luni, 12 martie 2018

Vrem o casă! Cine ne ajută?
Când mergi pe drumul vieții,
Succesul cu greu se arată 
De ești singur și fără de speranță.

Dar dacă ai pe potecuță
Alături un motan grăsun
Ș-un soț aventurier

Să construiești devine mai ușor,
Succesul mai ușor apare,
Dorința unei case apare.

Pisoi, flăcăi și tinere domnițe,
Toți vrem o casă!
Dar cine ne ajută!?


De când în viața noastră a apărut blănosul Otto von Clapy, luăm din ce în ce mai serios ideea de a ne face o căsuță a noastră, cu mansardă și pridvor, să aibă blănosul pe unde să se joace.

Desigur, ne gândim și că într-un viitor (nu foarte apropiat) este posibil să apară și o gălușcă gânguritoare, drept pentru care o grădiniță cu floricele, pomișori și alte nebunii în care cei doi frați de cruce să se desfășoare este bine-venită.

Din fericire o bucățică de teren avem, așadar pasul firesc fiind proiectarea căsuței de vis. E clar, vrem o casă, dar cine ne ajută? 

Vă dați seama, fiecare are nevoie lui, ideile lui, dorințele lui (perdelele, mobilele etc. de dărâmat, zgâriat, ruinat), iar dacă am pune fiecare pe hârtie toate astea am ajunge la divorț! Nu e o variantă bună, căci Otto von Clapy cu siguranță ar ieși câștigător în urma unui partaj.

O echipă de arhitecți (sau măcar unul) este soluția perfectă, unde mai pui că sunt un ajutor de nădejde în obținerea avizelor de construire. Cine ar vrea să se îngroape în avize, hârtii și hârtiuțe, autorizații... când alegerea tapetului, draperiilor, pernuțelor decorative ori a ansamblului de joacă pentru Otto sunt atât de importante!?

Prefer să las specialiștii să își facă treaba și eventual să mă consult cu ei când vine vorba de completarea chestionarelor, semnarea autorizațiilor, încadrarea în termenul aferent certificatului de urbanism și alte nebunii. 

Treaba noastră e să alegem soiurile de meri, smochinnul ideal ori glicinul caleidoscopic visat de atâta amar de timp. 

PAC, DTAC, bla bla etc, slavă domnului că nu mai trebuie să ne batem capul cu toate terminologiile acestea imposibile! AIA Proiect, birou de proiectare s-a gândit la toate, iar echipa lor de arhitecți proiectanți te scapă de corvoada birocației (let's drink to that!)

Un proiect de casă este treabă serioasă, parol că mai serioasă decât căsnicia. Nu e de joacă, vă spun sincer! Casa aceea va deveni un cămin și trebuie să fie perfectă (sau aproape perfectă), căci e pentru toată viața. Frumos construită, bine realizată, corect proiectată va aduce fericirea supremă în cuplu.

Și pentru că ne dorim tot ce e mai bun pentru noi și domnul Otto mustăți lungi, ne-am încredințat visele și finanțele arhitecților proiectanți de la AIA aka ajutor în acțiune.

Avem idei nenumărate, mai ales legate de mansardă, unde ne-ar plăcea la nebunie să amplasăm o machetă de trenulețe electrice, o adevărată oază de relaxare și deconectare. Plante, trenulețe și muzică bună, într-o mansardă desprinsă din povești. Locul în care soțul meu să se retragă și să uite de lume meștering la ce îi place cel mai mult.

Un parter cu un living luminos și o bucătărie ca de master chef, 3 camere și totul amenajat în așa fel în cât Otto să fie regele casei. Și tot la parter un mic atelier de creație pentru mine, luminos și cu nenumărate spații de depozitare, locul ideal în care să pot croi, tricota și bricola.

Vă dați seama, sună minunat dar e greu de pus pe hârtie. Ca să nu mai spun de grădină, proiectare, avize, branșare, electrificare... deja mă doare drăgălașul meu de căpșor.

Și pentru că ne dorim cu orice preț să evităm tragediile, echipa de arhitecți proiectanți e ceea ce numim ajutor în acțiune, căci ei ne oferă consultantă, se ocupă de tot ce presupune documentația de autorizare și construcție și sprijină definitivarea și verificarea proiectelor de casă. În traducere liberă, echipa asta de arhitecți e NECESARĂ pentru a evita războaiele în cuplu, divorțurile și codițele zbârlite de pisoiași nemulțumiți.

Echipa de arhitecți AIA reprezintă supereroii căsniciilor fericite, animăluțelor mulțumite, funcționarilor zen și grădinilor abundente. Și garantează apariția unei (sau unor) găluște gânguritoare la 9 luni de la mutare. Căci AIA este despre fericire, familii unite, ajutor și implicare.

Drumul spre succes este mereu în construcție, dar când pornești pe acest drum alături de persoanele potrivite și specialiștii cei mai bine pregătiți, totul devine mai ușor!

Noi vrem o casă, arhitecții proiectanți ne ajută, dar cine aduce prăjiturile de casă nouă!?


Acest articol participă la SuperBlog 2018, ediția de primăvară.

4 comentarii: