Treceți la conținutul principal

Lena, dragostea mea

Berlin- mizerie, praf, dărâmături, moloz, ceață și gri! Pretutindeni unde priveam, cumva, straniu, culorile parcă păreau a se fi evaporat, să se fi pierdut în timp și spațiu, suspendate în Berlinul de altă dată, iar acum totul era doar gri!

Atâta haos, durere și tristețe... totul era dărâmat și ciudat, totul părea că mă apasă, că dărâmăturile acelea se sprijină toate pe umerii mei, iar eu nu le mai puteam face față.

Imagini alte orașului de altă dată îmi treceau fulgerător prin fața ochilor și nu mai găseam nimic... nimic din viața de odinioară, nimic din inocența Lenei de atunci, un vârtez de emoții  mă copleșea, iar cele mai îmbătătoarea erau ura și dragostea.


Cum am ajuns aici, cum am reușit să trec peste toate schimbările, peste ororile războiului, cum am reușit să merg mai departe după ce am fost salvată de la viol, e un mister.

Dacă mi-ar fi spus cineva că viața mea dinainte avea să fie distrusă, că totul se va schimba și că războiul își va înfige ghiarele-i hîde și în sufletul meu, lasând urme adânci, sângerânde, ce nu se vor mai vindeca niciodată, nu aș fi crezut.

Dar astăzi, când stau parcă suspendată în timp, cu toate gândurile astea negre trecându-mi prin minte, cu toate amintirile fugindu-mi înaintea ochilor, când tot ce știam și iubeam este distrus, făcut fărâme și tot ce mă înconjoară din vechea viață e doar praful și griul rece și crud, simt că mă prăbușesc alături de zidurile ce se sprijină de mine.

Unde să mă duc, ce să fac, încotro să o iau, pe strada asta mare, în orașul ăsta pierdut numit Berlin, către cine să îmi îndrept pașii... Sunt doar eu, cu sufletul rănit, dar vie, eu și toată marea asta de ruine...

Nu mi-am dorit Războiul, nu am vrut să fac parte din el și totuși, destinul, prin ale sale căi m-a aruncat în mijlocul furtunii. Iar acum nu mai știu cum să ies, ce să fac și încotro să o apuc... nu e nimic, nu mai e viață aici, abia mai pâlpâie și în mine...

Străzile sunt pline de praf și cenușă, pantofii roșii au devenit gri, simt că eu încep să devin gri...rătăcesc pe străzile ce odinioară erau verzi, unde ciripitul păsărilor îmi încântau inima și acum e doar pustiul!

Pustiul și.... ceva ce aduce cu o carte, acoperită de praf, dar vie. Coperțile-i colorate flutură în vânt parcă sfidând moartea, iar eu sunt atrasa de ea mai ceva ca un magnet. De când nu am mai atins o carte, câtă vreme a trecut de când nu am mai răsfoit paginile unui roman. Apariția ei în calea-mi e un mister, dar e singurul licăr de speranță din tot griul Berlinului.

Cartea De unde vine iubirea a picat atât de bine... m-am ascuns printre ruinele fostei mele case și am uitat de mine citind și asimilând din înțelepciunea ei. Când credeam că nu mai pot fi iubită, că mi-am pierdut acest drept când brutele acelea mi-au furat inocența și tot ce aveam mai frumos, cartea aceasta a venit ca o rază de speranță.

Iubirea și toată frumusețea ei, toată fericirea ce vine din dragoste și dăruire mi-am interzis-o! Am negat-o pentru că am considerată că nu mai sunt demnă de ea. Dar iubirea e în fiecare dintre noi și pentru a o lăsă liberă e nevoie de acceptare, de înțelegere și iertare. Iar toate resursele acestea sunt în noi și doar noi ne putem dărui iubirea adevărată, necondiționată, iubire ce lăsată liberă, ne vine înapoi înzecit.

Parcă lumea, Berlinul și finele războiului începuseră să prindă un strop de culoare, spranța, plăpândă și firavă, se năștea iar în mine. Și atunci mi-am amintit de micuța cărțulie dăruită de el, cărțulie pe care o asunsesem în căptușeala paltonului.

În frenezia momentului am sfâșiat căptușeala- simțeam că e musai să răsfoiesc cărticica, să mă las învăluită de adevăr! Coperțile mici, uzate, mă priveau timid, literele tremurânde ale titlului îmi străluceau înaintea ochilor- Scrisori către mine însumi, darul cel mai de preț pe care EL a putut să îl ofere în vremurile astea grele.

Cu mâinile tremurânde am deschis micuța cărticică, iar pe prima pagină stătea scris Lena, dragostea mea...

Și atunci am știut! Aveam să fiu salvată.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde