miercuri, 30 mai 2018

Miere de pădure by Apidava

Atunci când din ce în ce mai mulți muritori au început să acuze alergii la sortimentele de miere pe care hărnicuțele albinuțe le preparau cu mare drag, consiliul bâzâitor din Cetatea Apidava s-a întrunit într-o ședință de mare răsunet.

Proprietățile mierii, precum și ajutorul pe care aceasta îl aduce în menținerea sănătății și a stării de bine erau mult prea importante pentru a lăsa ceva, minor, ca o alergie, să îi împiedice pe muritori din a o consuma. Trebuia făcut ceva- și repede- pentru a rezolva această problemă apăsătore.

După lungi și obositoare ședințe, albinuțele au venit cu soluția perfectă- făurirea mierii de mană, sau așa-zisa miere de pădure, în fagurii aurii și durdulii, astfel încât toți muritorii să se poată bucura de beneficiile mierii.

E drept, făurirea mierii de mană este un proces mult mai costisitor, mult mai greu față de colectarea obișnuită a nectarului din flori, ce lasă mult mai multe victime în urmă, fiind o activitate epuizantă pentru albinuțele lucrătoare. Cu toate acestea, consilul bâzâitor și regina au decis că acest sacrificiu merită.

Astfel hărnicuțele albine din Cetatea Apidava au pornit să recolteze mana din pădurile răcoroase ale Transilvaniei, pentru a făuri cel mai gustos produs, pentru toți iubitorii de miere, fie ei alergici sau nu.


Mierea de mană ce ia naștere în Cetatea Apidava este obținută din secreția produsă de diferite specii de afide (niște găzulici mici-mici-mici ) sau ca rezulatat al lichenilor ce se hrănesc/trăiesc cu seva copacilor, mare iubitoare de substanțe azotate. În timp ce afidele se hrănesc conștiincios, în urma lor rămâne o substanță bogată în polizaharide (o substanță lipicioasă-lipicioasă) ce în pădurile sărace în polen este deosebit de atractivă pentru albinuțe. Substanța aceasta este colectată de albinuțele Apidava, pentru a crea o miere potrivită și celor alergic la produsul obținut tradițional, din nectarul florilor, după cum spuneam și mai sus.

Deoarece substanța bogată în polizaharide se găsește pe ramurile tinere de brad, molid, frunzele de fag, frasin, arțar și stejar, un borcănel cu miere de mană conține o paletă variată de gusturi și arome.De asemenea, în funcție de planta din care a fost colectată, miere de mană poate avea un grad mai mic/mare de glucoză, iar conținutul scăzut din această substanță face produsul mai fluid. Cu toate acestea, o miere din mană de calitate zaharisește, acest indicator fiind deosebit de important în stabilirea veridicității mierii.

În ceea ce privește surprinzătoarea miere de mană, aceasta are o culoare superbă, ca de chihlimbar, un verzui-roșiatic închi sau chiar brun. Cumva ne duce cu gândul la bijuteriile de chihlimbar, atât de prețioas este acest produs.

Spre deosebire de alte tipuri de miere, gustul este mult mai intens, bogat, cu accente caramelizate și o vâscozitate mai ridicată.

Este crucial, esențial și de maximă importanță să știți că mierea de mană este magică, o singură linguriță vă poartă deasupra culmilor muntoase, în inima pădurilor transilvănene, pe poteci neumblate, unde răcoarea, liniștea și susurul izvoarelor cristaline vindecă și cele mai triste inimi.

Iar magina nu îi vine doar din puterea de a te transpune pe ținuturi mai bune, unde ființa îți este aceeași cu natura, ci și din conținutul bogat în substanțe antioxidante (fenoli, flanoizi), proteine și minerale în proporții de până la 10-20 de ori mai mari ca în alte tipuri de miere!

Pe lângă cele de mai sus, mierea de mană mai conține:

- acizi organici
- vitamina C
- vitamine din grupul B
- calciu
- magneziu
- fier
- inhibină (un bactericid foarte puternic = proprietăți antibacteriene)
- potasiu
- fosfor
- seleniu

După cum lesne puteți observa, mierea de mană este un adevărat cocktail de vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru sănătate, fapt ce o face deosebit de utilă în anemii, afecțiuni respiratorii, convalescență, copiilor, sportivilor, 

O altă veste extraordinară constă în faptul că mierea de mană este și un laxativ foarte bun, cu acțiune antiseptică și anfiinflamatoare, precum și detoxifiantă.

Mierea de mană Apidava este așadar potrivită fiecărui membru al familiei, de la mic la mare, de la mofturos la nebunatic, de la alergic la foarte sănătos.

Cu un gust cu aparte, este un tip de miere cu totul și cu totul diferit de tot ce ați încercat până acum, dar vă spun, parol, merită să-i acordați o șansă! Va fi cea mai inspirată, delicioasă, sănătoasă și magică miere încercată vreodată. Și unde mai pui că este creată de albinuțele fermecate din Cetatea Apidava, la ordinul consiliului bâzbâz.

Ce să mai, cel mai bine să nu mă credeți pe cuvânt și să încercați pe papilele voastre gustative mierea de mană! Pentru un gust de fericire autentică- made in Transilvania!

11 comentarii:

 1. Valeria Chertes30 mai 2018, 22:28

  Din ce am citit o miere foarte buna.

  RăspundețiȘtergere
 2. M ai facut curioasa o sa mi cumpar si eu

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiam ca exista un astfel de tip de miere. Ma bucur ca am citit postarea ta, acum toti din familie putem consuma miere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca acum toti membrii familiei tale se pot bucura de proprietatile benefice ale mierii.

   Ștergere
 4. Sweets for my sweet, sugar for my honey ... :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Mie îmi place chiar și borcanul cu etichetă roz!

  RăspundețiȘtergere
 6. Am avut placerea sa gust e delicioasa ♥♥♥♥♥

  RăspundețiȘtergere