Treceți la conținutul principal

Grădina Botanică București

Nu știu prin alte părți cum a fost, dar în București ziua de duminică a fost splendidă! Cer limpede și senins, soare călduț de primăvară, zumzet de albine și miros de flori... o minunăție.

Drept pentru care am decis împreună cu soțiorul meu să ne plimbăm prin grădina botanică- loc extrem de frecventat de noi în timpul facultății, dar pe care de câțiva ani l-am neglijat.

Și pentru 5 lei de persoană am avut parte de o duminică aproape divină! Liniștea naturii din mijlocul orașului, mirosul proaspăt de pământ greblat, aroma florilor de pădure și cântecul vesel al păsărilor ne-a făcut să uităm de toate grijile.

Cel mai mult însă vă spun că mi-au plăcut parcelele acoperite de mii de ghiocei plăpânzi, cu petalele în vânt, ca adevărați crai... o așa imagine nu are cum să nu îți bucure inima!


Iar printre ei se iveau timide și câteva brândușe și părăluțe. O adevărată splendoare primăvăratică. Florile din sere erau și ele înflorite, însă noi am ajuns după ore 14.00 și nu am putut să le vizităm (duminica este program scurt). Mi-au atras însă atenția câteva orhidee semețe, de un galben solar.

Rațele din grădină erau în căutarea unei perechi, la fel și graurii și restul păsărilor ce mișunau prin arbuști și pomi...

Întregul peisaj era de o frumusețe răpitoare și pentru câteva momente am putut să jur că am găsit treptele ce duc spre paradis...


De la atâta plimbare însă ne-a cam luat setea și m-am bucurat tare mult când am descoperit o mică terasă-cafenea în incinta grădinii, frumos amenajată. Cafeneaua aceea și un micuț magazin cu suveniruri m-au convins să îmi fac abonament lunar! Eu una aș da oricând parcul pe frumusețea Grădinii Botanice.

De la boutique mi-am luat semințe de zorele (dar dacă aveți orice floare în minte, găsiți acolo toate semințele de pe lume) și mi-as mai fi luat multe lucrușoare (aveau ghivece din lut minunat lucrate, broșe din ceramică și alte minunății), dar păstrăm banii pentru o drumeție în aprilie...

Dacă vreți și voi să vă relaxați în oaza de liniște din mijlocul orașului, să vă clătiți ochii cu peisaje minunate și să uitați de griji, vă recomand din toată inima o plimbare la Grădina Botanică din București.

Pentu mai multe poze, click aici.

Comentarii

  1. Ce fotografii frumoaseeeee... :))
    La noi a fost urat si ploaie ... :((
    Zici ca este 5 lei intrarea? Adica un euro si un pic... Vai, mi-e rau! Aici platesti de 15-20 de ori mai mult pentru asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie una si 5 lei mi se pare mult, raportat la salariile de aici... Daca ar scumpi intrarea cred ca ar mai admira gradina doar angajatii.

      Ștergere
  2. Nu ajung des in gradina botanica, dar nu scap nici o expozitie de flori si se organizeaza mereu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mi-am pus in plan sa vizitez expozitia de flori din sere. Sper sa ajung.

      Ștergere
  3. Grădina studenției mele! Am învățat în grădină, dar am dat și examene la Institutul Botanic găzduit de ea. Ce amintiri!
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca postarea asta ti-a amintit de tinerete. Si mie imi este tare draga din acelasi motiv- este gradina studentiei mele.

      Ștergere
  4. Nice fhotos. Beautiful spring in your country. Geetings from Galicia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much! Spring it is one of my favourite seasons! Kisses

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde