joi, 11 ianuarie 2018

Book Photo Sesion

Vă spuneam la început de an că am gândit un proiect nou-nouț pentru 2018, de fapt primul meu proiect și în cinstea lui acum câteva zile am pus de o mică ședință foto.

Despre proiectul #2018booksforsoul puteți citi mai multe aici și vă spun cu mare drag că mi-ar face o deosebită plăcere să urmăriți pe Instagram proiectul meu, dar și aici pe blog.

În ceea ce privește mini-sesiunea foto, romanul vedetă al acesteia a fost Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, pentru că am considerat că se potrivește anotimpului și atmosferei gri de afară.


Urmează să scriu și recenzia romanului Ultimii martori pe blog, dar nu chiar imediat..., drept pentru care postarea de astăzi este dedicată proiectului #2018booksforsol și celor câteva fotografii realizate în cinstea lui.


Am optat pentru un soi de vintage melancolic, deși nu aș putea afirma că ținuta a fost neaparat de inspirație vintage. Dar vremea mohorâtă și gri ne-a fost de ajutor în obținerea efectului melancolic, atât de potrivit romanului.


Iarna i se potrivește de asemenea mânușă, fiind o carte despre război, cu o puternică încărcătură emoțională, dezolarea, griul și natura moartă de care avem parte acum în București a picat la țanc.


Trandafirul roșu prezent în unele dintre fotografii a fost inspirație de moment, căci am dat peste el din întâmplare, în jurul câtorva tufe de trandafiri proaspăt tăiate. Zăcea singur, ca un ultim martor al frumuseții și gingășiei de altă dată, asemenea personajelor romanului Svetlanei Aleksievici.

Cumva mi-am dorit ca această mini-ședință foto să fie ca o poveste, să poată transmite ceea ce se află între coperțile cărții, să transpun atmosfera de acolo în imagini. Și pentru că orice carte are și personaje, deci un suflet, ceva ce o animă, mi-am permis să fiu eu cea care dă suflet ședințelor foto.


E drept că gerul de afară (nu știu în restul țării cum se prezintă vemea, dar în București s-a făcut tare frig și imedit după ce am făcut pozele a început o ploicică sănătoasă) nu prea ne-a lăsat să ne desfășurăm după placul inimii, iar pozele ar fi putut fi mult mai expresive dacă nu mă temeam că o să răcesc dacă renunț la eșarfă și palton...

Cu toate acestea mi-a plăcut să transform Ultimii martori într-o mică vedetă în cadrul acestei ședințe foto.Dacă vă place acest tip de postare și ați vrea să continui seria de mini-ședințe, adăugându-le și pe acestea proiectului #2018booksforsoul mi-ar fi de mare folos să îmi spuneți dacă vă plac sau nu și dacă merită adăugate proiectului.


6 comentarii: