Treceți la conținutul principal

Cum să faci din viață un joc și-o joacă!

Probabil că și voi, ca și mine, ați văzut la televizor reclama aia simpatică cu o tipă care din pasiunea pentru fotografie și câteva poze de la nunta prietenei (și cu puțin ajutor providențial) reușește să-și pună bazele unei mici afaceri. Dacă nu știți la ce mă refer, puteți viziona întreg spot-ul campaniei mai jos:


Mi-a plăcut reclama (deși în general nu pot spune așa ceva despre nicio campanie publicitară), ba chiar m-a pus pe gândit. Pe gândit în sensul de ce îmi place să fac (foarte mult) și să transform în cev frumos, de durată, care să și însemne ceva! Să însemne ceva pentru mine, dar și pentru ceilalți.

Și nu mare mi-a fost mirarea când am descoperit că cei de la Provident au lansat o astfel de provocare pentru cei interesați (și pasionați) și te împing puțin de la spate să te gândești ce ai face cu 10.000 lei.

Eu una am multe pasiuni și mereu mi-a fost greu să le prioritizez. Machiaj, croșetat, tricotat, prăjiturit, scris, croitorit, iar lista poate continua cam până diseară...

Am stat însă și m-am gândit bine, am analizat, am luat în calcul faptul că o afacere înseamnă pasiune și ceva mai mult de atât, ca pentru a o putea pune pe picioare un împrumut nu este suficient. Este nevoie să gândești Dincolo de Împrumut pentru a avea succes!

Și pentru că v-am tot dus cu vorba, dar nu am spus o vorbuliță despre ideea mea de afacere, ce ziceți de un indiciu!?


Ghiciți!?

Ei bine, da! Îmi place să mă joc. Dacă ar fi după mine m-aș juca non-stop, zi de zi, terenul de joacă ar fi pentru mine locul de muncă ideal! Și pentru că ador să mă joc, pentru că psihologia nu este doar facultatea pe care am terminat-o ci și pasiunea mea de-o viață, visul meu este să pun bazele unui centru de joacă pentru... PĂRINȚI!

În cei 5 ani de studii ale mele și aproape 3 de practică în școli am observat un fenomen din ce în ce mai alarmant. Foarte mulți părinți, pe lângă faptul că petrec foarte puțin timp alături de copii lor, au uitat sau nici nu știu cum să se mai joace. Astfel, până și puținul timp alături de prichindei devine o corvoadă, nu un moment de plăcere.

Visul meu este să îi (re)învăț pe părinți cum să se joace cu piticuții lor!


Știați că pentru o relație bazată pe încredere, pentru construirea unui atașament securizant părinte-copil și o buna dezvoltare a funcțiilor cognitive la cei mici sunt suficiente 15 minute pe zi în care părintele să interacționeze cu cel mic și să îi acorde toată atenția?! Aceste 15 minute se numeste timp de calitate și facilitează buna dezvoltare socio-cognitivă a copilului, precum și formarea unui mecanism de adaptare pozitivă la situațiile problematice de zi cu zi?

Cinsprezece minute pot face minuni, iar scopul centrului meu ar fi acela de a îi învăța pe părinți cum să câștige acest timp în favoarea lor și a copiilor lor!

Nu știu dacă 10.000 ar fi de ajuns pentru planul meu, însă am câteva idei în legătură cu investiția. Desigur, în primul rând este nevoie de o locație, de o campanie de marketing pe măsură, bazată pe studii științifice în domeniu, jocuri și teste psihologice pentru diferite categorii de părinți. Mi-aș dori să pot oferi și servicii pro-bono pentru cei care au o situație socio-economică nu prea bună, dar și cursuri de parenting (pe lângă cele de learn how to play).

Un alt aspect important e acela că nu aș vrea ca acest centru să fie static. Îmi doresc să pot să îl flexibilizez ca să spun așa, putând astfel să țin astfel de cursuri în școli, în orașe de provincie, la sat, pentru că nu există un singur tip de părinte care nu știe să interacționeze cu piticul lui. Există o tipologie complexă, iar aceasta este răspândită de la cea mai înaltă treaptă ierarhică a societății, până la cea mai joasă.


Aș dori să implementez proiectul alături de o echipă formată din profesioniști, preocupați de aceleași aspecte ca și mine, alături de care să concep un ghid pentru părinți care să explice cum să se joacă cu piticii lor, de ce este necesar să facă asta, care să cuprindă studii de caz, cercetări, rubrici de tipul știați că, regulile comunicării asertive, dar și un glosar de jocuri. Ghidul ar fi minunat să poată fi distribuit gratuit în școli, precum să existe și în format electronic (ebook) pentru a putea fi descărcat gratuit.

Pentru un oraș cum este Bucureștiul aș apela chiar la ajutorul unor corporații, care să ofere posibilitatea angajaților cu copii ca aproximativ o dată pe lună să participe la sesiuni de How-To, promovate chiar de firmă. Pentru că, pe termen lung aduc beneficii corporațiilor, sporind gradul de implicare al angajaților, precum și eficiența la locul de muncă.

De asemenea, pe timpul vacanțelor, activități de How-To pot fi organizate și în pacurile din București, pe baza unor înscrieri prealabile, numărul participanților la astfel de activități trebuind fi limitat pentru eficiența programului.

În practică am observat că cel mai greu le este tăticilor să se implice în jocul celor mici, cu precădere dacă sunt tătici de fete, fapt pentru care aș organiza și ateliere specializate pe această arie.


Adulții uită adesea ce înseamnă să fii copil, sunt prinși în hâțișul grijilor de zi cu zi și își complică mult existența. Ceea ce aș vrea eu să le amintesc este faptul că este ușor să te joci, să inventezi, să lași loc simplității în viața ta. Nu este nevoie de jucării scumpe, de jocuri complexe, sau cuvinte sofisticate, console de sute de lei! Pentru copil este mai importantă participarea părintelui, implicarea lui afectivă și nu costul jucăriilor. Nu prea mai contează dacă piticul are o cameră cu jucării numai pentru el dacă nu are cu cine să se joace!

Adulții vor fi învățați că se pot juca și cu lucruri simple, banale, necostisitoare, ca în exemplul de mai jos!


Sunt multe de făcut cu 10.000 lei, este nevoie să fim mai prezenți în viața celor dragi, să ne implicăm și să privim dincolo de bani și grijile de zi cu zi.

Când va fi să tragem linie, amintirile frumoase, momentele fericite alături de cei dragi, și nu banii vor face inima să tresalte de plăcere! Ele sunt viața, bucuria de a trăi, plăcerea de a ști că ai făcut ceva și că nu ai trăit în van!

Cine are puterea să vadă dincolo de împrumut este norocosul care știe cum să trăiască! Dincolo de împrumut este fericirea de a ști că schimbi ceva în lume! Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi și vei contribui la o lume mai bună!

Eu una, vreau să fiu acea schimbare! Vreau să pot să spun că am reușit să îi învăț pe cei ce își doresc cum să facă din viață un joc și-o joacă! Și să o facă bine.

Tu cu ce ai vrea să provoci lumea?!

Comentarii

  1. Salut tuturor, astăzi sunt super încântat. Am văzut comentarii de la persoane care au primit deja un împrumut de la Sabinhelps@gmail.com și apoi am decis să mă înscriu pe baza recomandărilor lor. În urmă cu câteva ore, am confirmat un total de 10.000 de euro pe care i-am solicitat din contul meu bancar. Aceasta este o veste foarte bună și sfătuiesc oricui are nevoie de un împrumut real pentru a depune o cerere prin e-mail: sabinhelps@gmail.com sau whatsapp la +79267494861.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde