Treceți la conținutul principal

Parfumuri artizanale

Ieri vă povesteam că am avut ocazia să particip la o conferință (super parfumată) despre parfumurile naturale.

În cadrul acesteia am aflat diferite trucuri, sfaturi, beneficii ale utilzării acestor tipuri de parfumuri etc.

Conferința a fost susținută de Iulia Victoria Neagoie, maestru parfumier, deținătoarea brand-ului Luviane- atelier de parfumerie.



Locul de întâlnire a fost cochet și atemporal în același timp, o fuziune între modern și vintage destul de interesantă, o vilă fermecătoare din centrul Bucureștiului- mai precis Qreator by IQOS. Nu aș putea să vă spun dacă locația mi-a plăcut sau nu, aș înclina să spun că nu este neaparat stilul meu, însă evenimentul MINUNAT!

Am aflat cum se alege parfumul, ce trebuie să știm când plecăm în "urmărirea" lui, mici trucuri, dar și de ce parfumurile naturale sunt de preferat.

De asemenea, cu oarecare tristețe mi-a fost confirmat faptul că România nu are o tradiție a parfumului, la noi în țară nu prea au fost valorizate și cultivate astfel de obiceiuri, iar meseria de parfumier nici nu exista în COR (Codul Ocupațiilor din România).

Pe scurt, vă las mai jos câteva dintre cele mai interesante lucruri învățate:

1. atunci când ne alegem un parfum este important ca înainte cu o zi să  nu mâncăm picant, condimentat etc., pentru că alimentele precum ceapa, usturoiul, ardeiul iute ne pătrund în sânge și pot influența mirosul parfumului atunci când îl testăm;

2. este recomandat să nu ne achiziționăm/testăm parfumuri în perioada ovulației sau când suntem la menstră;

3. când testăm parfumuri, se recomandă să o facem pe hârtiuțele acelea speciale, apoi din acele 3-5 câte am selectat, să ne decidem asupra a două, pe care să le testăm pe piele- desigur, pe mâini diferite. Locul ideal de testare este încheietura mâinii, cu mențiunea că nu trebuie să frecăm locul în care am pulverizat parfumul, pentru că asa compromitem notele de vârf;

4. după respectarea pasului 3, indicat este să ne plimbăm puțin, să mergem acasă și abia mai târziu, poate chiar a doua zi să ne decidem ce parfum ne alegem;

5. atunci când mergem la teatru, restaurant etc., se recomandă aplicarea unei cantități foarte mici de parfum, pentru a nu-i deranja pe cei din jurul nostru (punctul 5 ține mai mult de codul bunelor maniere, dar este util);

6. Coco Chanel a spus că cel mai potrivit loc în care trebuie să aplicăm parfumul este acolo unde ne dorim să fim sărutate;

7. parfumurile naturale, pe lângă mirosul plăcut, senzual pe care îl au, aduc și beneficii asupra sănătății și stării de bine- în funcție de ingredientele conținute, pot combate stresul, anxietatea, induce o stare de bine etc.

Cam atât pe scurt, dar e musai să știți că am aflat mult mai multe și am avut ocazia să mirosim o grămadă de bunătăți și îmi pare tare rău că nu puteți să simțiți și voi aromele acelea extraordinare!

Și pentru că mi-au plăcut parfumurile și conceptul din spatele lor, după ce ieri am testat câteva minunății, astăzi mi-am achiziționat și eu un astfel de parfum.


Preferatul meu a fost mister, din colecția Miresme românești, ce conține iasomie, lavandă, ylang-ylang și lemn de santal. Parfum ce, conform spuselor parfumierului, amintește de Indii și puterea seducției lui Maitrey.

Iar modul de prezentare, credeți-mă, în realitate este de 1000 de ori mai frumos. Iar eu, cum sunt obsedată de detalii, am fost totalmente cucerită- mai ales de bilețelul scris de mână, ce dă o notă atât de personală produsului.


Surpriza cea mai mare însă a fost atunci când am scos sticluța din cutiuță și am observat că vine împacheată într-un săculet cu fundiță și brodat. De fapt toate ambalajele au fundițe, ceea ce le face extraordinar de feminine.


Și pentru că ador să las pentru final lucrurile cele mai interesante, cei de la Luviane atelier de parfumerie au și podoabe aromate, cu un aer atât de french, că nu te poți abține să nu pleci măcar cu una acasă.


Acestea pot fi umplute fie cu parfum solid, fie cu parfum lichid și cu siguranță o să își scoată purtătoarea din anonimat.

Bijuteriile parfumate sunt create preponderent din argint, fiecare are pe capac o pietricică semiprețioasă de diferite culori și te duc cumva cu gândul la podoabele purtate de Caterina de Medici, ce obișnuia să ascundă în astfel de pandantive/inele parfumuri în care strecura și otravă...

Desigur, nu este cazul și aici, dar pentru o fană Al. Dumas așa cum sunt eu, credeți-mă bijuteriile acestea sunt irezistibile.

De fapt, sunt pe wishlist-ul de Crăciun, că tot se apropie...

În caz că am reușit să vă fac curioase și vreți să vedeți și alte bijuterii aromate și parfumuri naturale, aruncați un ochi aici.


Comentarii

  1. Sunt frumoase tote! Chiar trebuie sa aleg? Nu se poate sa le iau pe toate? LOL

    p.s Amalia, nu mi-ai trimis înca mail ca sa te pot înscrie în joc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le poti lua pe toate, dar iti garantez ca unele nu o sa iti placa.

      P.S. Unde pot gasi adresa ta de mail?

      Ștergere
    2. in postarea cu mosul... mai pe la sfarsit! :)

      Ștergere
    3. Cred ca mi.a sarit rau de tot din vedere sau e din cauza ca nu imi port ochelarii :)

      Ștergere
  2. Am invatat foarte multe din acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  3. O meserie frumoasa si .... parfumata

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde