Treceți la conținutul principal

Despre tipurile de ten

Identificarea tipului de ten pe care îl avem este esenţială pentru a putea să ne îngrijim şi machia corect.

Fiecărui tip de ten îi corespun anumite produse, atât de îngrijire, cât şi de machiere, adaptate strict specificului şi nevoilor fiecărui ten în parte. Îngrijirea inadecvată poate duce la agravarea problemelor, la modificarea tipului de ten, iar în cazul machiajului, dacă sunt folosite produse incorecte, calitatea finală a acestuia poate avea de suferit.

Când vorbim despre tipurile de ten, acestea pot fi clasificate în:

- normale
- grase
- uscate
- acneic
- cuperozic
- mixte

Factori de ordin extern şi  intern influenţează pielea de-a lungul întregii vieţi, fapt pentru care, aceeaşi persoană poate avea mai multe tipuri de ten în diferite perioade ale vieţii.

Aceşti factori sunt:

- externi (vântul, ploaia, soarele, poluarea, trecerea de la un anotimp la altul, etc.)
- interni (dereglările hormonale, streul, emoţiile, ciclul, intrarea la menopauză, etc.)



Pe lângă factorii amintiţi mai sus, pentru a obţine feţişoara aceea drăguţă, catifelată, strălucitoare, sănătoasă, la care toate visăm, este cât se poate de important să ne identificăm în mod corect tipul de ten şi să îl îngrijim adecvat.

Aşadar, cum recunoaştem corect ce tip de ten avem?!

Tenul normal

Tenul normal se întâlneşte destul de rar în rândul adulţilor sau adolescenţilor, acest tip de ten fiind cu precădere caracteristic copiilor. Este acel ten ca de porţelan, ce este perfect echilibrat. Dacă sunteţi posesoarea unui astfel de ten, atunci cu siguranţă sunteţi o norocoasă!

Tenul uscat

Pielea este mată, cu riduri superficiale, iar pe alocuri putem observa că pielea se exfoliază. Pielea pare să strângă, uneori există senzaţia de mâncărime la nivelul feţei şi se înroşeşte destul de repede la atingere.
Pielea este subţire la atingere, cu elasticitate mică. Tenul uscat NU trebuie confundat cu cel deshidratat (acestuia din urmă îi lipseşte aportul de apă).

Tenul gras

Tenul gras are un aspect uleios, cu exces de sebum. Imediat după curăţare are un aspect lucios, însă în câteva ore devine uleios. Pe nas, frunte şi bărbie porii sunt mari, dilataţi, iar în zonele cu exces de sebum apar puncte negre, coşuri şi alte mici imperfecţiuni.

Tenul acneic

Acest tip de ten se caracterizează prin prezenţa aceei şi este cu precădere întâlnit la adolescenţi.

Tenul cuperozic

Acest tip de ten este caracterizat de o roşeaţă în zona obrajilor, nasului, bârbiei şi a frunţii. Este o boală cronică, cu debut după vârsta de aproximativ 30 de ani, iar în timp roşeata se poate accentua.

Tenul mixt

Tenul mixt reprezintă o combinaţie între tenul gras şi cel usct sau normal. De cele mai multe ori zona T, adică frunte-nas-bărbie este grasă, în timp ce restul feţei este uscată. Acest tip de ten necesită o îngrijire specială, cu produse şi pentru ambele tipuri de ten.


Pe data viitoare!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenu...

File de iubire

Când aveam fundițe-n păr și rochițe cu buline, Visam la marea iubire,  Ca-n romanele citite pe sofa de străbunica. Am crescut cam repejor Și cu mare bucurie rochița de școlăriță am îmbrățișat. Dar la visul de iubire tot n-am renunțat. La liceu, cu lumea-n cap și speranțe de-mplinire, Am fugit după iubire... Doar că lesne mi-am dat seama că nu-i totu' ca-n romane Și tare m-am supărat pe romanele citite, Pe poveștile trăite și personajele iubite. Dar când timpu a mai trecut Și mai mare am crescut, Ușor am realizat că mitul despre iubire Poate fi înfăptuit lângă omul potrivit. De-a lungul timpului, dar mai ales în facultate, am învățat că un bun scriitor este acela care a cunoscut viața cu tot ce presupune ea: greutăți, bucurii, suișuri și coborâșuri, durere și fericire, lacrimi, agonie, disperare- dar nu s-a lăsat înfrânt de ele, ci le-a împletit cu măiestrie în povești inedite, ce fac delicul publicului. Și asta tocmai pentru că cititorul î...

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin ...