sâmbătă, 19 mai 2018

Home Deco Inspiration

Dacă ar fi să mă încadrez în una dintre cele două categorii: femeie de carieră sau de familie, nu aș sta prea mult pe gânduri și aș alege cu desăvârșire și fără strop de regret a doua variantă!

Pe mine una mă împlinește mai mult tot ce ține de partea casnică, de bucuria de a găti pentru cei dragi și de a avea cuptorul mereu pornit, iubesc să am grijă de casă, ador să inventez tot soiul de noi decoruri, să croșetez, să bricolez și să transform o casă într-un cămin.

Nu am nimic cu cele ce aleg cariera, fiecare cu alegerile lui, dar în aceeași direcție mi-ar plăcea ca și eu să pot alege să fiu gospodină desăvârșită. Adică fără a fi obligată să merg la muncă pentru a ne permite un minim de decentă și lista poate continua. Dar postarea de astăzi e despre altceva nu alegeri și dezbateri, așa că să trecem la treabă!

După cum bine știți, ador tot ce ține de frumos, de creație, de spirit artistic. Mereu reinventez câte ceva prin casă, decorez, bibilesc, înfrumusețez.

Și pentru toate acestea am câteva magazine și site-uri pe care le frecventez și care îmi sunt de un real ajutor în a menține căsuța frumoasă, cochetă și dichisită.

Pentru obiecte de decor super accesibile (dar nu neaparat de calitate) sunt o mare fană Pepco. Acolo poți găsi mereu ceva util, ieftin și ușor de transformat în așa fel încât să devină WOW. Micii suculenți artificiali, ramele foto diverse, cutiile de depozitare vin la prețuri foarte mici. De asemenea, îmi plac foarte mult cârligele, umerașele și mopurile lor. Săptămânal aduc lucruri utile și ușor de integrat în casă. Și dacă ai și ceva imaginație, pot fi lesne transformate în obiecte de decor uimitoare.

JYSK e un alt magazin preferat, cu precădere pentru fețele de pernă din bumbac de mici dimensiuni (la doar 4 lei), pilote și pernuțe. Când au promoții recomand cu mare încredere coverturile, pernele pentru scaune, coșulețele de rufe și cutiile de depozitare. Sunt de o calitate superioară față de Pepco, rămânând în același timp accesibile.

IKEA îmi este iarăși foarte drag, doar că din păcate (sau din fericire pentru buzunar) ajung destul de rar acolo. Pe partea de obiecte pentru decor (în special lumânări și vaze), soluții de depozitare și accesorii pentru bucătărie rămâne preferatul meu. Calitatea este foarte bună (nu la toate obiectele vândute de ei, trebuie să citiți cu atenție specificațiile fiecărui obiect ce vă interesează), prețul rezonabil (mai ales dacă aveți cardul IKEA Family).
Iar atunci când rămân fără inspirație, apelez cu drag la site-ul craftgawker, unde este imposibil să nu găsesc idei interesante pentru tot ceea ce ține de amenajări, proiecte de croitorie și alte și alte nebunii.

Cel mai mult însă îmi place să am în casă obiecte ce te trimit cu gândul la natură. Flori, scaune din lemn, coșulețe împletite din rafie, păturici croșetate, scoici, pietre și orice altceva ne face să


ne simțim ca în natură. Cred că nu aș putea rezista, mai ales acum, vara, fără flori în casă. Indiferent dacă sunt în ghiveci sau în vază, nu pot rezista fără acest strop de parfum și culoare adus de flori.

Lumânările parfumate (apropo, cei de la Ikea au scos o gamă de lumânări în ediție limitată adorabile- le puteți vedea aici), tablourile, covorașele colorate sunt pe placul inimioarei mele.

De asemenea, ador să inserez ici colo accente vintage- o lampă veche ca cele cu gaz, un fier de călcat cu cărbuni transformat în ghiveci pentru suculenți sau mileuri devenite fețe de pernă transformă o casă într-un cămin! Unde mai pui că au în spate și o poveste...

Și cum în scurt timp o să apară și lavanda, abia aștept să găsesc o ulcică veche din lut pe care să o burdușesc cu lavandă parfumată- pentru o casă frumoasă, un somn liniștit și un suflet fericit!

Voi pe unde obișnuiți să umblați pentru a cumpără cele necesare pentru o căsuță de vis? Aveți magazine preferate unde vă faceți cumpărăturile?


Sursă foto


4 comentarii: