Treceți la conținutul principal

Recenzie În umbra eșafodului de Carol Birch

"Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, credință și cunoaștere." (M. Gandhi)


Romanul În umbra eșafodului, este o carte manifest, de o profunzime aproape sfâșietoare, inspirată dintr-un caz real, mai exact cel al britanicei Margaret Catchpole, condamnată de două ori la moarte, reușind de fiecare dată să scape de cumplita sentință...

Povestea începe cu o naștere dramatică, acompaniată de fulgere, tunete și inundații, în singuraticul New South Wales. În acest context haotic, Margaret începe să își spună povestea.

O poveste poate chiar mai haotică și tumultoasă ca furtunile din New South Wales... Născută într-o familie numeroasă, Margaret își amintește de un moment ce i-a marcat copilăria- asistarea la spânzurarea unei falsificatoare de bani- imagine ce avea să o însoțească pentru tot restul vieții.

Copil isteț și mai apoi femeie aprigă, cu un potențial uriaș, cade în cea mai vicleană capcană; capcana iubirii!

Atrasă de freamătul mării, ochii vicleni și pasionali ai unui marinar anume, se îndrăgostește iremediabil. Poveste intensă, pasională, pusă însă sub semnul neleguirii, al contrabandei și pericolului.

Cu toate acestea, dragostea de aventură, iubirea intensă pentru un marinar chipeș, o face pe Margaret să (aș putea spune) piardă capul.

Prinsă în mrejele acestei iubiri tumultoase, intense și îndoielnice în același timp, este gata să renunțe la tot pentru a fi alături de cel pe care îl iubește.

Iar în momentul în care iubitul ei este închis, orbită de dorința de a-l scăpa și a fugi cu acesta, Margaret nu stă pe gânduri și fură un cal de la familia pentru care lucra și pleacă într-o misiune aproape sinucigașă. Încercând să vândă animalul pentru a face rost de bani pentru cauțiune, este prinsă și condamnată la moarte: de două ori!

Reușește să scape, însă este condamnată și deportată în Australia, unde ajunge să își dedice viața ca moașă. Acesta fiind și momentul de la care Margaret începe să își spună povestea tragică.

O istorisire ce o să vă țină cu sufletul la gură pe parcursul a celor aproximativ 450 de pagini, un roman scris într-o manieră excepțională și autentică. O să vă identificați cu personajul, o să simțiți primii fiori ai dragostei, plăcerea primului sărut și dorința de a vă sacrifica pentru cel iubit.

În umbra eșafodului ne arată modul în care erau privite și tratate femeile în Anglia secolului al-XVIII-lea, dar și puterea, ambiția și devotamentul de care este capabilă o femeie îndrăgostită.

Dacă v-am stârnit interestul, puteți găsi romanul În umbra eșafodului pe site-ul Editurii All, la un preț special de doar 25 lei. Cartea poate fi achiziționată accesând acest link.

Povestea minunată de dragoste prezentată în roman evidențiază într-un mod sublim două dintre citatele mele preferate (care în acest contex pare a fi creat pentru Margaret): "o femeie cunoaște chipul bărbatului pe care îl iubește așa cum un marinar cunoaște marea."(Honore de Balzac) și un altul, elaborat de Balzac, "când femeile ne iubesc ne iartă orice, chiar și crimele; când nu ne iubesc, nu ne iartă nimic, nici chiar virtuțile."

Margaret Catchpole este un simbol, nu doar o poveste! Iar romanul de față, departe de a fi o poveste, este o lecție de viață: despre puterea sacrificiului, despre intensitatea dragostei și onoarea de a fi femeie!

Vă invit să citiți acest roman, în cinstea femeilor curajoase, determinate, gata oricând să o ia de la început, chiar și după ce au rămas fără nimic.

Comentarii

  1. Mie imi plac cartile unde este vorba despre dragoste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca aceasta ti-ar placea in mod deosebit. Este foarte complexa si profunda!

      Ștergere
  2. Cu toate ca nu-mi prea plac povestile de dragoste cred ca as citi-o.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte profunda cartea..chiar imi place sa citesc aatfel de carti

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac romanele din care se descriu iubiri patimase!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenu...

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î...

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin ...