miercuri, 8 noiembrie 2017

Vreau franciza mea!

De când m-am mutat în București, alături de drăguțul meu, cred că nu trece o săptămână în care să nu îi fac capul calendar cu nemulțumirea-mi principală: urăsc Bucureștiul și munca de birou!

Cumva simt că a sta înțepenită cât e ziulica de lungă într-un scaun (chipurile ergonomic) și tastând ca o maimuțică pe tastatura fancy, îmi taie încet și sigur aripile, îmi omoară creativitatea și mă face prizoniera unei monotonii fatale (cam ca în imaginea de mai jos, părerea mea...)


Ca să înțelegeți mai bine, creativă din fire cum sunt, biroul nu este o alternativă viabilă, iar nemulțumirile sunt dezbătute săptămânal, întoarse pe toate părțile și evidențiate în toate modalitățile posibile.

Asta până acum câteva zile, când drăguțul meu, deja suprasaturat de văicareli a izbucnit (destul de vocal) dar revelator: de ce doamne iartă-mă nu lași biroul ălă și să îți iei o franciză?!

Până să îmi spună el asta nici nu îmi trecuse prin minte așa ceva, însă ideea părea bună, de fapt orice idee a cărei finalitate era să mă țină departe de birou era excelentă, așa că am purces la documentare.

Internetul mi-a expus numeroase francize profitabile, idei de afaceri si domenii fel de fel, ceea ce a făcut munca destul de dificilă, însă tot click-uind, tastând și căutând, am descoperit domeniul și franciza perfectă: Inglot, my love!

Am o diplomă de makeup artist, un curs de perfecționare în tehnica machiajului, câteva concursuri la activ, câteva premii și o dorință nebună de a evidenția tot ce e mai frumos într-o femeie, drept urmare, a deține un magazin Inglot e cu siguranță un vis.

Dar realitatea nu e la fel de ușoară ca un vis, lucrurile nu se întâmplă repede și sigur ca în fantezie, așa că noroc cu cei de la Francize.ro că m-au luminat cu ce se mănâncă o franciză.

Esențial este să plecați la drum cu sprență și dorință, dar mai trebuie să vă mai luați una-alta în ghiozdănel:

1. munca de cercetare- este esențială în deschiderea francizei;

2. informarea precontractuală- înainte de a semna orice tip de contract trebuie să mergem în vizită la francizor, să discutăm cu acesta, să ne informăm despre francizor, să analizăm contractul, precum și partea de profit & lost;

3. validarea furnizorului și a modelului de afacere- adică, vizită la francizor și discuția cu unii dintre francizații existenți deja. În această etapă se face adaptarea francizei la noul francizat;

4. setarea așteptărilor cu privire la franciză, solicitarea unui plan de investiții amănunțit etc.;

5. crearea unui plan concred de afacere- pentru lansare și pentru prima lună de funcționare;

6. contractul de franciză- ultimul pas, înainte de semnare, ce include și consultarea unui jurist.


Pare complicat, dar credeți-mă, dacă urmați cu atenție pașii de mai sus, dacă vă doriți cu adevărat să fiți propriul vostru șef, iar domeniul ales vă place, deschiderea francizei o să fie o adevărată plăcere!

Eu una știu că abia aștept să am propriul meu magazin de cosmetice, oaza de liniște și frumusețe, unde toate fetele și femeile pot veni să ceară un sfat, să socializeze și să își achiziționeze produse de calitate. 

Clientele vor fi fericite, iubiții și soții vor avea portofelul ceva mai ușor, iar magazinul meu va prospera!

La deschiderea oficială, voi, toți cititorii mei, sunteți invitați.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.


8 comentarii: