miercuri, 28 martie 2018

Cu farmec... în privire

"Makeup should never be used to hide yourself. It should be used to enhance your natural beauty." (K Carl)


Nu știu pentru alții cum e, dar în cazul meu copilăria a jucat un rol esențial în cultivarea dragostei pentru produsele de machiaj.

De fiecare dată când mama se pregătea pentru un eveniment ori pentru o simplă ieșire în oraș adoram să stau lângă ea și să privesc întreg ritualul de transformare. Felul în care mânuia rujul,rimelul, fondul de ten și cutiuța cu pudră pur și simplu mă fermeca. 

Iar când am crescut un strop mai mare și m-a lăsat să pătrund în universul magic al machiajului, explicându-mi fiecare produs ce face și dăruindu-mi chiar și un ruj, m-am îndrăgostit iremediabil.


Purtam rujul acela peste tot, iarna prin buzunarele gecii, vara într-o gentuță roz-bombon și mă simțeam cel mai fericit copil din lume! Deși era un simplu ruj, credeam cu tărie că este cheia secretă spre lumea femeilor și că mama îmi oferise un dar cu adevărat special.

Momentele acelea magice când ea îmi permitea să stau lângă ea și să urmăresc cum se transformă asemeni unei lebede, dăruirea rujului și particulele strălucitoare ale pudrei ce umpleau întreaga încăpere, mirosind a talc și plutirea atemporală mult timp după plecarea mamei au reprezentat temelia dragostei mele pentru machiaj.

Un singur sfat mi-a dat mama când m-a văzut atât de absorbită de lumea machiajului! Să țin minte că machiajul e menit să te pună în valoare, să îți evidențieze părțile frumoase. Machiajul nu ar trebui niciodată utilizat pe post de mască ori ca să ne ascundem în spatele lui.


Desigur, anii au trecut iar tehnicile mele în ale machiajului s-au perfecționat- respectând, desigur, sfaturile mamei. Nu am făcut din machiaj un obicei zilnic, prefer să optez pentru un machiaj complet doar atunci când am evenimente importante, o întâlnire romantică ori o seară la teatru. Astfel efectul wow este garantat.

Iar când de ziua mea mama mi-a dăruit noua gamă de machiaj Gerovital Beauty am fost din cale-afară de fericită! În primul rând pentru că mi-a amintit de primul ruj dăruit acum mai bine de 15 ani (ce m-a făcut atât de fericită) și în al doilea rând pentru că acoperă toate necesitățile unui machiaj complet.

De la rujuri, la palete de machiaj, rimel și pudră compactă, noua gamă de machiaj lansată de Farmec conține ingrediente active de ultimă generație: acid hialuronic, pudră de diamant, vitamina E și beneficii certificate: hidratare, protecție, rezistență îndelungată, matifiere.


Dintre toate produsele primite de departe preferatul meu este rujul cremos cu Acid Hialuronic în nuanța 14 (roșu bordeaux). Are o textură bogată, este îmbunătățit cu acid hialuronic și vitamina E și este extrem de cremos! Hidratează buzele, nu le usucă, având în același timp o mare acoperire. Zis și Criminal Lipstick, porecla i se potrivește de minune, căci de pe spate orice EL de pe mapamond.

Mascara Suprem Lash este un alt produs preferat, neîncărcând genele, conferindu-le alungire și un aspect discret, natural.


Imediat ce am primit darul acesta minunat de la draga mea mamă, am căutat pe net o piesă frumoasă de teatru la care să mergem, apoi am sunat să ne facem rezervare la cină la un local drăguț din oraș. Totul era pregătit pentru ziua de vineri, zi în care am utilizat și produsele primite pentru a ne face mai frumoase, exact ca atunci când eram mică și priveam fascinantă transformarea mamei mele.

Am trăit și retrăit clipe magice, drept pentru care cu siguranță o să ne amintim peste ani și ani de acea zi de vineri, când am plecat amândouă spre spectacol cu farmesc în privire!


Articolul participă la Super Blog 2018, ediția de primăvară.

6 comentarii:

 1. Sunt fermecata de articolul tau��

  RăspundețiȘtergere
 2. Valeria Chertes29 martie 2018, 00:20

  Întotdeauna mi-au plăcut produsele de la Farmec.

  RăspundețiȘtergere
 3. Inainte de 90 laptele Doina era nelipsit din baie,ca si sapunul Vis. Am amintiri frumoase de la "Farmec"! :)
  Iti doresc un Paste Fericit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu am aminitri placute legate de laptele Doina sa stii.

   Multumesc de urari. La noi mai dureaza putin pana vine Pastele, dar daca voi il sarbatoriti weekend-ul acesta, sa aveti sarbatori frumoase!

   Ștergere