Treceți la conținutul principal

Povestea celor 13 mărgăritare

Vă amintiți de legenda lui Pan și a Galiei, despre care vă scriam aici?! Pe lângă încântătoarea legendă a orașului Mangalia, Regata Marilor Veliere aduce după sine Povestea celor 13 mărgăritare.









În perioada 8-11 septembrie 2016, în ultimul weekend de vacanță, vă puteți bucura la Constanța de minunatele povești și legende ale Mării Negre.



Dintre acestea, cea mai surprinzătoare poveste este cea a celor 13 mărgăritare. Legenda spune că după ce Pan și Galia și-au unit destinele, au fost bine-cuvântați cu 13 fete, la fel de talentate ca tatăl lor și frumoase ca Galia. Fetele creșteau văzând cu ochii și se făceau mai frumoase pe zi ce trece. Toată Dobrogea auzise de frumusețea fecioarelor, cu pielea albă ca spuma mării și cosițele mai negre ca Marea în cele mai întunecate momente. Fetele mării își împleteau stele de mare în cosițe și purtau flori de maci la cingătoare și alergau cât e ziua de lungă pe plajele Dobrogei, jucându-se și cântând ca niște sirene.



Frumoase și independente, cântând și jucând cât era ziua de lungă, bălăcindu-se în apele magice ale Mării Negre și jucându-se cu delfinii, gingășia lor a devenit cunoscută peste mări și țări.

Se spunea despre ele că sunt fiice ale mării, născute din valurile învolburate ale mării, făpturi magice, frumoase ca niște mărgăritare.

Numai când le priveai întreaga zi ți se însenina și chiar și cei mai ursuzi dintre oameni se veseleau când le priveau joaca și cântecele. Pan și Galia erau tare mândri de cele 13 mărgăritare ale lor și li se umple inima de fericire la gândul că frumoasele făpturi erau fiicele lor.

Zvonul despre mărgăritarele Mării Negre au ajuns și la urechile temutului pirat Huzhten, care și-a făcut un scop de a traversa mări și oceane pentru a le răpi pe fete.


Într-o frumoasă zi de august, în timp ce fetele se jucau nestingherite pe plajele Constanței de astăzi, in micul sat de pescari al Galiei și lui Pan, au început să răsune clopotele a jale. Corabia amenințătorului Huzhten se vedea la orizont și nu se apropia cu gând de pace. La geamul Galiei a venit stol de rândunele, ciripind agitate vești sumbre: Huzhten vroia să le răpească pe cele 13 fecioare.


Disperată, Galia începu să se roage la tatăl său, regele Mării, să îi salveze fiicele. Galia vărsa lacrimi amare la malul apei, pe locul în care renunțase la nemurire, implorând îndurare tatălui său, Poseidon. Acesta, cuprins de milă, apăru în fața fiicei sale, oferindu-i sprijinul părintesc. Pentru a le scăpa pe fete de mânia piratului Huzhten, tot ce putea face era să arunce o vrajă asupra lor și să le transforme în mărgăritare, pierzându-se în Marea Neagră. Vraja putea fi ruptă în momentul în care toate cele 13 mărgăritare ar fi ajuns iarăși împreună.



Cuprinși de disperare, Pan și Galia au acceptat ajutorul lui Poseidon, iar fiicele lor au devenit 13 mărgăritare de o frumusețe neasemuită, fără de preț în mările lumii.

Ajung pe malurile Constanței, Huzhten, a mai găsit doar doar voalurile fecioarelor. Cuprins de furie și mai determinat ca niciodată să pună mâna pe cele mai frumoase fecioare ale mărilor, Huzhten a început o construi 13 corăbii trainice pentru a pleca în căutarea mărgăritarelor.

Corăbiile lui Huzhten au plecat pe valurile tulburi, căutând neîncetat frumoasele perle. De atunci au trecut sute și sute de ani, Pan și Galia nu mai sunt, a rămas doar amintirea satului lor, însă de corăbiile lui Huzhten se spune că încă mai cutreieră apele în căutarea mărgăritarelor...

Legenda spune că o dată la o sută de ani, corăbiile se întâlnesc în porturile lumii și își numără perlele găsite. Anul acesta, între 8-11 septembrie, se vor întâlni în Portul Constanței să își socotească prada.

Dacă vor fi adunat toate cele 13 mărgăritare. fiicele mării se vor scutura de vălurile vrăjii, căpăt
ndu-și forma inițială.

Nu știu dacă pirații au reușit să strângă toate perlele, dar dacă au făcut-o, mai bine am fi în Portul Constanței, să vedem cu ochii noștrii cum o legendă prinde viață!



Pentru mai multe informații vă invit să consultați site-ul oficial al evenimentului și să fim cu ochii ațintiți pe cele 13 veliere, poate-poate de data aceasta au reușit să găsească perlele magice.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenu...

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î...

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se des...