Treceți la conținutul principal

Recenzie Orele îndepărtate de Kate Morton


Familia este puterea și slăbiciunea mea. A.R. Bachchan

După cum bine știți, lunea este zi de recenzii! Iar astăzi vreau să vă povestesc despre romanul Orele îndepărtate de Kate Morton.


Pe drumul spre casă și înapoi în București recunosc că mi-am umplut timpul citind romanului lui Kate Morton cu o plăcere nebună de tot!

Îmi este destul de greu să mă exprim în cuvinte la adresa acestei cărți, căci este deosebit de complexă. Vă spun însă cu mâna pe inimă că e musai să o aveți în bibliotecă.

Este genul de roman ce vă "bântuie" mult timp după ce ați terminat lectura, eu chiar în ziua în care l-am dat gata am visat toată noaptea scene din carte. Iar eu pățesc rar, spre deloc astfel de fenomene.


Acțiunea se desfășoară pe două axe temporare, între trecut și prezent, trecutul însemnând perioada celui de Al Doilea Război Mondian și prezentul în anii 1990, punctul central fiind legăturile și (cel mai important) secretele de familie.

Un castel impunător în care își duc traiul trei surori, acum bătrâne și gârbovite și secrete ce abia așteaptă să fie descoperite. Povești de dragoste neîmplinite, trecutul ce se întoarce din ce în ce mai pregnant să îi bântuie pe cei ce s-au răzvrătit impotriva-i.

O scrisoare rătăcită ce sosește câțiva zeci de ani mai târziu la destinatar este cea care dă startul unui șir de dezvăluiri. Edie Burchill este intrigată de această epistolă ce pare că îi zguduie universul mamei ei, iar când ajunge, din pură întâmplare (sau nu) la castelul Milderhurst, tot ce știe este că acolo s-a refugiat mama ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Iar clipa în care le întâlnește pe surorile Blythe, oarecum soarta lui Edie se decide fără ca aceasta măcar să realizeze. Castelul Milderhurst o atrage iar și iar, ca prin magie, iar starea sa, dărăpănată, îmbătrânită și ușor excentrică te face să îl iubești cu toate secretele ce se ascund printre zidurile nămoloase.

Poveștile celor 5 personaje se întrepătrund și îndepărtează, ca mai apoi să formeze un tot, asemenea unui puzzle. Trecutul își întinde aripile de smoală, întunecând fericirea prezentului, dragostea neîmplinită lasă urme adânci, iar secretele de familie par de plumb.

Iar axis mundis pare a fi un roman scris de tatăl surorilor Blythe, Adevărata poveste a Omului Noroaielor. Un roman ce oarecum a decis viața tinerelor fete, singura dovadă palpabilă a greșelilor și secretelor de familie.

Autoarea îmbină cu măiestrie psihogenealogia în conturarea acestui roman, precum și în creionarea destinului de un tragic aproape liric al surorilor Blythe, aducând în prim-plan un mit bine cunoscut: copii plătesc pentru greșelile părinților.

Iar decizia de a rămâne în castelul familiei nu este deloc întâmplătoare... căci pereții vechi au văzut și au auzit tot, sunt martorii tăcuți ai întregii familii Blythe, iar la timpul potrivit se unesc într-un glas comun, sumbru și apăsător, șoptind printre zidurile îmbătrânite în timpul orelor îndepărtate...

Din partea mea romanul primește 10+, fiind scris excepțional. Nu te plictisește, deși are cam 500 de pagini, te ține cu sufletul la gură și abia dacă poți să îl lași din mână pentru a merge la toaletă și cel mai important, te ține în suspans. În zadar te chinui să aflii cine ce secret ascunde, cine ce povară poartă. Iar finalul, credeți-mă, o să vă lase fără cuvinte! Sau în cel mai bun caz, o să vă bântuie pentru câteva zile, făcându-vă să visați întreaga poveste la ore îndepărtate.

Puteți comanda cartea pe site-ul Târgul Cărții dacă sunteți din provincie, sau direct din magazinul lor (zona Unirii-Universitate) dacă sunteți din București.

Pentru primul caz, serviciile sunt minunate, cărțile vin ambalate frumos, într-o stare impecabilă, în aproximativ 24 de ore.

Și dacă tot aruncați pe site, puteți profita de reducerile de început de an să vă aprovizionați cu cărți din plin pentru lecturi spectaculoase. Cărțile reduse le puteți găsi aici.

Spor la citit!

Comentarii

  1. Mi se pare o carte foarte interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare sa ma incumet la lectura acestui roman?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare foarte interesant. Daca nu ma insel exista si un film dupa acest roman.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sigur, dar ne putem interesa si afla daca exista si un film

      Ștergere
  4. Nu am citit nimic de la aceasta autoare dar citind pe Wiki despre ea mi-a starnit curiozitatea! Multumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E musai sa le incerci! Mie una mi-au placut foarte mult aceasta si Gradina uitata.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde