Treceți la conținutul principal

Sânziene, C.F.R. și alte pățănii

24 iunie este o zi bogată în sărbători- Sânzienele sau Drăgaica, Ziua Internațională a Iei și petrecerile dedicate zânelor bune.

Astăzi am sărbătorim sânzienele și ziua iei alături de oameni frumoși, veseli și cu suflet mare și am avut parte și de alte pățănii... dar nu e cazul să umbrim ziua asta frumoasă cu mici accidente.



În noaptea asta de sânziene, unde cerurile se deschid și comunică cu pământul, noapte încărcată de farmece și magie, fetele spun descântece și stau treze toată noaptea. Unul dintre descântecele sânzienelor îl las și eu mai jos, pentru că îmi e tare drag:


“Du-te, Soare, vino 

Lună Sânzienele îmbună, 
Să le crească floarea - floare, 
Galbenă, mirositoare, 
Fetele să le adune, 
Să le prindă în cunune, 
Să pună la pălărie, 
Floare pentru cununie, 
Babele să le rostească, 
Până-n toamnă să nuntească.
Du-te, Lună, vino, Soare, 
Că tragem la-nsurătoare, 
Cununile neursite, 
Zac sub hornuri azvârlite.
Hai frumoaselor ce stati, 
Zane vreti sa ramaneti, 
Ca venim dupa petit, 
Pana nu v-ati razgandit."

După cum vă puteți da seama din versuri, noaptea asta e legată de iubire și de găsirea alesului. Atenție mare însă, Sânzienele nu trebuiesc supărate, pentru că se mânie teribil!  

Eu zic să ieșim cu toții în noaptea asta afară, să cinstim Sânzienele și să admirăm luna plină, atât de frumoasă în această perioadă. Și dacă se întâmplă să aveți prin casă o ie, zic că e momentul ideal de a o scoate în lume. Româncele e drept că sunt frumoase, dar când se îmbracă în ie, sunt sublime- diafane și magice ca niște zâne.

Și frumoasele C.F.R.-ului au îmbrăcat astăzi cu mândrie ia și au împărțit buchețele cu flori de câmp călătorilor din Gara de Nord-București. 


Spune-ți voi dacă nu ar trebui să purtăm iile mai des!? Eleganță, rafinament, istorisiri și feminitate- toate țesute pe pânza delicată a iei.

Și cărei ii nu îi șade sublim lângă o locomotivă pictată cu motive tradiționale românești- delicatețe și putere, aduse împreună sub semnul pasiunii!


Frumoșii mei, să știți că ziua nu s-a terminat. Aveți încă suficient timp să râdeți, să vă pierdeți în natură, să îmbrățișați arborii și să vă prindeți sub clar de lună în dansul zânelor. Bucurați-vă de natură, de lucrurile mărunte, de flori și buburuze, de ciripitul păsărilor și de faptul că TRĂIȚI! Nu uitați că ăsta e cel mai mare dar. 

Eu azi am lăsat fericirea să îmi intre în suflet- sper ca și voi să îi dați voie în inimile voastre.


Și cum să nu te bucuri când ai alături oameni frumoși, cu inimi mari, pasionați de ceea ce fac și care te primesc în mijlocul lor ca parte a familiei!? 

Sărbătoriți sânzienele, iubiți-vă țara, nu lăsați tradițiile să moară! Bucurați-vă sufletul cu flori și voie bună.

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc tot binele din lume.


Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult. Am in plan sa imi mai achizitionez una- am vazut la Muzeul Taranului Roman o doamna cu ii superbe. Trebuie sa imi fac timp sa mai merg pe acolo.

      Ștergere
  2. Ultima poza imi aminteste de niste versuri. Suna cam asa "fericirea are chipul tau..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mult imi doresc si eu o ie.. as purta-o cu mare drag :D
    Esti foarte frumoasa! aaah, am observat si bijuteria de la gat :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au facut furori macusorii aia. Ma bucur ca i-ai observat. Merci pentru compliment, esti o scumpa.

      Cred ca sunt cateva site-uri cu ii cusute manual care livreaza si in strainatate. Merge sa te informezi. Sau poate gasesti una pe la o bunicuta- eu cateva ii asa le-am "procurat".

      Ștergere
  4. Acum aflu si eu de aceasta initiativa!!! foarte tare!!!
    Pentru ca-ti sta asa de bine in ie, cred ca o porti foarte des, sau ma insel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai ghicit de minune, chiar port foarte des ie. Si daca as putea as cumpara in fiecare luna una noua.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde