Treceți la conținutul principal

Recenzie Grădina Raiului de E. Hemingway


"Puritatea poate exista și fără candoare, dar candoarea nu poate exista fără puritate." (C. Sylva)

Din seria #2018booksforsoul face parte și Grădina Raiului de Ernest Hemingway. Romanul a apărut prima oară în anul 1986 și s-a bucurat imediat de un succes răsunător.



David și soția sa, Catherine își petrec luna de miere pe Riviera franceză, doar că în cazul celor doi îndrăgostiți acesta este și momentul în care căsnicia începe să se destrame.

Pe măsură ce comportamentul sexual al tinerei femei devine din ce în ce  mai excentric, iar jocurile erotice tot mai periculoase, relația lor începe să se clatine.

Treptat, în poveste apare și o a doua femeie, Marita, de care ambii soți se simt atrași. O tânără bogată, boemă, alătui de care David și Catherine formează un triunghi amoros.

Romanul este un adevărat caleidoscop de trăiri, senzații și sentimente ce prezintă într-o manieră strălucită experiențele și alegerile dezastruoase ale tânărului cuplu.

Grădina Raiului, un titlu ales extrem de bine de către Hemingway, iar dacă parcurgeți romanul o să înțelegeți de ce spun asta.

Cartea este una deosebită, ce dezbate o problematică profundă și consider că fiecare dintre noi ar trebui să o citească măcar o dată!

Recomand totuși să vă bucurați de ea în liniște, în tihnă și cu siguranță nu pe fugă!

Informații Grădina Raiului de E. Hemingway

Ed. Polirom
Nr. pag.: 240
Preț: aprox. 18 lei
Public țintă: 18+
Nota mea: 10


Puteți găsi acest roman, precum și multe altele scrise de E. Hemingway pe site-ul Târgul Cărții.

Comentarii

  1. Valeria Chertes5 martie 2018 la 21:46

    Foarte drăguță carte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu îmi mai aduc aminte daca am citit cartea si nici on line nu o gasesc! :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca o gasesti e musai sa o citesti, e deosebita- https://www.libmag.ro/ernest-hemingway-gradina-raiului/

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î