Treceți la conținutul principal

Ou încondeiat și Nuci Umplute de la Art&Craft

Înainte de Paște am participat la un super concurs organizat de Țărăncuța Urbană, a cărui premiu era un ou încondeiat și o cutie cu nuci umplute de la Art&Craft România.

M-am înscris la concurs cu o poveste de suflet, o poveste de care mă leagă amintiri minunate, pe care cu mare drag aș vrea să o citiți și voi: "Concursul tau are o tema minunata! M-a facut sa imi amintesc de bucuriile copilariei. Cand eram mica, locuiam la bunici, la tara. Acolo, in fiecare an de Paste, in Vinerea mare, intreaga dimineata era dedicata pregatirii si vopsirii oualelor. Impreuna cu bunica si verisorul meu, spalam ouale, le frecam cu otet, le spalam iar si le zvantam. Intr-o oala mare, special pastrata pentru vopsitul lor, se punea apa la fiert. Ingredientul ESENTIAL pentru niste oua cu adevarat deosebite si frumos colorate erau INTOTDEAUNA dresurile vechi sau rupte ale bunicii. Da, da stiu, pare ciudat, insa garanteaza efectul de WOW. Ouale bine spalate se invasurau in coji de ceapa, se bagau atent in dres, se fixau bine, apoi erau puse la fiert, in apa clocotita in care se adaugase in prealabil vopsea rosie, galbena, albastra sau ce culoare avem noi prin casa. Cand erau gata, se scoteau din ciorap, se ungeau repede cu grasime si se dadeau la rece, in camara. Oua mai frumoase, mai colorate si mai gustoase ca ale bunicii nu avea nimeni in tot satul! Bunica, cu mainile ei obosite, trudite de munca, dar cu o mangaiere atat de dulce, mai face si acum oua in coji de ceapa pentru „nepoteii” ei si de fiecare Paste ne asteapta cu masa incarcata de cozonac cu umplutura din nuca si dulceata de trandafiri si cosuletul cu oua colorate. Nu o sa las aceasta traditie de familie sa moara si cand voi avea si eu nepoti, o sa vopsesc ouale de Paste cu ei asa cum facea bunica."

Astăzi a venit și premiul, iar oul încondeiat este minunat!



În poza de aici nu se vede, dar oul vine la pachet cu un suport de lemn, pentru a putea fi așezat oriunde dorim și să stea în siguranță. Vă las mai jos o poză în care am folosit și suportul. Este tare bine finisat, miroase a lemn (ceea ce e adorabil), iar oul se potrivește de minune. 



Cel mai mult mă bucură faptul că simbolul încondeiat este o floare. Vreau să îmi imaginez că este o floarea-soarelui, ca să am în casă un simbil solar, ce să îmi umple căminul de căldură, bună-dispoziție și lumină! Pentru o iubitoare așa mare ca mine de tot ce ține de tradiții și obiceiuri românești, premiul acesta m-a făcut foarte fericită și deja și-a ocupat locul de cinste în casă!



Atât nucile, cât și oul au venit ambalate foarte frumos, îți aduc zâmbetul pe buze, exprimă voioșie și tradiție! Am gustat și din nucile umplute, însă nu au avut textura la care mă așteptam. În zona din care vin eu cojile nuci sunt moi, fragede, iar umplutura este foarte cremoasă, cu un gust puternic de rom și nucă (evident). Aceste nuci au cojile dintr-un aluat crocant. Sunt bune oricum, singura surpriză a fost că până acum nu am mai gustat nuci preparate așa. În fiecare zi înveți ceva nou, ceea ce este super!

Pe timpul ăsta atât de mohorât, cadourile astea mi-au făctu dimineața MINUNATĂ! Mulțumesc din inimă Țărăncuța Urbană și Art&Craft România pentru premiile acestea atât de speciale. Încă o amintire de aur de păstrat aproape de inimiară!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Balea Hair Volume Powder

Abia m-am urnit să scriu postarea asta, atât de cald îmi e... Abia îmi mai funcționează mecanismele ce îmi pun creierașul în mișcare și deja încep să mă gândesc la răcoarea plăcută a toamnei... sau în cel mai bun caz a mării! De muncă, de nuntă, de dans... de pregătiri, vă spun sincer că nu mai am chef de nimic. Eu de fel nu suport prea bine căldura, dar acum am atins un grad RIDICAT de frustrare și nici nu dorm bine din cauză că îmi iese limba de trei coți. Se poate divorța de caniculă!? Că pe mine nu mă mai ajută nimic... Voi sunteți bine, cum rezistați?! Și acum că am dat drumul întregului năduf aici, să vă povestesc de pudra peste care am dat în weekend prin DM. E și ea în ton cu vara, căldura și toată nebunia exotică. Colorată, veselă, cu miros de cocos și alte nebunii, cu papagali fericiți și căpăcel pastelat! Aaaa și să nu uităm, este ediție limitată. Altfel nici nu o luam, nu?! Tubulețul conține 10 g produs, prețul este de aproximativ 12 lei, ceea ce este super afa