Treceți la conținutul principal

Recenzie Pacienta tăcută de Alex Michaelides

 Romanul Pacienta tăcută l-am achiziționat în primăvară, când în  mediul on-line era o adevărată frenezie legată de acesta.

L-am pozat, l-am admirat, dar cum situația a fost de așa natură încât nu prea am mai avut timp nici de citit, nici de blog, l-am lăsat în stand by până acum câteva zile.

Și bine am făcut, pentru că este genul de carte ce trebuie citită dintr-o singură răsuflare. Sau cel puțin eu, nu am putut să o las din mână până la ultima pagină.



Cartea este o frumoasă împletitură de roman psihologic, thriller și ficțiune, cu un twist atât de bine pus la punct că atunci când veți citi finalul o să vă doriți să reluați povestea!

Ca și personaje, treaba este destul de simplă: un psiholog, personalul medical de la institutul psihiatric, câțiva pacienți și ACEA pacientă... TĂCUTĂ!

Cum a devenit ea tăcută? Ei bine, totul a început din noaptea în care a fost acuzată că și-a ucis soțul. Deși totul părea că merge bine între cei doi, ea fiind o pictoriță de succes și el un fotograf talentat, într-o noapte ceva s-a întâmplat și soțul a fost găsit mort, legat de un scaun și cu craniul spulberat de gloanțele propriei puști.

Din acel moment Alicia, adică soția și ulterior pacienta tăcută, nu mai scoate o vorbă... este acuzată de crimă, internată într-un ospiciu și rămâne tăcută pentru ani buni. Totul se schimbă însă în momentul în care Theo Faber, un psihoterapeut se angajează la ospiciu și decide să o facă pe Alicia să vorbească...

Animat de dorința de a afla adevărul diin spatele crimei comise de Alicia,  măcinat de ideea că soția îl înșeală și cufundat în căutarea motivației de a ucide, Theo se îndreaptă pe un drum extrem de periculos... iar de la un punct în colo, nu mai există cale de întoarcere!

Un soț trădat, o copilărie umbrită de nefericire, fuga vicioasă de greșelile părinților, vorbele ce ne-au rănit și le purtăm în spate, toate alcătuiesc în romanul Pacienta fără glas un cerc viicios ce în final duce doar la distrugere, moarte și deznădejde- vieți furate înainte de a începe.

Un cuvânt spus întâmplător ce declanșează traume de mult uitate și adânc îngropate... Amestec de real, ireal, frică și mitologic, toate purtând cu sine un strop din povestea Alcestei.

Și dacă vă întrebați ce-i cu Alcesta, ei bine, nu e doar tabloul pictat de Alicia imediat după uciderea soțului, ci și o poveste din mitologia grecească. Alcesta este soția fidelă, iubitoare ce se oferă morții în locul soțului său. Aceasta ajunge în Infern dar este readusă pe pământ și redată soțului. Totuși, după aceasă experiență, rămâne mută. Iar aflarea motivului și a emoției ce o determină pe Alcesta să rămână tăcută, reprezintă cheia dezlegării poveștii Aliciei...

Vă las pe voi să aflați de ce a decis Alcesta să nu mai vorbească, precum și motivul încăpățânării lui Theo de a o trata pe Pacienta tăcută!


Informații Pacienta tăcută de Alex Michaelides

Ed. Litera
Colecția Buzz Books
Public țintă 17-18+
Nota mea 10
Preț aprox. 25 lei

Comentarii

  1. Valeria Chertes23 iunie 2019 la 22:46

    O carte interesanta,mulțumim pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de obicei o recenzie de nota 10 care te îndeamna sa citesti cartea! O saptamana frumoasa îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw!!!Ce interanta cred ca e!Ar trebui sa citesc si eu mai mult,dar parca nu este timp!Of...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde