luni, 16 aprilie 2018

Recenzie Celelalte scrisori către Rita de Kaos Moon

Celelalte scrisori către Rita de Kaos Moon este acel gen de carte care nu poate lăsa indiferent pe nimeni.

Dacă și vouă vă place să citiți, a avea un roman în mâini este o bucurie supremă și lectura este un regal pentru voi, atunci nu puteți rata romanul Celelalte scrisori către Rita!


Vă previn însă, romanul "prinde" chiar de la primele rânduri, așa că este musai să aveți timp la dispoziție pentru a lectura această carte. Partea bună constă în faptul că deși are un număr de aproximativ 500 de pagini, se citește extrem de ușor.

Nic, personajul principal al cărții, un soi de don Juan modern, pare alienat și că îndrugă lucruri ciudate, fără sens, toate acestea în cătuarea idealului de femeie. Oare acest ideal este Rita?! Posibil, dar vă las să citiți și voi cartea, apoi putem dezbate subiectul de mai sus.

O idee faină constă în modul în care este structurată cartea. Până acum nu am mai întâlnit un astfel de mod de organizare, însă e inedit, filozofic, motiv pentru care primește 10+. Acțiunea începe toamna, continuă cu restul anotimpurilor și se încheie tot cu toamna, pentru a închide cercul. Ideea aceasta de ciclicitate, de curs al vieții, filozofia lucrurilor ce se nasc, trăiesc, mor, toate doar pentr a renaște iar- wow!

Celelalte scrisori câtre Rita nu e doar un roaman, e un manifest, e o carte ce aduce în prim-plan diverse problematici. Desigur, toate expuse ca frământări ale lui Nic. Omul este văzut ca ființă care așteptă în încercarea de a umple un gol, omul ca fiind singur în fața timpului atât de ireversibil.

Comicul se amestecă cu tragicul, în proporții echilibrate, făcându-te ba să zâmbești șmecherește, ba să îți apară o lacrimă în colțul ochilor, ba să te îndoiești.

Titluri precum "Am o existență promiscuă, Tora, ai putea să scrii un roman de război despre mine.", "de undeva din bloc se auzea cum se fut doi", "pentru că arta este, până la urrmă, o altă femeie", "te iubesc instant, boarfo", "ce frumos trece anul când ești tâmpit" nu au cum să nu te atragă și să te determine să devorezi instant cartea.

Atenție însă, Celelalte scrisori către Rita nu este pentru oricine! E un roman pentru iubitorii de carte, de lectură și celor ce pun la îndoială anumite principii de viață. O carte pentru inițiați și neinițiați, o poveste despre viață.


Informații Celelalte scrisori câtre Rita:

Gen.: ficțiune
Nr. pag.: 559
Preț: 50 lei
Public țintă: 18+
Nota mea: 9

5 comentarii: