Treceți la conținutul principal

Recenzie Noumenoir de Flavius Ardelean

"Multitudinea improbabilă de combinații ale literelor e ceva ce-ți poate frânge spiritul."


Flavius Ardelean s-a născut în 1985 în frumosul Brașov și este autorul a două volume de povestiri și cinci romane, dintre care și Noumenoir.



Noumenoir prezintă o românie a anului 2085, o lume divizată, în care mai există doar două tabere: cea a scriitorilor și cea a criticilor... O lume tristă, în care tot ce ai de făcut ca scriitor proscris este să îți aștepti Moartea!

Radu Lenea, personaj principal și scriitor, își duce traiul într-o mânăstire transformată în hotel pentru scriitorii exilați. Într-un caleidoscop de metafore, perindându-se într-un labirint de epitete și contopindu-se într-un delir literar de excepție, scriitorilor le este permis orice exces: alcool, tutun, droguri, sex și de ce nu, crimă!

Singura interdicție, ce aduce cu sine și pedeapsa capitală este actul creației: a scrie este interzis cu desăvârșire.

Iar atunci când monotonia lui Radu este întreruptă de un manuscris misterios, totul se complică...


Femei fatale, poliție secretă și mistere ce pot schimba cursul istoriei... toate atârnă pe umerii lui Radu; iar acesta decide să scoată cu orice preț manuscrisul din hotel...

Noumenoir, roman complex, cu un limbaj atent utilizat, pare o carte aproape imposibil de citit la început. Pe măsură ce reușești să îi descătușezi secretele, devine hipnotizantă.

Un roman vivace, misterios, din aria sf-ului, ce nu are cum să nu te cucerească- iar dacă ești un fan al acestui gen literar, crede-mă, o să citești cărțulia asta pe nerăsuflate!

Dacă sunteți măcar puțin curioși de soarta rezervată lui Radu Lenea, puteți cumpăra Noumenoir de aici.

Pentru alte cărți minunate, site-ul Editurii Herg Benet vă stă la dispoziție cu o gamă variată de carte românească (și nu numai).

Spor la citit dragii mei!

Comentarii

  1. lista mea de carti incepe sa se umple :) imi doresc sa am timpul de altadata si pasiunea pentru citit

    RăspundețiȘtergere
  2. As vrea sa imi permit sa le pot cumpara pe toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi minunat sa putem avea un salariu pe masura munncii depuse, un salariu care sa ne permita sa traim, nu doar sa supravietuim. Din pacate Romania sta cam prost la capitolul asta.

      Ștergere
  3. Este genul de roman pe care imi place sa-l citesc. O carte unde predomina misterul este de mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este genul de roman pe care imi place sa-l citesc. O carte unde predomina misterul este de mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe acest autor cineva pe www îl asemana cu Franz Kafka ...
    Chiar asa bun e in a scrie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-as incumeta sa il aseman cu Kafka... sunt asemanatori, nu zic nu, dar fiecare are farmecul lui.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenu...

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î...

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se des...