Treceți la conținutul principal

Recenzie Fata cu picioare de sticlă de Ali Shaw

Deși cartea de astăzi face parte din proiectul #2019booksforsoul, trebuie să vă mărturisesc că am cumpărat-o acum foarte mulți ani. Atunci însă a fost prea complicată pentru vârsta mea și am abandonat-o până acum- când am redescoperit-o.

Iar perspectiva asupra poveștii e total schimbată, motiv ce mi-a confirmat încă o dată importanța recitirii cărților la un anumit interval de timp.



"Cred că locurile în care trăim pun stăpânire pe noi și ajungem simple elemente de peisaj... căci îi preluăm capriciile și nebuniile."


Acțiunea romanului se petrece în tărâmul fictiv al insulei St Hauda's Land, autorul punând în centrul poveștii arhetipul sau mitul conform căruia copii plătesc pentru păcatele părinților; astfel se nasc personajele Midas Crook și Ida- cu numitorul comun al relațiilor extraconjugale existente în familiile celor doi.

Ida, fata cu picioarele de sticlă, suferă de fapt de o boală a oaselor, aceasta trăind cu convingerea că misteriosul Henry Fuwa reprezintă cheia vindecării sale.

Subiectul central al romanului este povestea de dragoste dintre Midas și Ida, narațiunea împărțindu-se pe două planuri: ritmul extrem de lent în care se dezvoltă relația dintre cei doi și cel extrem de galopant al bolii fetei.

Acum, cu cei 28 de ani ai mei și câteva experiențe de iubire (unele frumoase, altele nu prea), îi înțeleg mult mai bine pe cei doi,  înțeleg cartea și am putut să o citesc cu plăcere, fără să mă plicitisească. Dar pentru asta a fost nevoie să treacă ani buni...

Romanul împletește realul, cu imaginarul, cuprinde mai multe mituri europene, totul fiind învăluit în ceață..

O poveste tristă, o iubire întreruptă în plin avânt, aș merge chir până acolo unde să spun că putem găsi urme de tragic, paralele între fenomenele naturii și unele personaje putând fi citite printre rânduri.

Recomand romanul Fata cu picioare de sticlă deoarece este încărcată de simboluri, mituri și spune poveștile multor dintre noi. Ali Shaw a reușit cu măiestrie să îmbine o poveste fantasy cu realitatea, transforându-și romanul într-o adevărată poveste de viață!



Informații Fata cu picioare de sticlă

Ed. Litera
Colecția Premium
Preț aprox 30 lei
Nr. pag. 336
Public țintă 18+
Nota mea 9



P.S. Nu știu dacă mai găsiți cartea în librării, ținând cont că am achiziționat-o acum atât de mult timp, dar merită să încercați.

Mi-a plăcut extrem de mult coperta romanului, precum și faptul că este cartonată. Mereu am preferat acest gen de cărți, căci se păstrează mult mai bine în timp.


Voi ce mai citiți frumos în ultima vreme?!

Comentarii

  1. Nu stiu daca mi-ar place genul asta de carte... dar recenzia ta este super faina! :)
    Sa încheiat super blogul, sau cum îi zice?! :))
    Eu "ma chinui" sa citesc Zgomotul si furia (William Faulkner) numai ca am luat o carte imens de mare despre moda dealungul anilor, o carte superba si tot rasfoiesc in ea în fiecare seara si adorm si cealalta carte iar nu o mai deschid ... dar o termin eu! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea este foarte interesanta, dar pentru un om deja trecut prin viata :) Ca de, cand am citit-o cand eram tanara si naiva nu am priceput nimic din ea, chiar ma plictisea. Super Blog s-a terminat foarte bine, am castigat chiar si o proba, doar ca de data asta nu pot participa la Gala... Eu iti doresc mult spor la citit si sarbatori luminate!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde