luni, 7 mai 2018

Recenzie Duetul nostru întunecat de Victoria Schwab

Volumul II din seria Monștrii din Verity, sub numele de cod Duetul nostru întunecat continuă povestea lui August și Kate. Dacă vreți să vă reamintiți recenzia primului volum, o puteți citi aici.

Romanul, după cum vă spuneam și în recenzia trecută, este unul fantasy, cu tot soiul de monștrii, povești și întorsături de situție.

Chiar dacă nu sunteți fani ai acestui gen de literatură, cred totuși că romanul merită o șansă. Spun asta pentru că nu m-aș fi văzut în veci citind astfel de cărți, dar iată-mă ajunsă la cel de al doilea (și ultimul) volum al seriei!


Ce îmi place la cel de al doilea volum este apariția unui monstru ciudat, monstru ce își trage energia din haos și din teama pe care monștrii interiori ai victimelor lui o aduce în prim-plan. Iar în lupta cu aceste ființe de pe altă lume, cel  mai greu este să câștigi războiul cu proprii monștrii...

Kate vânează creaturile fantastice și o face cu mare pricepere, August trebuie să își asume condiția și să ducă până la capăt rolul ce i-a fost dat, primind-o în același timp pe Kate înapoi în Verity.

Duetul nostru întunecat, pe lângă personajele primului volum îl aduce în prim-plan și pe Sloan, acțiunea fiind povestită astfel din trei planuri diferite, planuri ce inevitabil ajung să se intersecteze.

Acțiunea se petrece la aproximativ 6 luni distanță de primul volum, în două orașe diferite- asta pentru că după moartea tatălui Kate decide să fugă din Verity, iar August rămâne să continue lupta împotriva monștrilor.

"Ea era trecutul lui. O reamintire a celui care fusese, care voise a fi."

Volumul II este un soi de drum spre maturitate, de perioadă a întrebărilor, nesiguranței și căutare a identității. Frământări și frici, lupta cu cei mai importanți monștrii- cei ce se ascund în interiorul fiecăruia dintre noi! Iubire și emoție, un adevărat caleidoscop de trăiri...

"Nu renunța, spuse ea blând. Ține-te de furie sau speranță sau ce te face să continui să lupți. Tu, se gândi el..."

Duetul nostru întunecat este un roman în care sunt sigură că mulți dintre noi se vor reăgsi și poate, de ce nu, o poveste la care o bună parte vor empatiza.

O poveste frumoaosă, cu multă acțiune (cele 500 și ceva de pagini îmi stau martore) și o foarte bună sursă de deconectare de la cotidian și grijile de zi cu zi.

Dacă sunteși amatori ai stilului fantasy e musai să citiți această serie, o să vă placă la NEBUNIE! Iar dacă nu iubiți romanele de genul, măcar încercați, nu știți ce surprize vă rezervă- mie mi-a făcut plăcere lectura și nu aș fi crezut asta în veci!

În cazul în care am reușit să vă conving, romanul îl puteți găsi pe site-ul Herg Benet, la prețul de 35 de lei+ cadou Fata de la nord de ziuă de A. Voicescu (ofertă valabilă în luna mai).


Informații Duetul nostru întunecat:

Ed. Herg Benet
Nr. pag.: 512
Preț: 35 lei
Public țintă: 16+
Nota mea: 8

5 comentarii: