Treceți la conținutul principal

Trestia revoltată de Nina Berberova

"Există cărți de care rămâi cumva îndrăgostit:
crezi ca le-ai uitat și totuși le duci atât de tare dorul...
Sau cărți cărora le-ai presimțit miracolul,
fără să le fi cunoscut vreodată.
Cărți gata să te iubească..."


Astăzi vreau să vă vorbesc despre romanul Trestia revoltată de Nina Berberova, primit de la Târgul Cărții

Nina Berberova, scriitoare de origine rusă, a emigrat în Franța și mai apoi în America. În ultima țară a lucrat ca profesoară de literatură rusă, publicând mai multe articole și romane. Având mai mult de zece cărți publicate, Trestia revoltată consider că este un soi de autobiografie sau cel puțin o parte a poveștii este inspirată din viața Ninei și perioada în care a locuit în Franța.


Romanul începe cu o călătorie mult prea tristă pentru doi îndrăgostiți... Dar pentru că războiul nu ține cont de iubire, el trebuie să plece, iar ea să rămână.

Promisiunile de revedere, de dragoste veșnică par a se pierde pe aripi de fum când scrisorile ei rămân fără răspuns. 

Șapte ani plini de întrebări, șapte ani fără răspun se încheie atunci când ea ajunge în Suedia, țara lui de origine... Printr-un lanț de coincidențe ajung împreună, însă cumva ea încă nu își primește răspunsurile mult așteptate.

În calea iubirii lor s-au ridicat obstacole de netrecut, umbrele trecutului planează asupra dragostei, amintind cumva că războiul mereu lasă urme.



Parisul, Stockholmul și Veneția sunt martorii tăcuți a trei etape cruciale în această poveste de iubire: începutul pasional, încărcat de dorințe, deznădejdea stârnită de imposibilitatea continuării poveștii și regăsirea părților pierdute de suflet.

Un caleidoscop de trăiri, sentimente și emoții compune romanul Trestia revoltată, purtând cititorul prin diverse etape ale maturizării eroinei. 

Deși cartea se încheie într-o notă de... trestie revoltată, lecția învățată în cele aproximativ 100 de pagini este una de o deosebită importanță pentru orice femeie ce a iubit vreodată din adâncul sufletului, purtându-și în inimă dragostea fără de speranță.

Trestia revoltată este o carte ușor de citit, o lectură plăcută, ce reușește să te deconecteze de la grijile de zi cu zi și să te poarte cu lejeritate pe străzile încărcate de romantism ale Parisului ori pe canalele misterioase ale Veneției.

Este genul de roman la finalul căruia îți pare rău că s-a terminat, drept urmare vă recomand să vă infruptați din această poveste, urmându-mi deviza- pentru o viață sănătoasă, consumați cel puțin o carte pe lună!

Informații Trestia revoltată:

Ed. Humanitas
Colecția Cartea de pe noptieră
Nr. pag.: 83
Preț: 5 lei (pe site-ul Târgul Cărții) 
Public țintă: 15+
Nota mea: 9

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde