Treceți la conținutul principal

Book review Three Days by Anders Roslund

 



Anders Roslund is a Swedish writer, specialized in police novels and also an investigative journalist. 

He was wrote numeros books, such as: 3 Minutes, Pen 33, Three Hours, Cell 8 etc. 

His books are highly valued in Sweeden, but also internationally. 

At the moment, both in Hollywood and in Europe, is working on films and TV series inspired by Anders Roslund books.



Three Days is a complex story about revenge and love. The story is built on three levels (from the perspective of three different characters) and over several time intervals; the alternation between present and past is making the action of the book extremly engaging- my kind of book!

Five candles on a birth day cake and a little girl that's just turning five... 5 family members of which only one survives. An old police detectiv on the verge of retirement and an offender that's now on the good side... There's nothing you could think at that can bind all these characters and yet their destinies are somehow related.

Two strange crimes and some stolen secret documents bring all three together after more than 20 years. 

And so begins a mad chase, whos purpose is to find out the truth and to save a family. 

The novel's action takes place over three days (and a little bit more) during which secrets and heinous crimes are revealed. 

It all culminates with a surprising ending and some regrets... 

Certainly a #mustread!


Ro.


"Inainte sa pornesti pe calea razbunarii, sapa doua morminte."


Trei zile, de Anders Roslung este una dintre acele carti ce se citesc cu sufletul la gura, cat mai repede cu putina, pentru ca vrei sa stii cum se termina! Este genul de carte ce se citeste cu sufletul la gura si careia nu ii poti deslusi secretul pana la final - despre care sa te intrebi mereu "oare cine e responsabil", "oare cum se va sfarsi totul", "cum s-a ajuns la asta"...

Pe scurt, un apartament in centrul Suediei, o familie linistita a carei viata este brusc curmata - cinci membrii dintre care supravietuieste doar o singura persoana. O fetita de doar 5 ani, salvata de un detectiv ce-si doreste sa o protejeze si sa ii faca dreptate. Si totusi, crimele raman nerezolvate, iar fetita este pierduta in valtoarea timpului.

Anii trec si totul este readus la suprafata de doua crime identice cu cele de acum mai bine de 20 de ani... un detectiv aflat in pragul pensiei, un infractor ce isi regreta faptele si un tanar cadet sunt adusi impreuna. Dar oare ce ii poate lega pe toti acesti oameni atat  de diferit?!

Mai multe decat isi pot ei imagina...

Trei zile- atat au la dispozitie personajele romanului pentru a descoperi adevarul, a impiedica uciderea altei familii si a face dreptate. Trei zile, trei destine diferite si calatorii impresionante, acolo unde traficantii de arme sunt in largul lor.

Intrigi, politisti corupti, documente secrete disparute ce pun viata unor inocenti in pericol, iubiri pierdute si dorinta imperioasa de razbunare sunt "motoarele" acestei carti. 

Pana la final iti este impisibil sa descoperi adevarul, ceea ce te face sa stai cu inima cat un purice si sufletul la gura. Desi intregul roman este colosal construit, as putea spune ca finalul este cu adevarat cireasa de pe tort! 

Sau am putea spune ca finalul este asemanator vietii - cand pare ca totul se sfarseste si ca in final toate vor merge bine, primesti una dintre cele mai cumplite palme!

Dar o sa va las pe voi sa descoperiti cum se sfarseste Trei zile de Anders Roslund. Ce va pot spune, totusi, este ca e cu certitudine un #mustread.


Informatii Trei zile de Anders Roslund

Ed. Litera

Colectia Buzz Books

Nr. pag. 528

Nota mea 10

Public tinta 17+

Gen - politist

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde