duminică, 18 martie 2018

Wear you're confidence

Încrederea nu poate fi cumpărată, însă poate fi lesne purtată!Emil Cioran spunea că hainele au creat mai multe iluzii decât religiile, ceea ce  demonstrează impactul, dar și puterea pe care obiectele vestimentare le au asupra noastră și a celorlalți.

Acestea ne reprezintă, ne completează și acompaniază fiecare fațetă a personalității noastre, devenind un instrument de care ne putem folosi. 

Nu știu în cazul altora cum este, dar eu personal am garderoba adaptată în funcție de fiecare rol pe care îl am în viață: hăinuțe pentru birou, petrecere, activități culturale, de zi cu zi, de stat prin casă, chiar și flirty.

Cu toate acestea, anumite evenimente sau anumite zile, mai speciale (sau poate când planetele nu se aliniează) îmi cam dau bătăi de cap și indiferent de cât de bine se prezintă șifonierul meu, îmi este aproape imposibil să găsesc ținută ideală!

O petrecere mai chic, un eveniment cultural mai special, o zi la birou cu multe întâlniri sau pur și simplu o ieșire în oraș cu prieteni pe care nu i-am văzut de multă vreme naște adevărate dileme.

Rochița neagră, fustița english like, bluzița din mătase cu imprimeu floral sau poate un costum elegant... când evenimentul cântărește prea mult, alegerea hainelor poate fi o adevărată corvoadă.

Ca să nu mai vorbim de cât de mult se poate complica situația dacă dressing-ul e doldora de hăinuțe și totul e un soi de amestec caleidoscopic.

Genul acesta de garderobă provoacă adevărate dureri de cap, palpitații, unghiuțe roase și mici crize de isterie. Credeți-mă, știu foarte bine ce spun, ani buni am avut parte de asemenea dramă! Treptat însă am aflat adevăratul secret al șifonierelor fericite, hăinuțelor cochete și oamenilor chic: încrederea de sine.

Surprinzător, știu! Nu este ceva ce poți cumpăra, ci se câștigă treptat, în timp, prin mult exercițiu, dar poate fi lesne purtată ca accesoriu pentru orice ținută, transformând-o, indiferent de cât de banală este în factorul WoW!Dacă din păcate nu vă pot furniza rețeta cultivării stimei de sine, din fericire pe cea a gestionării inteligente a șifonierului îmi este incredibil de ușor să o pun la dispoziție.

Și credeți-mă, nu este nimic complicat, costisitor sau exagerat. 

Așadar, pentru a vă ușura viața și a pune bazele celui mai chic dressing din țară, trebuie să:

- învățați să let it go acelor obiecte vestimentare pe care nu le-ați mai purtat de câțiva ani buni. Știu, vă plac, vă sunt dragi, mereu vă  gândiți că cine știe, poate o să le port cândva.... dar gata! LET IT GO, nu fac altceva decât să vă încurce și să aglomereze inutil șifonierul;

- renunțați la preconcepții, experimentați, reciclați. Faceți-vă curaj să pășiți (real sau virtual) într-un SECOND HAND, experimentați cu hainele și accesoriile găsite acolo, reciclați! Un șal lung, din lână poate deveni cardigan, o eșarfă subțire, din mătasă rochiță de plajă! Evernisaj poate fi locul ideal pentru a începe să testați experiența second hand;

- dăruiți! Puneți într-o cutie tot ceea ce nu mai purtați, nu vă mai vine (sau doamne ce a fost în capul meu când am luat asta), iar atunci când aceasta cere vârf, dăruiți tot ce e în ea! Cu siguranța veți face foarte fericit pe cineva, iar șifonierul vostru va răsufla bucuros!

- cumpărați inteligent! Asta însemnă că e musai, dar musai să nu vă grăbiți atunci când cumpărați ceva, să vă gândiți de două ori, eventual chiar să reveniți a doua zi să luați produsul x. De asemenea, o regulă de aur, ce vă va salva mult spațiu și bani spune că înainte de a vă achiziționa o nouă piesă vestimentară trebuie să vă gândiți dacă aveți cu ce să o asortați, la ce să o purtați și dacă vă reprezintă;

- câteva piese sunt esențiale. Rochița neagră, clasică și stilată, o cămașă simplă, un deux pieces, hăinuțe sport și casual, clasica pereche de blugi și tricouri în culori pastelate, ușor de asortat. 

- accesoriile fac diferența, așadar țineți cont de asta când vă cumpărați pantofii, gentuțele sau bijuteriile;

- includeți în garderobă și haine second hand, credeți-mă, o să rămâneți surprinse de cât de versatile pot fi. Ca să nu mai vorbim că sunt un excelent exercițiu de imaginație, explorare și inovație. Eu le spun simplu, haine cu suflet.

- varianta online este simplă, ușoară, te ferește de intemeriile și capriciile vremii și partea cea mai faină este că întreaga sesiune de shopping se transformă într-un adevărat vernisaj;

- rețineți, calitatea și nu cantitatea fac diferența!


Și cum primăvara a sosit (face ea fițe e drept, dar eu cred că-i supărată că încă nu și-a găsit rochița perfectă), Paștele este și el la doi pași, e important să ne reînoim garderoba, dar să îi cadorisim și pe cei dragi cu accesorii potrivite.

Acum nu știu voi ce aveți de gând să faceți, dar cum vremea-i cam geroasă, eu o să arunc un ochi în șifonier să văd ce-mi lipsește, să știu ce-i spun Iepurașului să ia. 

Dacă voi mai stați prin preajmă, poate o convingeți pe draga Primăvară și îi căutați o rochiță diafana, fix pe gustul ei. O rochiță vintage, cu propria-i poveste, să se arade o dată în lume și să ne bucure cu prezența-i boemă. 

Vă recomand site-ul Evernisaj, căci e cochet, bine organizat și reușește să aducă fiecărei ținute o poveste fermecătoare. Eu deja am ochit câteva puloverașe de primăvara. Voi?!


Articolul participă la Super Blog 2018, ediția de primăvară.

6 comentarii:

 1. Valeria Chertes18 martie 2018, 23:42

  Foarte frumos articol, succes.

  RăspundețiȘtergere
 2. E musai sa gasim rochita perfecta sa convingem primavara sa vina si la noi:))))

  RăspundețiȘtergere
 3. Un articol marca "Amalia"! :)
  Foarte frumos scris si "frmos îmbracat"! :)
  Succes!

  RăspundețiȘtergere