Treceți la conținutul principal

Lena, dragostea mea

Berlin- mizerie, praf, dărâmături, moloz, ceață și gri! Pretutindeni unde priveam, cumva, straniu, culorile parcă păreau a se fi evaporat, să se fi pierdut în timp și spațiu, suspendate în Berlinul de altă dată, iar acum totul era doar gri!

Atâta haos, durere și tristețe... totul era dărâmat și ciudat, totul părea că mă apasă, că dărâmăturile acelea se sprijină toate pe umerii mei, iar eu nu le mai puteam face față.

Imagini alte orașului de altă dată îmi treceau fulgerător prin fața ochilor și nu mai găseam nimic... nimic din viața de odinioară, nimic din inocența Lenei de atunci, un vârtez de emoții  mă copleșea, iar cele mai îmbătătoarea erau ura și dragostea.


Cum am ajuns aici, cum am reușit să trec peste toate schimbările, peste ororile războiului, cum am reușit să merg mai departe după ce am fost salvată de la viol, e un mister.

Dacă mi-ar fi spus cineva că viața mea dinainte avea să fie distrusă, că totul se va schimba și că războiul își va înfige ghiarele-i hîde și în sufletul meu, lasând urme adânci, sângerânde, ce nu se vor mai vindeca niciodată, nu aș fi crezut.

Dar astăzi, când stau parcă suspendată în timp, cu toate gândurile astea negre trecându-mi prin minte, cu toate amintirile fugindu-mi înaintea ochilor, când tot ce știam și iubeam este distrus, făcut fărâme și tot ce mă înconjoară din vechea viață e doar praful și griul rece și crud, simt că mă prăbușesc alături de zidurile ce se sprijină de mine.

Unde să mă duc, ce să fac, încotro să o iau, pe strada asta mare, în orașul ăsta pierdut numit Berlin, către cine să îmi îndrept pașii... Sunt doar eu, cu sufletul rănit, dar vie, eu și toată marea asta de ruine...

Nu mi-am dorit Războiul, nu am vrut să fac parte din el și totuși, destinul, prin ale sale căi m-a aruncat în mijlocul furtunii. Iar acum nu mai știu cum să ies, ce să fac și încotro să o apuc... nu e nimic, nu mai e viață aici, abia mai pâlpâie și în mine...

Străzile sunt pline de praf și cenușă, pantofii roșii au devenit gri, simt că eu încep să devin gri...rătăcesc pe străzile ce odinioară erau verzi, unde ciripitul păsărilor îmi încântau inima și acum e doar pustiul!

Pustiul și.... ceva ce aduce cu o carte, acoperită de praf, dar vie. Coperțile-i colorate flutură în vânt parcă sfidând moartea, iar eu sunt atrasa de ea mai ceva ca un magnet. De când nu am mai atins o carte, câtă vreme a trecut de când nu am mai răsfoit paginile unui roman. Apariția ei în calea-mi e un mister, dar e singurul licăr de speranță din tot griul Berlinului.

Cartea De unde vine iubirea a picat atât de bine... m-am ascuns printre ruinele fostei mele case și am uitat de mine citind și asimilând din înțelepciunea ei. Când credeam că nu mai pot fi iubită, că mi-am pierdut acest drept când brutele acelea mi-au furat inocența și tot ce aveam mai frumos, cartea aceasta a venit ca o rază de speranță.

Iubirea și toată frumusețea ei, toată fericirea ce vine din dragoste și dăruire mi-am interzis-o! Am negat-o pentru că am considerată că nu mai sunt demnă de ea. Dar iubirea e în fiecare dintre noi și pentru a o lăsă liberă e nevoie de acceptare, de înțelegere și iertare. Iar toate resursele acestea sunt în noi și doar noi ne putem dărui iubirea adevărată, necondiționată, iubire ce lăsată liberă, ne vine înapoi înzecit.

Parcă lumea, Berlinul și finele războiului începuseră să prindă un strop de culoare, spranța, plăpândă și firavă, se năștea iar în mine. Și atunci mi-am amintit de micuța cărțulie dăruită de el, cărțulie pe care o asunsesem în căptușeala paltonului.

În frenezia momentului am sfâșiat căptușeala- simțeam că e musai să răsfoiesc cărticica, să mă las învăluită de adevăr! Coperțile mici, uzate, mă priveau timid, literele tremurânde ale titlului îmi străluceau înaintea ochilor- Scrisori către mine însumi, darul cel mai de preț pe care EL a putut să îl ofere în vremurile astea grele.

Cu mâinile tremurânde am deschis micuța cărticică, iar pe prima pagină stătea scris Lena, dragostea mea...

Și atunci am știut! Aveam să fiu salvată.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Balea Bodyspray Glow

Mereu mi-au plăcut pozele de pe Instagram sau Pinterest, cu tipe bine lucrate, cor pe zeiță, par de Cosânzeană, alură de divă și o piele divină, aproape ca aurul lichid... Dacă în ce privește divele și Cosânzenele mi-am cam luat gândul și am ajuns la simpla concluzie că sunt și voi rămâne o femeie normală, am găsit soluția pentru pielea ca de aur! Doar că elegant, frumos, discret și stilat. Vă spun și vouă "marele secret": spray-ul de corp de la Balea, Glow Bodyspray, cu particule sclipitoare și praf de perlă. Produsul îl găsiți în DM, la un preț de aproximativ 12-15 lei (nu mai știu exact), ca și cantitate vă puteți bucura de 150 ml de elixir strălucitor, într-un recipient simplu, cu pulverizator. Partea și mai bună la acest spray este faptul că poate ține loc și de parfum, având o aromă discretă de fructe și flori de vară, ceea ce îl face extrem de plăcut. Nu doar că veți străluci discret (foarte discret chiar, dacă sunteți în căutarea unui produs ca