Treceți la conținutul principal

Un oraș cât un pitic

Când mă gândesc la orașul meu natal, îmi vine în mintea un lucru tare hazliu, anume că Focșaniul este un oraș cât un pitic!

Dar pe lângă faptul că-i cât un pitic, este simpatic și drăgălaș ca un spiriduș din poveste..., motiv pentru care, din când în când, mă apucă dorul de el.


Acum câteva zile am fost într-o scurtă vizită pe acasă, iar aerul primăvăratic ce a pus stăpânirea pe Focșani, îi dă un aer cu totul și cu totul aparte.



Îți e mai mare dragul să te plimbi pe străduțele cu miros de flori de corcoduș, narcise și pământ reavăn.

Soarele călduț de primăvară mângăie ca un bunic bun întregul oraș, iar copilașii inundă văzduhul cu râsul lor cristalin...

Parcurile s-au umplut de zumzet de albine și culoare, iar întreaga natură pare să te îmbie la visare.




Și cum primăvara este anotimpul renașterii, ea a adus focșănenilor o nouă librărie (o puteți vedea aici), precum și o cafenea micuță, cochetă și plină de veselie, cu o cafea numa bună de luat la pachet (puteți să o admirați aici).

Vă dați seama că nu am rezistat tentației și am intrat în cocheta cafenea și mi-am luat 2 cappuccino la pachet (mă bucur că a venit și în Focșani acest concept) pe care l-am savurat împreună cu mama, în parc, admirând caleidoscopul de flori și păsări.

M-am reîntâlnit cu oameni și locuri dragi sufletului meu, am povestit cu bunicii și străbunicii, am hoinărit ore întregi pe străzile copilăriei, iar sufletul mi-a fost revigorat în acest oraș mic cât un pitic.

Dar cea mai mare bucurie a mea a fost reîntâlnirea cu un fost elev. A fost un moment surprinzător, plăcut, ce m-a făcut să îmi amintesc de o perioadă atât de frumoasă, când îmi urmam vocația.

Și ce poate fi mai plăcut dacă nu reacția acestuia când află că nu mai sunt profesoară... umbra de regret din privire, dezamăgirea din glas la aflarea veștii, m-a făcut să realizez că am făcut bine ceea ce făcea.

Dar în același timp umbra regretului a pus stăpânire și pe mine, pentru că în momentul în care am decis să plec, am decis să renunț la o parte din mine...

Încă încerc să mă obișnuiesc cu această renunțare, dar nu e ceva ușor, căci trebuie să fiu altfel... Iar altfel nu este neaparat genul meu.

Voi în ce loc v-ați lăsat inima?!




Fotografiile utilizate aparțin Oanei Dima și In Vrancea.

Comentarii

  1. O cafea buna savurata in compania celei mai dragi persoane din viata mea

    RăspundețiȘtergere
  2. O cafea buna savurata in compania celei mai dragi persoane din viata mea

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu locuiesc in orasul in care m-am nascut deci inima mea a ramas acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci esti cu adevarat o norocoasa! Daca as putea m-as intoarce si azi acasa.

      Ștergere
  4. Este grea despartirea de un loc unde ai stat multi ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si este cu atat mai grea daca te duci intr-un loc ce nu este pe placul inimii.

      Ștergere
  5. Au inima mea ♥... mi-am lasat-o la peste 2000 de km! Este departe? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este DEPARTEEEEEE! Dar daca acolo unde esti este pe placul inimii, despartirea este mai usoara. Mie nu prea imi place unde sunt acum.

      Ștergere
  6. Inima mea e imensa. Am lasat-o intr-o mai mare parte in casa mea parinteasca, dupa ce m-am casatorit...la mama mea draga! O alta mare parte se afla aici, la cei doi baieti din viata mea, minunatul sot si ingerasul meu mic! Restul de parti ale inimii aunt peste tot pe unde merg...caci pun suflet acolo unde imi e drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai scris superb. Mi-a placut mult, mult de tot sa citesc mesajul tau. Se vede ca ai o inima mare, capabila de multa iubire!

      Ștergere
  7. sa stii ca mi s-a facut si mie dor de casa copilariei..nu am fost de cateva luni bune si imi doresc tare mult sa ajung de Paste, macar cateva ore

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am in plan sa ajung de Paste acasa. Deja ma gandesc la pasca si cozonaci :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde