luni, 9 iulie 2018

Recenzie În ape adânci de Paula Hawkins

Continuând seria de romane #2018booksforsoul, astăzi vine rândul cârții În ape adânci de Paula Hawkins. Atunci când am primit-o de la cei de la Târgul Cărții am fost foarte fercită, căci citisem prima carte a autoarei, Fata din tren și îmi plăcuse mult.

Așteptările nu mi-au fost înșelate și am devorat romanul în câteva zile, acțiunea ținându-mă cu inima la gură pe măsură ce răsfoiam fiecare pagină.


Punctul central al romanului este o bulboană (adică un lac) întunecat, loc unde sufletele nefericite alegeau să își curme suferința. Lacul deține o istorie bogată și fascinantă, fiind folosit și ca loc de a pedepsi vrăjitoarele, ca mai apoi, în timpurile noastre să fie loc al sinuciderilor.

Personajul cheie, hipnotizat de bulnboană sfârșește prin a își pierde viața în mâlul sufletelor pierdute.... de aici începe și adevărata poveste.

Sora de mult plecată din orășelul de provincie este nevoită să se întoarcă pentru a pregăti înmormântarea și a avea grijă de nepoata adolescentă rămasă acum orfană. Pierderea surorii, amintirile dureroase din adolescența pierdută, responsabilitatea de a îngriji o adolescentă și misterul din jurul morților se întrepătrund și creează misterioasa poveste.

Acțiunea romanului este construită foarte fain, din mai multe planuri și perspective: a fiicei rămase orfane, a surorii neîndreptățite, menținându-ți atenția pe tot parcursul lecturii, fără a te plictisi și forțându-te să îți pui constant întrebări.

Iar atunci când crezi că totul e clar, că toate problemele s-au rezolvat și în sfârșit cei vinovați își primesc pedeapsa bine-meritată, totul ia o întorsătură aparte și te surprinde numai asa cum Paula Hawkins știe să o facă!

Un roman delicios, ușor de parcurs și care te ține în priză, te face să simți, să trăiești o dată cu personajele, să iubești și să urăști o dată cu ele, să fii parte din poveste!

Dacă am reușit să vă stârnesc curiozitatea, puteți găsi cărțile Paulei Hawkins pe site-ul Târgul Cărții, chiar aici.

Informații În ape adânci

Ed. Trei
Nr. pag.: 432
Public țintă: 18+
Nota mea: 10

3 comentarii:

  1. Valeria Chertes9 iulie 2018, 22:40

    O carte draguta, multumim pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit și eu Fata din tren, care mi s-a părut foarte misterioasă și pe stilul meu. Mulțumesc pentru recenzie, m-ai făcut curioasă.

    RăspundețiȘtergere