marți, 9 august 2016

Sleek Professional Finishing Powder + 3 moduri ingenioase de a utiliza pudra

Pudra este unul dintre acele produse cosmetice care nu ar trebui să lipsească din portfardul  unei femei.

Eu mereu când mă gândesc la pudră îmi vin în minte filmele americane, în care femeile de fiecare dată când erau invitate în oraș, era musai să dea o fugă la baie să își pudreze nasul.

Desigur, cred că acolo se întâmpla ceva de genul, de era așa îndrăgită activitatea asta:


Eu astăzi o să vă vorbesc despre una dintre pudrele mele preferate, anume Sleek Professional Finishing Powder, translucidă.


În primul rând, recomand pudrele pulbere și nu cele compacte. Primele sunt mult mai ușor de aplicat (deși trebuie să aveți grijă când le mânuiți să nu rămâneți fără pudră), sunt mai lejere și în general makeup artiștii recomandă pudrele pulbere. Diferența se vede și este considerabilă- nu m-aș întoarce la cele compacte.

În al doilea rând, pudrele pulbere sunt ideale dacă vreți să NU vă modifice culoarea fondului de ten după aplicare. De asemenea, aș recomanda să nu folosiți pudră cu spf dacă doriți un machiaj pentru evenimente- unde este clar că o să vi se facă poze.

Spf-ul, în contact cu blițul aparatului, modifică nuanța tenului, calitatea machiajului, etc., deoarece reflectă lumina blițului. În acest caz este foarte posibil ca în fotografii să dați impresia că aveți fața mai albă decât restul corpului.


În ceea ce privește aplicarea ei, consider că "puful" este cea mai bună alegere. Atenție însă, când spun puf nu mă refer la burețel, ci la acest gen de puf:Pentru o aplicare desăvârșită este de preferat ca puful să fie din material natural (ex. puf de gâscă), chiar dacă este mai scump. Rezultatul final merită toți banii!

Pudra de la Sleek o folosesc deja de 3-4 luni și sunt foarte mulțumită de ea. Fixează foarte bine fondul de ten, fiind translucidă nu îi modifică nuanța și oferă o senzație plăcută la aplicare- ca și cum ar răcori tenul, fiind deosebit de lejeră.

PONT! Înainte de a aplica pudra cu buretele/puful/pensula, scuturați de surplus, pentru un machiaj cât mai natural.

Prețul pudrei este de aproximativ 45-50 de lei, pentru 8 g. Nu vă speriați, 8 g poate părea puțin, dar o folosesc deja de câteva luni și am  machiat și alte persoane. Este un produs spornic, de o foarte bună calitate.

Ambalajul este simplu, elegant, însă dacă ar fi să comentez ceva, nu vine cu burețel sau orice alt tip de aplicator. Așa că dacă nu aveți pe acasă o pensulă sau un puf, va trebui să achiziționați și așa ceva.

Însă dacă sunteți în căutarea unei pudre de calitate, la un preț accesibil, vă recomand din toată inima aceast produs.


Și pentru că îmi place să las pe final ce e mai interesant, vă împărtășesc 3 moduri (zic eu) ingenioase în care eu folosesc pudra:

1. când reușesc performanța de a îmi păta hainele cu ulei/grăsime, pun pe pată pudră (asta dacă nu am talc) las câteva minute, îndepărtez și spăl repede- efect 100% garantat

2. dacă vreau să fac ca rujul să reziste mai mult, aplic un strat de ruj, peste acesta aplic pudră, aplic încă un strat de ruj și gata! Rezistența acestuia pe buze crește și cu 50%

3. dacă deja am executat machiajul feței și nu vreau să stric ce am făcut când mă apuc de ochi, aplic pe zona de sub aceștia un strat generos de pudră și termin machiajul ochilor. Îndepărtez pudra cu o pensulă evantai, realizez ultimele retușuri și gata!

Voi ce trucuri mai cunoașteți, la care pudra e un aliat de nădejde?

5 comentarii:

 1. Nu cunosc nici un truc dar am ramnas uita de celelalte moduri in care se mai poate folosi pudra. Nu mi-ar fi trecut prin cap niciodata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu mereu am o cutiuta mica cu pudra la mine- din aia mai ieftina, compacta, pentru ca am un mare talent de a ma pata cu tot felu de sosuri si ma scapa din impas. :) Ma bucur ca a fost putin util articolul.

   Ștergere
 2. 2 si 3...am testat si eu...de 1 nu am stiut...ingenios :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pesemne ca nu ai 2 maini stangi, ca mine, cand vine vorba de pus lista de bucate pe haine :)

   Ștergere