Treceți la conținutul principal

Recenzie Sfârșitul nopții de Petronela Rotar

Putem spune că oficial este weekend și cum vremea nu pare a se îmblânzi, mi-am zis să vă vorbesc despre o... carte! O carte ce poate fi ușor transformată în activitate de weekend.

Deși vineri 13, vă spun sincer că Sfârșitul nopții nu are a face cu ghinionul, norocul, Noaptea Sfântului Bartolomeu sau alte vrăji... așa că fiți fără frică, nu mușcă!



Sfârșitul nopții reunește între coperțile sale 19 povestioare, atât de diferite și totuși atât de asemănătoare... Fiecare dintre ele cuprinde o părticică de suflet, o fărâmă de speranță, un strop de învățătură.

Te poți foarte ușor regăsi (sau pierde) în fiecare dintre cele 19 povestioare, dorind să aflii mai mult și mai mult din zbuciumul interior al protagoniștilor. Dacă îi poți dezbrăca sau nu de secrete, ei bine, asta puteți afla doar răsfoind cărticica...


Ca să vă stârnesc puțin curiozitatea, o să vă las câteva fragmente din cele 3 povestioare ce mi-au plăcut cel mai mult.

Camera 418- "A adormit greu, i-a tresărit în brațe de nenumărate ori, iar el a sărutat-o și mângâiat-o încet, să o liniștească. Îi era tot mai greu să o țină în brațe, însă, căci cele două paturi lipite se tot despreunau, iar între ei se căsca o gaură tot mai mare.

Se treziră deodată la etajul patru al hotelului, însă nu mai recunoscu holul. Înaintee era mult mai lung și mai strâmt, iar camera lor era pe colțul din dreapta cum ieși din lift...."

La pescuit- "Au plecat spre casă sâbătă după-amiaza, el cam palid și încrâncenat, ea zâmbitoare și cu pielea ușor înnegrită. Când și-a luat rămas-bun de la mine, Mioara mi-a mulțumit că avusesem grijă ca lui să nu îi lipsească nimic ș mi-a șoptit la  ureche, în timp ce mă săruta pe obraz: să știi că am decis să divorțez când ajung."

Sfârșitul nopții- "Nu vreau să adorm, o să stau treaz ca să o pot iubi conștient. Cine iubește nu doarme. Nu trebuie să adorm. Trebuie să fac cumva să opresc timpul ăsta, să-l încetinesc puțin, cîteva minute în plus, cîteva secunde. Știu, știu că e copilăresc să îmi doresc asta, și totuși, de ce nu pot opri senzația că e ultima oară cînd o simt așa, abandonată în brațele mele, liniștită, moale, caldă, a mea? Ce e cu sentimentul ăsta straniu de pierdere, de ce simt că nefericirea, concretă și sfîșietoare, e la doar o noapte distanță?"

Pe lângă aceste trei povestioare, sunt sigură că o să le găsiți și pe celelalte de-a dreptul încântătoare, de un comic și deliciu sublim. Ba chiar aș avea o sugestie pentru voi... începeți cu finalul! Citiți cartea de la coadă la cap, sfidați astfel viața și mersul firesc al lucrurilor- în weekend-ul ăsta geros de iarnă cu siguranță o să vă înfierbânte încălcarea asta de reguli.

Sper ca măcar puțin să vă fi stârnit interesul față de Sfârșitul nopții a Petronelei Rotar și să vă conving să aruncați un ochi pe site-ul Editurii Herg Benet și să o aruncați în coșul de cumpărături- în perioada asta la prețul promoțional de doar 22 de lei.

Iar dacă sunteți un iubitor de lectură românească și vă place de P. Rotar, vă recomand să citiți și O să mă știi de undeva, Efectul pervers și Alive (le găsiți la un preț promoțional)!

Voi ați auzit de această autoare? Dacă da, vă place cum scrie?

Comentarii

  1. nu am auzit si nu am citit nimic de aceasta autoare..par interesante povestioarele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana sa intru si eu in posesia cartii acesteia, nu stiam nimic de P. Rotar. Insa acum ca am dat de ea, o sa ii cumpar si celelalte carti. Scrie foarte frumos si curat, ceea ce ii face cartile usor de citit.

      Ștergere
  2. Pare interesanta cartea ,multumm de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag. E un caleidoscop de povestioare, adunate de peste tot, ce ba ne fac sa radem, sa plangem, sa ne punem intrebari ori sa multumim pentru viata pe care o avem... si asta in doar cateva pagini!

      Ștergere
  3. Ati vazut ce scrie acolo:Cine iubeste nu doarme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intind sa cred ca asa si este...

      P.S. Mai ales daca e sa ma iau dupa motanul meu cand e indragostit! :)

      Ștergere
  4. Vineri 13 este o zi grozavaaaaa.... !!!! Hahahaha...
    Noaptea Sfântului Bartolomeu? Ce mai este si asta? Trebuie sa o consult pe Wiki... :))
    Vreau si eu cartea! :((

    Weekend fain si calduros îti doresc!
    pupici din zapada! LOL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Noaptea Sfantului Bartolemeu se trage credinta ca vineri 13 ar fi o zi cu ghinion- si asta pentru ca au fost macelariti sute (sau zeci?) de protestanti prin Franta... E o intrega poveste si chiar si un film. Merita incercate.

      Pupici cu zapada si sclipici si de la noi! :*

      Ștergere
  5. Fragmentele pe care le-ai citat mi-au starnit interesul cu toate ca nu mai citesc atat de mult cum citeam odata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o carticica de buzunar as putea spune, ce nu are cum sa nu iti insenineze ziua. Si la urma urmei, asta ar trebui sa fie scopul unei carti!

      Ștergere
  6. Nu am auzit de autoarea acestei carti. Culmea, pare interesanta. Sper ca in momentul in care termin cu toata aglomeratia asta sa o pot citi si eu. Voi reveni cu impresii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu auzisem de ea pana la caretea asta, dar mi-a placut tare mult. M-am distrat pe cinste citind povestioarele din Sfarsitul noptii.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde