Treceți la conținutul principal

31 Days of Sugar Detox

În ultima vreme am cam exagerat cu dulciurile și deja chestia asta se resimte (zic eu, considerabil). Ca să nu mai zic că am cam exagerat și cu băuturile carbogazoase, care sunt PLINEEEEE de zahăr și ele, drept pentru care mi-am propus să urmez o cură de "dezaharizare".


Dar cum nu sunt omul cu cea mai puternică voință din lume, mi-am propus să o iau treptat, pe principiul încet și sigur și să reduc din ce în ce mai mult cantitatea de zahăr pe care cu atâta drag și voie-bună o ingurgitez zilnic.

Desigur, ideal ar fi ca la finalul provocării, treaba să mearga cam așa:


Ce mi-am propus, pe săptămâni:

- săptămâna I este dedicată obișnuirii cu noul gând- voi mai mânca dulciuri și alte produse cu zahăr, o zi da, una nu.

- săptămâna II- și în această săptămână o să consum dulciuri and co, o dată la două zile

- săptămâna III- voi consuma dulciuri and co de două ori pe săptămână

- săptămâna IV- mănânc sau beau produse ce conțin zahăr doar într-o zi a săptămânii.

Prin 31 Days of Sugar Detox nu îmi propun să încetez a mai consuma zahăr pentru tot restul vieții, ci să reduc semnificativ cantitatea acestuia și să îmi curăț organismul.

De asemenea, voi combina cura de detoxifiere cu câteva minute de mișcare o dată la câteva zile- sper să nu îmi dau duhul din cauza căldurii... Dacă se întâmplă să nu mai scriu să știți că m-a răpus canicula.

La finele fiecărei săptămâni o să revin cu o postare în care să vă povestesc cum a decurs totul și dacă am reușit să fac ce mi-am propus.

Să îmi țineți pumnii.

P.S. Și asta nu este singura mare schimbare a lunii. Așa că, frumoșii mei, stay connected, vă pregătesc giga surprize!

Comentarii

  1. I'm in.
    Eu am inceput de cateva zile dar am abordat altfel: sa imi scriu zilnic ce mananc (nu cantitatile, ci produsele). O sa vad in cateva zile zile cam unde si ce gresesc (am niste banuieli:D - ciocolata din birou, prajiturile luate in weekend etc).
    Cu bautul parea simplu, beau doar apa, dar uite ca la scris am adaugat cate juma de pahar de bere primit de la sot, juma de pahar de vin alta data, si eu le ignoram, faceam pe nevinovata: DOAR APA DOAR APA ...
    In plus am instalat pe tel. o aplicatie pedometru sa vad cata miscare fac. Nu tin mereu cu mine tel. dar cand plec de acasa, da. Dupa cateva zile am remarcat ca in unele seri nu am suficienti pasi (minim 10 mii, mediu 15 mii) asa ca.....am mai iesit la o plimbare in ritm rapid, prin cartier.

    Schimbarea depinde doar de noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte faina ideea de a nota ce mananci. Cred ca o sa o pun si eu in practica. E altfel cand vezi negru pe alb cu ce nebunii te "rasfeti".

      Si asa este cu bautul- si eu mai bag nasucul in berea prietenului meu. Vara, nu prea ai cum sa rezisti. Apoi, consider ca daca adopti un regim de austeritate, planul nu are eficienta in timp. Mai bine moderat, zic eu. Vedem peste astea 31 de zile ce o sa iasa. Dar cantitatea de zahar chiar trebuie sa o micsorez- deja exagerasem.

      Ștergere
  2. Si eu, si eu! :)
    Mi-am dat seama de problema mea cu zaharul deja de cateva saptamani, luni. Vinise mama in vizita, apoi si sora-mea, si mi-au umplut casa cu dulciuri. Tin sa spun ca eu de obicei nu mananc/cumpar dulciuri. Dar cum aveam casa plina, m-am pus pe ele. Si m-am ingrasat.. Cand mi-am dat seama de schimbare, nu imi venea sa cred. Asa ca am decis sa renunt IAR la zahar.
    Ce fac eu: nu pot sa renunt la cele doua lingurite de zahar din cafea. Am incercat cu stevia si nu mi-a prea placut, mai caut alternative. In rest, nu beau sucuri, doar apa. Bine, hehehe, si vin, bere, dar vorbim de zahar acum nu de alcool :)) In iarna imi plac sucurile de portocale, facute acasa de mine, fara zahar. Nu mai cumpar DELOC dulciuri. Daca e sa mananc ceva dulce (o prajitura, tort de la vreo zi de nastere, miere pentru gat, dulceata..) o fac, dar gandindu-ma ca in urmatoarele 7 zile minim sa nu mai mananc asa ceva.
    Eu am noroc ca nici nu prea imi plac dulciurile, dar vazand ce mi-au facut in ultimile luni, acum imi plac si mai putin :(
    Spor si sa ne povestesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, mie imi plac dulciurile, asa ca o sa imi las o zi pe sapt. cu ele...
      si alcoolul este zahar (de fapt alcoolul este prin descompunerea zaharurilor). Si eu care ziceam ca nu beau alcool, dar dupa ce analizai jurnalul, am 1-2-3 ori pe sapt. cand tot beau ceva, mai ales acum in perioada graturilor.

      Ștergere
    2. Ce ma bucur cand vad ca mai sunt si alte persoane care gandesc ca mine. Ma simt deja ca facand parte dintr-o miscare mai mare. Evelyn, eu cafeaua o indulcesc cu miere de albine si este minunata.

      Alcool mai beau si eu, mai ales acum vara, nu pot sa nu beau o gurita de bere sau cidru- dupa care sunt IN LOVE!

      Si da, o femeie, si eu sunt moarta dupa dulciuri- insa am cam exagerat si se vede pe "copane". Iar asta nu imi place. Asa ca revolutie! Dau dulciurile din comert pe unele facute in casa si pe pepeni- zemosi, gustosi si sanatosi!

      P.S. Traiasca sfintele gratare- cea mai buna inventie de la roata :)

      Ștergere
  3. La bere si vin tot nu renunt :)) nu beau zilnic, dar am mereu vin alb din care mai beau cate un pahar seara cand sunt obosita, si in weekend cad cateva beri.
    Mai am dulciuri in casa, sotul le mananca.
    In concluzie, cred ca ar fi imposibil pentru mine sa renunt definitiv, avand in vedere ca multe contin zahar. Si cafelele... off, e imposibil sa renunt la ele (cu tot cu cele doua lingurite de zahar) :))

    RăspundețiȘtergere
  4. La bere si vin tot nu renunt :)) nu beau zilnic, dar am mereu vin alb din care mai beau cate un pahar seara cand sunt obosita, si in weekend cad cateva beri.
    Mai am dulciuri in casa, sotul le mananca.
    In concluzie, cred ca ar fi imposibil pentru mine sa renunt definitiv, avand in vedere ca multe contin zahar. Si cafelele... off, e imposibil sa renunt la ele (cu tot cu cele doua lingurite de zahar) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa m-am apucat si eu de dulciuri. De cand m-am mutat impreuna cu prietenul meu- doar ca el e ciclist si nu se cunosc dulciurile. Pe cand la mine, care nici macar nu stiu sa merg cu bicicleta...

      Evelyn, cafeaua e si pentru mine o mare ispita. Cafeaua, cidrul si vinul rosu, cand am nevoie sa imi pun sangele in miscare.

      Cum am spus si mai sus, poti incerca sa inlocuiesti zaharul din cafea cu miere sau zahar brun. Vezi care combinatie iti place mai mult.

      Ștergere
  5. Nu intru in acest joc. Ador dulciurile si ar fi cea mai mare pedeapsa pentru mine sa mi se interzica dulciurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine era cazul... dulciurile alea cam incepusera sa se faca simtite unde nu trebuie!

      Ștergere
  6. cum merge? Eu de 2 zile am inceput (in deplasare a fost crunt). Greu. Ma mobilizez eu mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge greu tare. Nu mi-as fi imaginat ca poate fi atat de dificil. Mai ales cand sunt la munca sau nu pot sta pe acasa. Atunci e de-a dreptul cumplit... Dar macar o luna sa reusesc, sa mai scap de atata zahar din organism.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde