luni, 6 martie 2017

Grădina Botanică București

Nu știu prin alte părți cum a fost, dar în București ziua de duminică a fost splendidă! Cer limpede și senins, soare călduț de primăvară, zumzet de albine și miros de flori... o minunăție.

Drept pentru care am decis împreună cu soțiorul meu să ne plimbăm prin grădina botanică- loc extrem de frecventat de noi în timpul facultății, dar pe care de câțiva ani l-am neglijat.

Și pentru 5 lei de persoană am avut parte de o duminică aproape divină! Liniștea naturii din mijlocul orașului, mirosul proaspăt de pământ greblat, aroma florilor de pădure și cântecul vesel al păsărilor ne-a făcut să uităm de toate grijile.

Cel mai mult însă vă spun că mi-au plăcut parcelele acoperite de mii de ghiocei plăpânzi, cu petalele în vânt, ca adevărați crai... o așa imagine nu are cum să nu îți bucure inima!


Iar printre ei se iveau timide și câteva brândușe și părăluțe. O adevărată splendoare primăvăratică. Florile din sere erau și ele înflorite, însă noi am ajuns după ore 14.00 și nu am putut să le vizităm (duminica este program scurt). Mi-au atras însă atenția câteva orhidee semețe, de un galben solar.

Rațele din grădină erau în căutarea unei perechi, la fel și graurii și restul păsărilor ce mișunau prin arbuști și pomi...

Întregul peisaj era de o frumusețe răpitoare și pentru câteva momente am putut să jur că am găsit treptele ce duc spre paradis...


De la atâta plimbare însă ne-a cam luat setea și m-am bucurat tare mult când am descoperit o mică terasă-cafenea în incinta grădinii, frumos amenajată. Cafeneaua aceea și un micuț magazin cu suveniruri m-au convins să îmi fac abonament lunar! Eu una aș da oricând parcul pe frumusețea Grădinii Botanice.

De la boutique mi-am luat semințe de zorele (dar dacă aveți orice floare în minte, găsiți acolo toate semințele de pe lume) și mi-as mai fi luat multe lucrușoare (aveau ghivece din lut minunat lucrate, broșe din ceramică și alte minunății), dar păstrăm banii pentru o drumeție în aprilie...

Dacă vreți și voi să vă relaxați în oaza de liniște din mijlocul orașului, să vă clătiți ochii cu peisaje minunate și să uitați de griji, vă recomand din toată inima o plimbare la Grădina Botanică din București.

Pentu mai multe poze, click aici.

10 comentarii:

 1. Ce fotografii frumoaseeeee... :))
  La noi a fost urat si ploaie ... :((
  Zici ca este 5 lei intrarea? Adica un euro si un pic... Vai, mi-e rau! Aici platesti de 15-20 de ori mai mult pentru asa ceva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie una si 5 lei mi se pare mult, raportat la salariile de aici... Daca ar scumpi intrarea cred ca ar mai admira gradina doar angajatii.

   Ștergere
 2. Nu ajung des in gradina botanica, dar nu scap nici o expozitie de flori si se organizeaza mereu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu mi-am pus in plan sa vizitez expozitia de flori din sere. Sper sa ajung.

   Ștergere
 3. Grădina studenției mele! Am învățat în grădină, dar am dat și examene la Institutul Botanic găzduit de ea. Ce amintiri!
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca postarea asta ti-a amintit de tinerete. Si mie imi este tare draga din acelasi motiv- este gradina studentiei mele.

   Ștergere
 4. Nice fhotos. Beautiful spring in your country. Geetings from Galicia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Thank you very much! Spring it is one of my favourite seasons! Kisses

   Ștergere