Treceți la conținutul principal

Al Haramain - parfumuri arabesti

 Aşteptam de mult să scriu despre parfumurile arăbeşti, dar cumva nu găseam niciodată momentul potrivit. Astăzi m-am mobilizat şi iată că vă povestesc despre o descoperire dragă mie- parfumurile arăbeşti, mai exact brand-ul Al Haramain.

Îmi plac parfumurile la nebunie (cărei femei nu-i plac!?), dar în acelaşi timp vreau un parfum care să dureze, să persiste şi căruia să i se simtă mirosul. Există câteva brand-uri care mă mulţumesc în ceea ce priveşte acest aspect (printre care şi unul românesc, Luviane), însă cum ştiam că arăboaicele miros bine (în general) mi-am îndreptat atenţia şi spre zona aceasta.

Şi bine am făcut. Am testat două brand-uri, Al Haramain (despre care o să şi vorbim astăzi) şi Afnan. Ca să fiu onestă până la capăt, mama a comandat primul parfum de la Al Haramain, iar eu de la Afnan. Doar că mi-a plăcut atât de mult ce şi-a comandat ea, încât mi-am cumpărat şi eu şi soţului (şi îmi place şi a soţului atât de mult, încât îl folosesc tot eu). Îmi place şi Afnan, însă e atât de persistent ca miros, încât îmi e greu să îl port - cred că la iarnă va deveni mult mai uşor de suportat ca să zic aşa.


Cele două parfumuri de la Al Haramain se numesc Sultan (cel din imagine) şi L'aventure (o să ataşez mai jos o fotografie şi cu acela).

Acest brand există încă din 1970 şi deţine o gamă extrem de variată de parfumuri: pe bază de ulei, unisex etc. cu un miros extraordinar de plăcut şi persistent.

Sultan este un ulei parfumat unisex, oriental, ce conţine un amestec extraordinar de pestriţ de arome ce nu aş fi crezut în viaţa mea că pot mirosi atât de fain: zmeură, căpşună, piersică, lavandă, trandafir, patchouli, iasomie, Ylang-Ylang, ananas, chihlimbar, mosc, vanilie, scorţişoară şi lemn de santal. 



Nu aş fi îndrăznit niciodată să cumpăr parfumul acesta doar citind descrierea- mama a fost mai îndrăzneaţă şi bine a făcut, căci m-am îndrăgostit iremediabil de el. 


Fiind un parfum pe bază de ulei, este de la sine înţeles că nu poate fi pulverizat, motiv pentru care vine cu o "baghetă" din sticlă fixată de capat- aceasta fiind utilizată la "distribuirea" parfumului pe zonele cheie (decolteu, încheieturi, în spatele urechilor). 

Ambalajul nu strigă stil, dar cumva este firesc, la urma uremelor, este un parfum arăbesc... culturi diferite, moduri diferite de a percepe stilul.


Dar conţinutul sticluţei este atât de bun încât nu mai contează cum arată. Şi oricum, nu arată atât de rău- este doar ţipător.

Ca şi cantitate, fiind un parfum concentrat, pe bază de ulei, conţine doar 12 ml, dar credeţi-mă pe cuvânt, este extrem-extrem de spornic. Îl am şi folosesc de aproximativ trei luni şi nu pare că am consumat nimic din el.

Cât despre al doilea parfum de la această firmă, acesta este de tip spray şi vine într-un ambalaj extrem de elegant, simplu şi de efect.


L'aventure este un parfum masculin (doar că nu prea îmi pasă şi îl folosesc cu mare drag şi spor), este un parfum de zi cu zi, fresh şi nebunesc în acelaşi timp.

Notele de vârf sunt elemi, bergamotă şi lămâie, cele de mijloc lăcrămioare, iasomie, tonuri lemnoase, iar cele de bază patchouli, mosc şi chihlimbar. 

Nu am ştitu ce este elemi aşa că a trebuit să mă documentez şi pe scurt, este uleiul esenţial extras dintr-o specie de copaci din Filipine. Mirosul este foarte pătrunzător, aduce cu tămâia, dar nu la fel de puternic. Eu aş spune că este ceva între tămâie şi piper- nu ştiu dacă place multora, mai ales că acest miros se simte prima dată, însă el îl ador!


Pe scurt, sunt două parfumuri cu arome arăbeşti 100%, clar diferite de ce se găseşte pe piaţa noastră de zi cu zi de parfumuri, însă tocmai pentru faptul că sunt altfel, îmi plac.

E greu de descris exact aroma lor- condimentat, oriental, misterios, persistent, îmbietor şi îmbătător. Parfumuri demne de cele 1001 de nopţi şi poveştile Seherezadei.

Totuşi, dacă nu vă plac aromele orientale, condimentele şi mirosurile puternice, nu cred că vă vor plăcea nici aceste parfumuri. Sunt preţioase şi pretenţioase, deci greu de purtat. 

Ca şi persistenţă, pot să vă spun că după 2-3 zile de la utilizare încă se mai simt pe piele şi nu ştiu în cazul altora cum e, dar pe mine mă şi relaxează.

Ca şi preţ, Sultan costă aproximativ 80 de lei, iar L'aventure (30 ml), undeva la 130 de lei, ceea ce, pentru ambele variante este mai mult decât ok.

De comandat le-am comandat de pe Notino, doar că acum, din păcate, Sultan am văzut că nu mai este disponibil. Îl puteţi găsi totuşi pe site-ul www.parfumas.ro, site de unde am achiziţionat Afnan (deci este un site verificat de mine şi în care puteţi avea încredere).

În ceea ce priveşte felul în care pot aceste parfumuri, Sultan aleg să îl folosesc când vreau să scot în evidenţă latura feminină, senzuală, când sunt într-o pasă romatică şi jucăuşă, iar L'aventure când am nevoie de ceva energie şi încredere în mine.

Chiar dacă este unisex, Sultan consider că este cumva mai feminin, mai cald şi se potriveşte de minune pe o măsuţă de toaletă retro- ca să nu mai vorbim de modul de aplicare, cu acea baghetuţă din sticlă, cumva atât de franţuzesc şi letal în acelaşi timp.

Despre parfumurile arăbeşti aş scrie la nesfârşit, atât de mult îmi plac, dar o să închei aici, ca să nu devin plictisitoare.

Dacă aveţi întrebări despre aceste parfumuri sau despre parfumurile arăbeşti în general, nu ezitaţi să îmi scrieţi şi dacă aveţi şi recomandări, cu atât mai mult aştept comentariile voastre.

Până la următoarea postare, vă doresc o seară parfumată şi plină de mister!


Comentarii

  1. Nu am avut niciodată un parfum arabesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am studiat mult despre ele inainte sa le incerc/cumpar. Sunt total diferite de parfumurile cu care suntem obisnuiti si nu sunt neaparat pe gustul tuturor. In Kendra mai gasesti ceva parfumuri arabesti daca vrei sa vezi cum te impaci cu ele. Macar doar testezi si nu cumperi, sa nu iti para rau de bani...

      Ștergere
  2. Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația mea și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
    *Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei ca vraja să fie activă.
    Si etc.
    Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }

    RăspundețiȘtergere
  3. Ești îndrăgostit de cineva și el/ea nu-ți răspund gestul, ești frustrat din cauza unei despărțiri, atunci poți folosi asta pentru a atrage acel iubit înapoi în viața ta. Îți readuce fostul înapoi și ajută la rezolvarea căsniciilor rupte. Viața este prea scurtă pentru a fi nefericit. Gandeste-te la asta. Meriți cea mai mare fericire și dragoste, Dr. DAWN mi-a restabilit căsnicia și poate face același lucru pentru tine.

    Notă: acesta este total inofensiv și nu are efecte secundare, contactați Dr DAWN,
    dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc Dr DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi aduc înapoi iubita cu vraja ta de dragoste. Sunt atât de încântat că trăim fericiți împreună acum, cu adevărat, vraja ta de dragoste este 100% garantată și nu are efecte secundare. Spectatorii de acolo, dacă treci prin probleme de relație, vă sfătuiesc să contactați Dr. DAWN pentru vraja lui de dragoste. Vă asigur că vraja lui de dragoste poate rezolva relația ruptă și problema inutilității într-o clipă de ochi. Iată detaliile lui email: dawnacuna314@gmail.com sau WhatsApp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde