Treceți la conținutul principal

Book review The Woman in the Mirror by Rebecca James

 


I have to admit that the cover of these book made my buy it! But I don't regret it, because is a quite good one. 

Rebecca James is a writer of young adult fiction from Australia and among his books is also The Woman in the Mirror.


Other books writed by Rebecca are: Beautiful Malice, Sweet Damage and Cooper Bartholomew is dead etc.

In Romania you can find in libraries Femeia din oglinda si Adevarul despre fete.



The Woman in the Mirror is a book for teenagers, quite dark, but not pretentious. Is very easy to read and fallow, but I can say that I have found it special. 

Somehow it seems (to me) that gathers several other stories together (or cliches): of the governess that falls in love with the widowed master, typical English asylums (in which the woman that wore undesirable were taken), a sad love story... 

A nice book, that makes you want to read it, but somehow is not spectacular. I really liked that the story is "built" on two levels, past and present and the ideea of the book - a woman that is decieved and suffers from love makes revenge her only purpose.

However, I think that the idea of the book is based on transgenerational psychology - someone in the familly has commited such a great evil, that every generation will pay for it! In these case, the women - as a curse.

A pleasant read, easy and beautiful, with an intresting ending - if the endig was different I would not recommend it. But because of it, I must addmit that is a good book.


Ro.


Femeia din oglinda de Rebecca James este genul de carte pe care am cumparat-o deoarece coperta m-a cucerit. Cumva este atat de bine realizata incat pentru mine a reprezentat o atractie aproape magnetica - ca si oglinda in jurul careia se invart evenimentele din poveste.

Cartea este interesanta, cu o actiune frumos structurata, ce iti mentine treaz interesul si te face sa vrei sa continui lectura, ca sa vezi ce se intampla mai departe. Totusi, pe alocuri mi se pare putin compusa din o aglomerare de alte povesti: guvernanta care se indragosteste de stapanul vaduv, povestea de dragoste complicata si cu nabadai, barbatul cu inima impietrita, povestea azilurilor de nebuni din Anglia (care in ultimul timp a luat o amploare colosala)...

Totusi, baza pe care este construit romanul imi place, caci imbina putina psihologie transgenerationala, putin din tablourile clinice ale schizofreniei; ce nu imi place este faptul ca pare o aglomerare prea mare de de toate.

Povestea este construita pe doua planuri, trecut si prezent, iar asta imi place mult si urmareste mai multe generatii ale aceleasi familii, centrandu-se pe destinele femeilor.

Totul pleaca de la prima proprietara a Conacului Winterbourne, inselata de un tanar chipes. Indragostita pana peste cap, este atat de dezamagita de tradarea acestuia (care a folosit-o doar pentru a ii lua casa) incat pentru a scapa de acuzatiile de vrajitorie decide sa isi ia singura viata, ramanand sa "bantuie" domeniul, stapanita fiind de o sete neostoita de razbunare.

Iar ura ei se rasfrange asupra tuturor femeilor ce vin ca stapane in conacul si pe domeniul ce i-au apartinut candva. Un soi de blestem, insa aici zic eu ca a impletit frumos scriitoarea ideea de psihologie transgenerationala.

O camera miserioasa in conac, o oglinda si mai miserioasa si un tablou "vrajit" sunt punctele centrale ale romanului - si destinele triste ale femeilor ce ajung sa se indragosteasca de conacul Winterbourne si care fac parte din aceeasi familie. Si cumva, la o anumita varsta si cu precadere cand raman insarcinate, par sa fie atinse de blestemul vrajitoarei - iar aici vin eu cu o completare ceva mai clinica: poate chiar cu o boala genetica, de exemplu schizofrenie, ce este declansata de un eveniment. 

Oricum ar fi, povestea este alerta, frumos construita, cu momente de suspans, emotie si pe alocuri frustrare. As indrazni sa spun ca este chiar o poveste complexa, cu un final pe gustul meu. De fapt, inclin sa cred ca daca se termina altfel nu as fi recomandat-o. Incheindu-se in aceasta maniera, ma face sa va recomand cu drag Femeia din oglinda de Rebecca James - si nu doar pentru ca are o coperta hipnotica!


P.S. E musai sa ii cititi epilogul (daca sunteti genul care sare peste partea asta)


Informatii Femeia din oglinda de Rebecca James

Ed. Rao

Nr. pag. 361

Nota mea 9

Public tinta +14


Comentarii

  1. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-mi venea să cred că mă voi reîntâlni vreodată cu fostul meu, eram atât de traumatizată stând singur fără un corp care să stea lângă mine și să fie alături de mine, dar am fost atât de norocos că într-o zi l-am întâlnit pe doctorul DAWN, după ce i-am spus despre starea mea a făcut tot posibilul să-mi vadă prietenul revenind la mine, de fapt după ce a făcut vraja, Fostul meu iubit s-a întors la mine în mai puțin de 48 de ore, fostul meu iubit s-a întors implorându-mă că nu mă va părăsi niciodată din nou. 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație. Este foarte puternic în treburile lui;
    * dragoste
    vrăji * vrăji de atracție
    * dacă îți dorești fostul înapoi
    * opriți divorțul
    * rup obsesiile
    * vindecă accidente vasculare cerebrale și toate bolile
    * vraja protectoare
    * probleme de infertilitate si sarcina
    * vraja de loterie
    * vraja norocoasa
    Contactați Dr. Ediomo pe e-mailul său: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc Dr DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi aduc înapoi iubita cu vraja ta de dragoste. Sunt atât de încântat că trăim fericiți împreună acum, cu adevărat, vraja ta de dragoste este 100% garantată și nu are efecte secundare. Spectatorii de acolo, dacă treci prin probleme de relație, vă sfătuiesc să contactați Dr. DAWN pentru vraja lui de dragoste. Vă asigur că vraja lui de dragoste poate rezolva relația ruptă și problema inutilității într-o clipă de ochi. Iată detaliile lui email: dawnacuna314@gmail.com sau WhatsApp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  4. Numele meu este Charlotte Parker. Viața mea s-a întors!!! După 2 ani de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii, am avut chef să pun capăt, aproape că m-am sinucis pentru că ne-a părăsit când viața noastră a început să aibă sens. Am fost dezamăgit emoțional în tot acest timp. Datorită unui vrăjitor numit Dr.Ogaga Kunta, l-am cunoscut online. Într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre acest vrăjitor. Unii oameni au mărturisit că și-a adus înapoi fostul iubit, alții au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul și, de asemenea, pentru a obține un loc de muncă bine plătit și așa mai departe. îl puteți contacta și pe adresa sa de e-mail (ogagakunta@gmail.com) El este uimitor, am întâlnit și o mărturie anume, era despre o femeie pe nume Vera, ea a mărturisit despre cum și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de 2 ani. zile, iar la sfârșitul mărturiei ei a renunțat la e-mailul lui. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat prin e-mail și i-am explicat problema mea. o săptămână mai târziu, soțul meu s-a întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem și mai fericiți ca oricând. Dr ogaga Kunta ești un bărbat talentat și nu mă voi opri din a-l publica pentru că este un om minunat. Dacă aveți o problemă și sunteți în căutarea unui vrăjitor real și autentic, încercați-l oricând, el este răspunsul la problemele dvs. din nou adresa lui de e-mail este (ogagakunta@gmail.com). sau (WhatsApp +2347047226342 el este cel mai bun vrăjitor care vă poate rezolva problemele.
    1) Vrăji de dragoste
    2) Vrăji de dragoste pierdută
    3) Vrăji de divorț
    4) Vrăji de căsătorie
    5) Vraja de legare
    6) Vrăji de despărțire
    7) soluție finală pentru ejaculatoină rapidă
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde