumoasă și a te aranja pentru tine mai presus de orice, este un principiu nu doar benefic, ci și sănătos.La cei mai bine de 90 și de ani ai ei, chipul îi era încă tânăr- iar spiritul și mai tânăr.

Și chiar și la această vârstă înaintată, nu sărea niciodată peste demachierea de dimineață și de seară, mereu având grijă să folosească și o cremă hidratantă.

De pe măsuța micuță de toaletă, cu o oglinjoară din lemn nu lipseau câteva creme, dintre care și cele de la Gerovital- creme ce i-au marcat tinerețea și mereu era la curent cu noile apariții din domeniu.

Magia din cutiuța cu cremă era amplificată astfel și prin pofta de viață și dragostea pentru tot ce o încojura. Iar lumina din interior se oglinde și pe chip.
Să îmbătrânești este o artă, un proces și o transformare- ce uneori e destul de greu de acceptat. Pentru a mai îndulci procesul, sfaturile bunicii și noua gamă H3 Hyaluron by Gerovital îmi sunt aliați de nădejde. 

Nu o să vă mint, să îmbătrânești nu e ușor- poate nici plăcut, dar scoate la iveală adevăratul nostru eu! Doar așa nu putem cunoaște cu adevărat și putem înțelege sensul vieții. 

Acum, din fericire, de ten se ocupă produsele Hyaluron H3, dându-ne mai mult timp să ne îngrijim de suflet!

Dacă și voi vreți să vă bucurați de aceste produse, sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum și din magazinele de brand Gerovital și online, pe www.farmec.ro.

Și nu uitați, bătrâneșea e doar un număr- NU o lăsa să te definească! Are putere asupra ta atâta timp cât te temi de ea. NU te teme- iubește-te, îngrijește-te, bucură-te!!!

Articolul participă la Super Blog 2018, ediția de primăvară.6 comentarii: