Treceți la conținutul principal

Croșetăm copilărisme

Cum vă spuneam și de dimineață pe Facebook și cum o să repet și aici, fie ca suntem copii, adolescenti sau batranei, e musai sa tinem cont de un principiu fundamental pentru a ne mentine sufletul vesnic tanar: iubirea de sine!
Poate ca ne-am dori un zambet mai alb, mai putine riduri, picioare mai lungi, o silueta de invidiat ori ochii de un albastru ametitor... uitand calitatile pe care le avem, sau momentele fericite ce ne-au adus ridurilea alea enervante din colturile ochilor...
Suntem suma tuturor bucuriilor si tristetilor, suntem unici, dar sanatosi! Iar asta ne da puterea magica de a face si de a fi orice ne dorim. Asadar, mai bine sa dam uitarii tot ce ne-am dori sa schimbam si sa ne acceptam si iubim asa cum suntem, unici, cu bune si cu rele, ca riduri si fire albe, dar cu un suflet mereu tanar, cu zambete adevarate, ca atunci cand eram mici si intreaga lume ne apartinea!

1 iunie, prima zi de vară în adevăratul sens al cuvântului, dar și ziua copilului, este pentru mine un moment unic! Nu doar pentru ca imi reaminteste an de an sa nu renunt la copilul din mine, dar și pentru că vara în sine are pentru mine conotații aproape magice.

Vara înseamnă libertate, bucurie, drumeții- un fel de a îți trăi viața cu intensitate maximă, de a te bucura de fiecare clipă, de a lăsa soarele să mă învăluiască, de a mă pierde în valurile spumase a mării. 

Vara este culoare, căldură, frumusețe și parfum amețitor de flori. Și pentru că acest anotimp îmi este atât de drag, îmi place să îi dedic câte un proiect ori de câte ori am ocazia. Dacă anii trecuți crosetam coliere cu flori de câmp - le puteți vedea aici, anul acesta am ales să întâmpin vara croșetând cele mai vesele huse pentru ochelari.

Preferata mea este cea cu margaretă pe fond verde, dar desigur, toate celelalte îmi sunt la fel de dragi pentru că pe toate le-am făcut cu tot dragul.


Un alt proiect, extrem de drag a fost cel în care a trebuit să croșetez un set de astfel de huse pentru o mămică și piciul ei. Pe un fond turcoaz, cu floricică portocalie și un soare de vară vesel pentru cel mic, aceste huse rămân de departe cele mai dragi sufletului meu.


Cât despre primele astfel de obiecte de fashion ca să le zic așa, ele au ajuns în posesia membrilor familiei mele și sunt super-colorate.


Următorul proiect de croșetat pe care îl am în minte este o plăsuță de cumpărături, de tipul acesta

Vouă ce vă place să faceți în timpul liber, ce pasiuni aveți?! Pentru mine croșetatul reprezintă cea mai bună sursă de deconectare și obișnuiesc să fac tot felu de astfel de obiecte încă din clasele I-IV - pe vremea mea încă se mai purtau orele de lucru manual. Am și o poveste legată de plăcerea mea de a croșeta și învățătoarea de atunci. Învățătoare pe care dacă astăzi aș avea ocazia să o văd pe stradă m-aș întreba dacă să îi pun piedică să pice în nas sau pur și simplu să o dau ... și să trec pe partea cealaltă. Recunosc că prima variantă mi-ar plăcea mai mult.

Povestea, pe scurt, sună cam așa. Trebuis ca în magnifica oră de 45 de minute de curs să croșetăm (toate fetele) un lănțișor normal. Cum eu deja știam să fac asta de acasă, lănțișorul meu era uriaș la final de oră. Deoarece învățătoarea era o frustrată fără pic de talent pedagogic și tact, desigur, mai ales tact, a considerat că am venit cu lucrul făcut de acasă. Și asta pentru că era prea bine lucrat. Ca recompensă, am primit o notă mică. Desigur, dacă așa zisa doamnă ar fi fost atentă la ce se întâmplă în clasă și ce făceam fiecare în cele 45 de minute, ar fi văzut că lucrasem singură. Acum că mi-ar vărsat frustrările,  mă bucur totuși că incidentul de atunci nu m-a influențat negativ, în așa fel în cât să mă determine să renunț la croșetat. 

Comentarii

  1. Valeria Chertes1 iunie 2018 la 23:07

    Foarte frumos, esti talentata Amalia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie...sa citesc, sa impletesc, apoi sa desir, sa urmaresc un film, o emisiune, sa ma plimb, sa doooooorm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat cu dormitul! In top 5 preferinte, cred ca ar fi pe toate cele 5 pozitii

      Ștergere
  3. iordache elena2 iunie 2018 la 05:39

    Uneori asemenea întâmplări te fac sa te ambitioneze mai mult. Mă bucur că nu ai renuntat, tu esti foarte talentata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt m-a determinat sa nu mai pun atat de mult pret pe opiniile/parerile/sugestiile oamenilor. Dar da, m-a si determinat sa nu renunt si sa continui sa fac ceea ce imi place.

      Ștergere
  4. Ai două manute de aur! Ce frumos știi să crosetezi ... Iar husele pentru ochelari sunt absolut superbe!

    Un weekend plăcut îti doresc!

    e de aur! Ce frumos știi să crosetezi ... Iar husele pentru ochelari sunt absolut superbe!

    Un weekend plăcut îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mii de multumiri draga mea. Daca as putea doar cu asta as vrea sa ma ocup: crosetat, croitorie, handmade in general. Mi-ar placea foarte mult sa fac hainute pentru fetite, ar fi un vis devenit realitate.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Părerea mea despre produsele Cien la o lună de la testare

Deși am mai povestit despre produsele Cien  aici  și  aici , postarea de astăzi este dedicată întregului pachet primit spre testare. La aproximativ o lună de când am început să mă delectez cu aceste produse, pot afirma că deja mi-am făcut o părere și vă pot spune sincer ce cred eu despre ele. A se observa că gelul de duș e folosit intens- de la baie la pozat, că așa îi șade bine unui produs bun! Preferatele mele au fost crema de mâini și gelul de duș, pentru că hidratează pielea în profunzime, se absorb repede în piele și au un miros proaspăt, discret, pe care îl ador. Pot afirma că am devenit dependentă de aceste două produse, nu mă pot abține să nu le utilizez. Uneori chiar am impresia că inventez motive de a face duș, doar așa, să mă mai bucur puțin de mirosul plăcut al cremelor și de pielea fină, moale și bine hidratată- aproape ca a unui bebeluș. În ceea ce privește cremele de față, sunt mulțumită de ele, în ceea ce privește hidratarea sunt ok, lasă tenul catifelat, î

Cien Q10 cream

Vă povesteam acum câteva zile că am avut plăcerea de a fi selectată de  BuzzStore  și  Lidl  să particip la campania de testare  Cien . Dacă  gelul de duș  este preferatul meu, nici cremele Cien Q10 nu se lasă mai prejos! Și pentru că îmi place să vă încânt și cu câte un știați că, înainte de a îmi spune opinia despre Cien Q10 cream, ia uitați: "Conform unui test specializat realizat în 2014 în Italia, Cien de la  Lidl Romania  este cea mai eficientă cremă anti-rid, în comparație cu alte 14 creme de marcă care au făcut obiectul testării. Cele 15 creme au fost testate pe un eșantion de 1021 de femei, care s-au supus testărilor timp de o lună. Au fost măsurate prin analize de laborator specifice, capacitatea de hidratare şi eficacitatea anti-rid. În urma ambelor analize, Cien a ieşit nr.1!" Gama cuprinde: - cremă de zi antirid, cu factor  de protecție solară - cremă de noapte antirid, cu efect hidratant Ambele creme conțin Q10, complexul Liftactiv Intensive și a

Lansare Betano în România

Vă tot "amenințam" pe  Facebook  că vă spun pe unde am umblat ieri. Ei bine, a venit și momentul mult așteptat. Prin intermediul  Blogal Initiative  am avut plăcerea să iau parte la lansarea platformei on-line de pariur,  Betano . Lansarea a avut loc  Stadio- Restaurant cu Atrium  (un loc tare simpatic, sigur mai trec pe la ei- m-au cucerit cu cănuțele de cappuccino). Revenind la evenimentul de lansare, vă las mai jos câteva date oficiale, pentru că it's a must când vine vorba de astfel de proiecte. Comunicatul de presă spune cam așa: "Lider pe piața pariurilor sportive din Grecia și Cipru (sub marca Stoiximan), compania oferă pe piața din România produse de top, transmisiuni live ale competițiilor sportive și live casino, precum și servicii de înaltă calitate pentru membrii săi. Jucătorii au acces la peste 4.500 de ligi sportive locale și internaționale de top și pot paria pe 35 de tipuri de sporturi și activități, care se desfășoară oriunde