luni, 23 iulie 2018

Recenzie Reconstitunind-o pe Amelia de Kimberly McCreight

După cum ne e obiceiul de luni, astăzi vă prezint o nouă carte, astfel adăugând și un nou titlu la proiectul #2018booksforsoul.

Din păcate am cam rămas în urmă cu lectura, dar în ultima perioadă am fost ocupată cu un proiect foarte drag inimii mele, iar dacă totul iese cum trebuie voi o să fiți primii ce vor afla.... Până atunci însă cititul meu a devenit destul de haotic, fiecare colțișor al casei având câte un roman început.

Cărți de citit în bucătărie, cărți de weekend, cărți de citit în pat sau în metrou... complicat, dar zic eu că fac față.

Reconstituind-o pe Amelia de Kimberly McCreight este cea mai recent citită și am zis să vă povestesc puțin despre ea.

Cartea o am de la cei de la Herg Benet și recunosc că am ales acest titlu deoarece numele eroinei este destul de apropiat de al meu. Cumva cred că am vrut să știu alte Amalii cum sunt.


Romanul este absolut fantastic, nu aș fi crezut să spun asta despre o carte aleasă doar pentru că mi-a plăcut titlul. Scriitura este bine construită, îți este imposibil să ghicești cum urmează să decurga lucrurile, iar acțiunea de-a dreptul captivantă.

Noroc că era weekend cănd am început să o citesc, pentru că toate cele 400 si ceva de pagini le-am dat gata într-o sâmbătă (cei din jur s-au cam oflit și au rămas nemâncați), dar pur și simplu a trebuit să descopăr cum se termină totul.

Pe undeva după ce am trecut de jumătatea romanului eram deja ferm convinsă că știu cum se termină, doar că finalul mi-a dat lovitura de grație și s-a terminat totul de am rămas cu gura căscată, dar fără umbră de regret că am investit timp în lectura acestui roman.

Fie că suntem adolescenți, părinți, bunici sau simpli oameni, romanul de față ni se adresează tuturor și ne face să privim totul din unghiuri extrem de diferite, aproape caleidoscopice.

Reconstituind-o pe Amelia este un roman excepțional despre care oricât de mult, puțin sau bine aș scrie nu îi reflectă adevărata valoare. Tot ce pot să vă spun este să îl citiți și să învățați din el lecții cu totul și cu totul aparte.

Pentru că e mai bine să citim despre o tânără inteligentă, un copil silitor, copil ce ar putea fi nepoata, verișoara ori chiar fiica ta ce are parte de o moarte subită, misterioasă, în timp ce o mamă presată de timp pierde ultimele momente din viața Ameliei. Momente ce se dovedesc a fi cele mai importante...

Dacă vreți să vă înfruptați cu minunata poveste a Ameliei și să aflați treptat misterul morții ei, puteți comanda romanul de pe site-ul Herg Benet, sau de ce nu, puteți face un drum la librărie! Decizia vă aparține.

Informații Reconstituind-o pe Amelia

Ed. Herg Benet
Nr. pag. 464
Public țintă: 16+
Nota mea: 10
Preț 27 lei

2 comentarii: